حلیم هندی از جمله غذاهای هندی بسیار خوشمزه است که میتونه مثل عدسی و خوراک لوبیا بعنوان صبحانه سرو بشه یا در ماههای محرم و رمضان بعنوان افطاری فوقالعاده خوشمزه و مناسب به حساب بیاد و یا یه پیش غذای عالی برای مهمونتون باشه.
حلیم انواع مختلفی داره مثل حلیم بادمجان، حلیم گندم و حلیم جو دوسر، حلیم هندی و… که در این آموزش حلیم به روش هندی رو بهتون آموزش میدیم که یه تجربه و طعم جدید و متفاوته.
همونطور که میدونید هندیها از ادویهها زیاد استفاده میکنند و به غذاها عطر و طعم میبخشن و معمولا غذاها رو تند درست میکنند اما شما به سلیقه و ذائقتون میتونید میزان این تندی رو کم و زیاد کنید.
مواد لازم برای حلیم گیاهی هندی:
- گندم شکسته، 3/4 فنجان
- دال عدس (عدس قرمز)، 1 فنجان
- روغن، 2 قاشق غذاخوری
- هل، 4 عدد
- دارچین، 4 قاشق چایخوری
- میخک، 4 عدد (دلخواه)
- سیر، خرد شده، 2 قاشق چایخوری
- زنجبیل، خرد شده، 2 قاشق چایخوری
- پیاز، رنده شده، ½ فنجان
- پودر چیلی، 1 قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز، 2 قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز، 1 قاشق چایخوری
- زیره، ½ قاشق چایخوری
- نمک، برای طعم دادن
طرز پخت حلیم گندم گیاهی به روش هندی:
- گندم رو به مدت یک ساعت در آب خیس کنید.
- آبکش کنید و 4 فنجان آب اضافه کنید.
- گندم رو به همراه دالها بپزید. در حین جوشیدن کفهای روی اون رو با قاشق حتما بگیرید تا باعث سیاه شدن حلیم نشه)
- گندم رو در حین پخت هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیره و بعد اون رو از روی حرارت بردارید .
- روغن رو در ظرف نچسب گرم کنید.
- هل، دارچین، میخک و زیره اضافه کنید.
- بعد از چند ثانیه، سیر و زنجبیل رو اضافه کنید.
- وقتی سیر طلایی شد، پیاز رو اضافه کرده و تفت بدید تا طلایی بشه.
- چیلی و پودر گشنیز و فلفل قرمز رو اضافه کنید.
- گندم پخته شده و دال رو اضافه کنید و با گوشت کوب برقی یا داخل مخلوط کن خوب له کنید تا به شکل پوره دربیاد.
- در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید تا به غلظت حلیم برسید.
- نمک رو اضافه کنید تا مزه دار بشه. به مدت پنج دقیقه بیشتر بپزید.
- گرم سرو کنید.
طرز پخت حلیم گندم گیاهی به روش هندی رو دوست داشتین؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.