حتما خیلی جاها شنیدید که در طبیعت اگر نوزاد حیوان دیدیم نباید به اونها دست بزنیم و یا حتی نزدیکشون بشیم. اما دلیلش چیه و چرا نباید به نوزاد حیوانات دست بزنیم؟ برای دونستن این موضوع در ادامه با ویجیها همراه بشید.
چند وقت پیش یکی از دوستانم در جمعی تعریف می کرد که بچه گربه پیدا کردم و چون تنها بود با خودم آوردمش خونه و داشت سعی می کرد از بقیه برای نحوه شیر دادن به بچه گربه چند روزه کمک بگیره. ازش پرسیدم چطوری فهمیدی این بچه گربه رها شدست؟ پاسخ داد چون دیدم مدت زیادی تو لوله جوی آب میو میو می کنه فهمیدم مادرش رهاش کرده و نیاز به کمک داره! دلم براش سوخت و بهش کمک کردم.
بهش گفتم اگر مادرش برای پیدا کردن غذا رفته باشه و بچه گربه به خاطر گرسنگی و کم طاقتی شروع به صدا زدن مادرش بوده چی؟ اگر مادرش دو ساعت بعد برگرده و ببینه نوزادش نیست چه حسی داره؟
ممکنه خصوصا در فصل بهار که زمان زاد و ولد حیوانات هست، متوجه نوزاد تنهای حیوانات بشیم. شاید تصور کنیم مادر این بچه حیوانات زیبا دیگه برنمیگرده یا رهاشون کرده، اما واقعیت اینه که مادر حیوان بیشتر مواقع برای پیدا کردن غذا مدتی نوزادش رو ترک میکنه اما برمیگرده!
اینجاست که بعضیها از سر دلسوزی یا برای سرگرمی اونها رو لمس یا جابجا میکنن. حتی ممکنه بخوان ازشون مراقبت کنن، در صورتی که معمولا این موضوع رو در نظر نمیگیریم که این دخالت چه آسیب و رنجی به حیوان وارد میکنه. حتی خیلی وقت ها غذا دادن به حیوانات هم درست نیست.
عکس گرفتن، نوازش یا بازی کردن هم کار درستی نیست و باعث ایجاد استرس به جانور میشه و ممکنه به دلایل مختلف مثل نشستن بوی انسان بر بدن نوزاد حیوان، مادر اونها رو رها کنه! یا حتی مادر با دیدن این صحنه از دور، دچار استرس بشه و لانه رو برای همیشه ترک کنه!
پس چطور میشه فهمید که واقعا نوزاد حیوان به کمک نیاز داره؟
فقط اگه مطمئنید که والدین حیوان مردن یا مدت زیادی هست که تنهان، برای نجات نوزاد حیوان اقدام کنید. به دامپزشک یا سازمان محیط زیست مراجعه کنید و مراقب باشید که کمترین استرس به حیوان وارد بشه. تو بعضی شهرهای بزرگ مثل تهران، اصفهان، کرج و تبریز انجمن حمایت از حیوانات وجود داره که میتونن در این باره بهتون کمک کنن.
اما باز هم یادتون باشه بهترین شانس بقای یک حیوان و زنده موندنش با والدین خودش هست چرا که به شیر مادر خودشون نیاز دارند، سیستم دفاعی بسیار پایینی دارند و توانایی تنظیم دمای بدنشون رو ندارن و مادر این کار رو براشون انجام میده علاوه بر اینها والدینشون هستند که میتونند بهتر از هر کس دیگه ای تمام توانایی ها و رفتارهای خودش رو برای زنده موندن در طبیعت به نوزادش انتقال و یاد بده!
حتما تا به حال مستند حیات وحش رو تماشا کردید و حتما دیدید که گروه فیلمبرداری سعی میکنه فقط لحظات رو ثبت کنه. دلیلش اینه که ما حق نداریم تغییری در روند اکوسیستم طبیعی بدیم. فقط زمانی ورود ما لازم هست که می بینیم انسان عامدانه یا سهوا در حال تغییر است. مثلا اگر جنگلی قطع میشه یا دشتی در حال خشک شدن هست یا حیوانی مورد آزاد و اذیت قرار میگیره ما باید کمک کنیم. جز این تنها اثر ما در طبیعت باید رد پای ما باشه و نه بیشتر!
سخن آخر
اگر پاسخ اینکه چرا نباید به نوزاد حیوانات دست بزنیم؟ رو گرفتید، پس یادتون باشه که بی دلیل بچه حیوانات رو یتیم نکنید و بدونید که حیوانات وحشی به حیات وحش تعلق دارند نه خونه های ما! و ما با این کار باعث آسیب به حیوان و حیات وحش و محیط زیست میشیم. یادتون نره اطلاع رسانی کنید که اگر به بچه گربه دست بزنیم چه میشود. این چرخه آگاهی رو ادامه بدید تا بدونیم اگر بچه گربه پیدا کردیم چه کنیم.
ما رو در اینستاگرام دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.