آش رشته از اصیل ترین و پرطرفدارترین آش های ایرانیه که با پختنش بوی بینظیر و نوستالژیک در خانه به راه میوفته!
آش رشته رو در تفریحات، عصرانه و دورهمیها، مجالس و مهمانیها، در ایام محرم و نذری، در روزهای ماه رمضان در سفره افطاری یا بعنوان پیش غذا طبخ میکنیم.
این آش رشته خوشمزه با انواع حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش، لوبیا قرمز)، سبزی آش رشته (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز)، سیر، رشته آشی، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه درست میشه و کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ از تزیینات معمول اون هستند.
آش رشته رو غالبا با کشک و گاهی با سرکه یا ترشی سرو میکنند.
مواد لازم برای تهیه آش رشته مجلسی برای 4 نفر:
- سبزی آش رشته (اسفناج، جعفری، تره، گشنیز، شوید)، 100 گرم
- نخود و لوبیا چیتی، ¼ لیوان (40 گرم)
- عدس ریز، 50 گرم
- رشته آش، 70 گرم
- پیاز، 3 عدد
- نعناع، 2 قاشق غذاخوری
- سیر، 2 حبه
- آرد، 2 قاشق، در صورت لزوم
- نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان دلخواه
- روغن، به میزان لازم
روش پخت آش رشته خوشمزه:
- از شب قبل حبوبات رو در آب سرد بخیسونید و چند بار آبش رو عوض کنید.
- عدس و حبوبات رو بپزید.
- سبزی آش رو تمیز شسته و آبکشی و خرد کنید.
- سبزی ها رو با آب بذارید تا بپزه.
- در این حین پیازها رو خلالی خرد کنید و اول اونها رو در آب سرد قرار بدید و بعد در آب جوش کمی بپزید (نیم پز) آبکشی و خشک کرده و بعد در روغن داغ سرخ و طلایی کنید. (به این روش پیازها ترد و پوک میشن)
- نعناع و سیر رو در روغن کمی سرخ کنید و زردچوبه اضافه کنید. (کنار بذارید.)
- بعد از پختن سبزی ها حبوبات رو به داخل آش اضافه کنید.
- نصف پیاز داغ و نعناع داغ و سیر داغ رو در قابلمه آش بریزید و آرام هم بزنید.
- حالا رشته آش رو از وسط نصف کنید و کم کم و بصورت نامنظم و پراکنده به آش اضافه کنید.
- آش رو مدام و به آرامی هم بزنید و صبر کنید تا رشته ها نرم بشه و آش جا بیوفته.
- اگه آش خیلی رقیق بود آرد رو با نصف لیوان آب سرد خوب مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
- نمک و فلفل رو به داخل آش اضافه کنید.
- بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردنه چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شدن.
- برای تزیین میتونید از نصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
یادت نره:
- سبزی آش رو نباید زیاد ریز کرد چون توی آش خودش رو نشون نمیده.
- سبزی آش باید بدون ساقه باشه.
- نعناع و سیر رو در حد چند ثانیه تفت بدید نباید رنگ نعناع تیره بشه و بسوزه چون باعث تلخی میشه.
- دقت کنید آش در حین پختن رقیق باشه چون بعد از کمی سرد شدن غلیظ میشه.
- بهتره از پیاز داغ فراوون برای داخل آش استفاده کنید تا خوشمزه تر بشه.
- سعی کنید از مرغوب ترین نوع رشته آش استفاده کنید.
- نمک رو با احتیاط بزنید چون کشک هم شوری داره و ممکنه آشتون شور بشه.
- روغن باعث جا افتادن آش میشه به همین دلیل باید به اندازه کافی اون رومصرف کرد.
- برای اینکه آش بد رنگ نشه هرگز موقع پخت در قابلمه رو نذارید.
- مقدار حبوبات داخل آش رو میتونید کم یا زیاد کنید.
- اگه بخواید آش خوشمزه تر بشه به کشک میتونید مقداری زعفرون دم کرده هم اضافه کنید و مقداری هم داخل آش بریزید.
ما رو در اینستاگرام دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.