یکی از دغدغه های گیاهخواران این است که فرزند نوزادشان چه نیازهای تغذیهای دارد و آیا کودکان می توانند وگان باشند؟ متخصص تغذیه اطفال “پائولا هالام” تخصص خود را به اشتراک می گذارد… نوزادان و کودکان هنگام رشد و تکامل نیازهای تغذیهای متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارند، بنابراین نیازهای تغذیهای باید به دقت در نظر گرفته شود و وعده های غذایی بر اساس آن برنامه ریزی شود. این برای همه خانوادهها صادق است، اما ملاحظات دیگری وجود دارد که باید در هنگام تربیت کودکان با رژیم غذایی گیاهی مورد توجه قرار گیرد، با این حال، میتوان در تمام مراحل پرورش نوزادان و کودکان وگان از محصولات حیوانی خودداری کرد و در بسیاری از موارد میتواند حتی سالمتر باشد.
تغذیه با شیر مادر:
به عنوان یک فرد وگان شیر مادر برای نوزادان ایده آل است و تمام مواد مغذی مورد نیاز آنها را در شش ماهگی اول (تقریباً) آنها فراهم میکند. میتوان در دوران بارداری و در دوران شیردهی با یک رژیم غذایی گیاهی برنامه ریزی شده و متعادل سالم بود. برای زنان غیر وگان و وگان، چند ملاحظات تغذیه ای اضافی وجود دارد و مکملهایی که باید در نظر گرفته شوند. اینها شامل مکمل ویتامین D، مکمل ویتامین B12، (1025 میکروگرم در روز)، مکمل امگا 3 ( 500 میلی گرم در روز (حداقل 250 میلی گرم DHA) ) و مکمل ید 150 (200 میکروگرم در روز.)
زنان شیرده همچنین نیاز به کلسیم بالایی دارند، یعنی 550 میلی گرم در روز، و حداکثر 700 میلی گرم در روز توصیه شده برای زنان بالغ.
بهترین غذاهای گیاهی برای خوردن در دوران شیردهی:
مکملها میتوانند برای تامین نیازهای تغذیهای در دوران شیردهی مفید باشند، اما غذاهای گیاهی زیادی نیز وجود دارند که میتوانند ویتامینها و مواد معدنی ضروری را افزایش دهند. استفاده از نوشیدنیها و ماستهای غیرلبنی غنیشده میتواند به شما کمک کند. نیازهای کلسیم را برآورده میکند، و همچنین غذاهای غنی از کلسیم مانند کلم بروکلی، کلم پیچ، بامیه، شاهی، سبزیجات با برگ پهن و سبز مثل اسفناج، پرتقال، ارده و توفو حاوی کلسیم است. زنان شیرده به پروتئین اضافی نیز نیاز دارند – 11 گرم در روز برای شش ماه اول و 8 گرم بیشتر برای 6 ماه بعدی. این ارقام علاوه بر نیاز بزرگسالان به 0.75 گرم پروتئین/کیلوگرم است (زن بالغ 60 کیلویی به 45 گرم پروتئین در روز نیاز دارد). هدف این است که در هر وعده و میان وعده غذایی پروتئین وجود داشته باشد. به عنوان مثال می توان به انواع لوبیا و حبوبات، توفو، تمپه، آجیل و دانه ها و غلات مانند کینوا، جو، گندم و برنج اشاره کرد.
نیاز به ویتامین A نیز در دوران شیردهی به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. منابع گیاهی فراوانی از بتاکاروتن وجود دارد. که پیش ساز ویتامین A است. منابع خوب ویتامین A شامل سبزیجات قرمز/نارنجی و همچنین سبزیجات برگ دار، سیب زمینی شیرین، هویج، کدو تنبل، فلفل، اسفناج و انبه است.
شیرخشک های گیاهی برای نوزادان
متأسفانه، هیچ شیرخشک کاملاً گیاهی برای نوزادان در انگلستان وجود ندارد. شیر خشک سویا شیرخوار SMA نزدیکترین شیر خشک موجود است که عمدتاً گیاهی است، به جز منبع ویتامین D که از لانولین موجود در پشم گوسفند تهیه میشود. NHS یک رویکرد احتیاطی دارد که شیر خشک سویا برای نوزادان زیر شش ماه را توصیه نمیکند . با این حال، یک بررسی سیستماتیک از 14 مطالعه انجام شده است که ایمنی شیر خشک سویا را تایید میکند. شیر خشک سویا برای نوزادان نارس، نوزادان مبتلا به بیماری کلیوی یا نوزادان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید مناسب نیست، زیرا سویا میتواند در جذب و متابولیسم لووتیروکسین (درمان جایگزینی تیروئید) اختلال ایجاد کند.
در این موارد، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.
دو شیرخشک مخصوص نوزادان وگان در اروپای قاره ای (Permiriz و Bebe M) بر پایه هیدرولیز برنج موجود است که میتواند گزینههایی برای خانوادههای وگان باشد. شیرخشک های خانگی برای نوزادان مناسب نیستند. از آنجایی که شیرخشکهای خانگی مواد مغذی کافی برای حمایت از رشد و تکامل کودک را ارائه نمیدهند، بنابراین گزینه ایمن برای نوزادان گیاهخوار نیستند. در گذشته مواردی از شیرخشکهای خانگی وجود داشته که منجر به سوء تغذیه شدید و حتی مرگ شده است.
