استاک یا عصاره سبزیجات یه عصاره غذایی بسیار خوب بخصوص برای گیاهخواران و بچه هاست. پایه انواع غذاها مثل سوپ، خورش، خوراک، دمپخت و… است که علاوه بر خواصش یه طعم فوق العاده و بی نظیری به غذاتون میده.
پس بی معطلی بریم که آموزش عصاره گیری سبزیجات رو با هم یاد بگیریم.
مواد لازم برای عصاره سبزیجات:
- پیاز بزرگ، 1 عدد
- تعدادی برگ و 2 ساقه کرفس،
- هویج بزرگ، 2 عدد
- پیازچه سبز خرد شده، 1 دسته
- سیر، خرد شده، 8 حبه
- جعفری تازه، 8 شاخه
- آویشن تازه، 6 شاخه
- برگ بو، 2 عدد (اختیاری)
- نمک، 1 قاشق چایخوری
- آب، 2 پیمانه
طرز تهیه استاک سبزیجات:
طریقه گرفتن عصاره سبزیجات خیلی ساده هست و زمان زیادی نمیبره. کافیه مراحل زیر رو انجام بدید:
- سبزیجات رو خرد کنید. خیلی ریز خرد نکنید تا سریعتر به آب طعم بدهند.
- روغن رو در قابلمه داغ کنید. پیاز، کرفس، هویج، پیازچه، سیر، جعفری، آویشن و برگ بو رو اضافه کنید. 5 تا 10 دقیقه روی حرارت زیاد بپزید و مرتباً هم بزنید.
- نمک و آب اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاد. حرارت رو کم کنید و به مدت 30 دقیقه آرام بپزید.
- حالا حرارت رو خاموش کنید و آب سبزیجات رو صاف کنید و تفاله سبزیجات رو از آب جدا کنید.
- آب یا عصاره سبزیجات آماده است اون رو در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و یا در قالب فریزر بریزید.
نگهداری عصاره
عصاره سبزیجات یا استاک رو بهتره مثل هر ماده غذایی دیگه تازه مصرف کنید. ولی میتونید به راحتی اونها رو بصورت قالبی فریز کرده و در مواقع نیاز استفاده کنید. از ظرف ها و شیشه های تمیز و در دار برای تهیه عصاره استفاده کنید که بوی یخچال و سایر مواد غذایی رو به خودشون نگیرند. اون ها رو حداکثر ۵ روز در یخچال و ۳ ماه در فریزر می تونید نگهداری کنید.
یادت نره:
مواد دیگه ای که میتونی برای عصاره سبزیجات استفاده کنی: قارچ، مارچوبه، ذرت، رازیانه، فلفل دلمه ای، نخود فرنگی، مرزنجوش (ساقه و برگ)، ریحان، سیب زمینی و . . . .
- بجای سبزی تازه میتونی از سبزی خشک یا پودر هم استفاده کنی.
امیدوارم که از طرز تهیه عصاره سبزیجات لذت برده باشید و اون رو در انواع غذاها استفاده کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.