نوشیدنیهای جایگزین لبنیات گیاهی برای کودکان نوپا:
هیچ نوشیدنی جایگزین لبنی «کامل» برای کودکان نوپا وجود ندارد، اما نوشیدنیهای غنیشده را میتوان در غذای نوزادان از شش ماهگی استفاده کرد، اما نه به عنوان نوشیدنی اصلی! حداقل تا 12 ماهگی. سعی کنید نوشیدنیهای جایگزین لبنیات غنی شده با کلسیم و ید را انتخاب کنید. ویتامین D و B12 و همچنین پروتئین و انرژی موجود در نوشیدنی جایگزین لبنیات را در نظر بگیرید.
از شیر گرفتن نوزاد گیاهخوار:
شما میتوانید مواد غذایی جامد را زمانی معرفی کنید که کودک شما بتواند با حداقل حمایت بنشیند، سر و گردن خود را ثابت نگه دارد و به غذا نگاه کند، آن را بردارد و به دهان خود بیاورد. زمانی که کودک شما تمام مراحل رشد خود را نشان بدهد با علائم بالا، میتوانید آنها را با برخی از اولین غذاها یک بار در روز شروع کنید. برای اولین غذاها، توصیه میشود با مواد غذایی مانند سبزیجات و غذاهای غنی از آهن (لوبیا، عدس، توفو، غلات غنی شده با آهن، مغزها) شروع کنید.
مواد مغذی کلیدی برای کودکان و نوزادان گیاهخوار:
آهن: آهن یک ماده مغذی حیاتی برای نوزادان و کودکان نوپا است، زیرا نوزادان با ذخایر کافی آهن به دنیا میآیند تا حدود شش ماه دوام بیاورند (اگر در دوره کامل و با وزن مناسب متولد شوند). پس از این مدت، ذخایر آهن شروع به کاهش میکند. منابع اضافی آهن باید از طریق غذا باید برای برآوردن نیازهای کودک افزایش یافته و آنها را برای رشد فراهم کند. غذاهای غنی از آهن شامل لوبیا، عدس و نخود، لوبیای سویا و توفو، کره آجیل یا آجیل آسیاب شده، کره دانه یا دانه های آسیاب شده و غلات مانند کینوا، جو و غلات غنی شده با آهن.
چربی ها: خردسالان و کودکان نوپا به عنوان درصد کالری دریافتی، نیاز بیشتری به چربی نسبت به بزرگسالان دارند. برای بزرگسالان و کودکان بالای چهار سال، مصرف چربی توصیه شده «بیش از 35 درصد» کالری آنها نیست، در حالی که خردسالان و کودکان نوپا به کالری بیشتری نیاز دارند. چربی ها، حدود 35 تا 45 درصد انرژی دریافتی هستند. برای خردسالان گیاهخوار، توصیه میشود در هر وعده غذایی خود از یک منبع چربی استفاده کنند، زیرا بسیاری از غذاهای گیاهی مانند عدس و لوبیا به طور طبیعی دارای چربی کم هستند. انواع منابع چربی سالم مانند آووکادو، کره های آجیل یا کره بادام زمینی، کره یا دانه ها، روغن زیتون، و همچنین شیر مادر و جایگزین های لبنی پرچرب.
اسیدهای چرب ضروری: دو نوع چربی ضروری به نامهای اسید لینولئیک (LA) و اسید آلفا لینولنیک (ALA) وجود دارد. ضروری به این معنی است که بدن ما نمیتواند این چربی ها را بسازد و آنها باید از غذاهایی که میخوریم به دست آیند. LA در بسیاری از غذاهای مختلف موجود است و مصرف آن در کودکان مشکلی نیست. ALA طی یک سری مراحل به EPA و DHA تبدیل می شود. تصور می شود که اشکال “فعال” هستند، زیرا بسیاری از مزایای سلامتی با EPA مرتبط است و به خصوص DHA.DHA برای رشد مغز و چشم در کودکان ضروری است.
40 درصد مغز نوزاد از DHA تشکیل شده است! 2EPA و DHA معمولا در ماهیهای روغنی یافت میشوند، اما برخی از منابع گیاهی دوستدار آن در دسترس هستند. ALA در غذاهای گیاهی مانند کتان، شاهدانه و دانه چیا یافت میشود. همچنین گردو و توفو. مکمل های روغن جلبکی بهترین منبع گیاهی DHA و EPA برای گیاهخواران هستند. بدن در تبدیل ALA به DHA و EPA کارایی چندانی ندارد، بنابراین بهتر است DHA و EPA را از رژیم غذایی دریافت کنید.
مکملهای توصیه شده برای کودکان گیاهخوار:
در بریتانیا، وزارت بهداشت، مکمل ویتامین D را برای همه نوزادانی که از بدو تولد با شیر مادر تغذیه میکنند و ویتامین های A، C و D را برای همه نوزادان و کودکان شش ماهه تا پنج ساله که از شیر مادر تغذیه میکنند، صرف نظر از نوع غذایشان توصیه میکند. نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند و بیش از 500 میلی لیتر شیر خشک مینوشند، نیازی به مکمل ندارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.