یکی از دغدغه های گیاهخواران اینه که چطور در سفرها در مورد خورد و خوراک خیالمون راحت باشه؟ وگن ها چه میخورند و چطور از سفر خود لذت می برند؟ 14 نکته کاربردی برای گیاهخواری در سفر رو رعایت کن و دیگه نگران گیاهخوار بودن در طول سفر نباش. عادت های ماست که ما و افکار ما رو محدود می کنه در صورتی که به راحتی میشه کلیشه های فکری و غذاییمون رو جایگزین کنیم.
بهترین کشورهای جهان برای گیاهخواران کدومه؟ چه شهرها و مناطقی در ایران برای سفر وگن ها راحتتره؟ پس در ادامه با وی جی ها باشید.
-
میان وعده های جذابتون رو بسته بندی کنید و با خودتون ببرید
در طول سفر اتفاقاتی می افته و خوردن میان وعده هایی که خودت آماده کردی بهترین راه برای کنترل یک موقعیته مثلا ممکنه در سفری طولانی با اتوبوس، یا در پروازی که غذا سرو نمیشه یا زمانی که برای یک روز کامل بیرون از خانه اید و خوراکیهای گیاهی به سختی تهیه میشه، از اسنکبارها و میانوعده ها استفاده کنید.
چند گزینه کاربردی برای این میان وعده ها: حمص، الویه، سالاد روس، اسنک بارها، کشک و بادمجان، کتلت و کوکو، ساندویچ فلافل، دلمه، پیراشکی، اسنک سبزیجات، اسنک اسفناج، ساندویچ قارچ و … هستن که میتونید به راحتی آمادش کنید. خیلی ساده به نظر میاد ولی کاربردی هست.
خرید کنسروهای گیاهی از فروشگاهای وجترین و وگان هم از قبل میتونه کمک کننده باشه.
-
چند کلمه کلیدی رو به زبانی دیگر یاد بگیرید.
اگه سفر شما خارج از کشور هست و انگلیسی زبان رایجی در مقصد شما نیست، یادگیری چند عبارت کلیدی که به توضیح رژیم غذایی شما کمک می کنه، عالیه.
در داخل ایران هم هنوز ممکنه خیلی رستوران ها ندونن که وجترین ها کالباس هم نمیخورن! یا ماهی هم جزو لیست ممنوعه هاست. پس به جای اینکه بگید وگن هستید یا گیاهخوارید، کلمات «گیاهخواری»، «وگان»، «بدون گوشت» و «بدون تخممرغ» یا «لبنیات» به شما کمک میکنه تا مطمئن بشید اونچه سفارش دادید همون چیزی هست که میتونید انتظار داشته باشید.
و حتی میتونید در خارج چند عبارت رو به زبان اون کشور از قبل آماده کنید مثلا من گوشت و لبنیات نمیخورم. این مورد خیلی کمک کننده است. گیاهخواری موضوع جدیدی هست که ممکنه در هر شهر یا کشور بنا به سطح فرهنگ، دیدگاه های مختلفی دربارش وجود داشته باشه.
-
با تورهای وگان سفر کنید.
بله، تورهایی مخصوص وجترین ها و وگان ها وجود داره! حتما اگر دور و اطرافتون بگردید این تورهای سفر وگن رو پیدا می کنید. ضمن ساختن یک خاطره شیرین پر از غذاهای گیاهی خوشمزه، دوستان خوبی هم پیدا می کنی!
-
از نه گفتن نترسید.
ممکنه خیلی از مردم در مورد گیاهخواری اطلاعات نداشته باشند و یا حتی با شنیدن این مورد گارد بگیرند. مثلا ممکنه شما از رستوران یا فروشگاه بخواید که گوشت رو از غذاتون حذف کنه و اون قبول نکنه، اینجا با یک کلمه نه اونجا رو ترک کنید. این کار هم باعث میشه حال شما بهتر باشه و هم اینکه فروشنده یاد میگیره مشتریان گیاهخوار رو بهتر بشناسه و درک کنه.
-
از گستاخی یا رفتار بی ادبانه بپرهیزید.
اگر کسی محدودیتهای غذایی شما رو درک نمیکنه، سعی کنید این موضوع رو بپذیرید و با او وارد چالش نشید.
مردم، به ویژه محلی های خارج از کشور که ممکنه رژیم های غذایی گیاهی خاص در اونجا کمتر رایج باشه، معمولا تمام تلاش میکنند که به شما کمک کنند. اگر به کسی سختی بدید، او هم ناامید میشه و وضعیت خوبی پیش نمیاد.
-
در مورد رستوران ها از قبل تحقیق کنید.
چند رستوران رو از قبل در نزدیکی محل اقامت خود و نزدیک جایی که قصد انجام فعالیت های خود رو دارید، انتخاب کنید. ممکنه در منو گزینه های گیاهی هم داشته باشند و یا حتی رستوران مختص به گیاهخورا باشه. در اینجا لیستی از رستوران های گیاهی و وگان رو براتون آماده کردیم که میتونه خیلی کمک کننده باشه.
-
به مقاصد گیاهخواری و وگان سفر کنید.
ممکنه سوالتون این باشه که آیا بین کشورها برای گیاهخواری و وگان تمایزی وجود داره؟ البته که بله.
کشورهایی مثل هلند، تایلند و هند برای گیاهخواران گزینه های غذایی بیشتری داره. و کشورهایی مانند چین، آرژانتین و برخی از اروپای مرکزی میتونه سخت تر باشه.
در ایران شهرهایی مثل رشت، تهران، اصفهان، تبریز و مشهد بیشترین رستوران های گیاهی رو دارن و شهرهای گیلان و رشت بیشترین تنوع غذای گیاهی رو داره.
دو راه برای فکر کردن به مقاصد وجترین و وگان وجود داره. کشورهایی وجود دارن که به طور ذاتی از سبزیجات تازه، تخم مرغ و توفو در غذاهای خود استفاده می کنند (به مناطق ساحلی، بخش های بودایی آسیا و رژیم غذایی مدیترانه ای فکر کنید).
نکته دوم مکانهایی هست که با پیشرفتهای اخیر در فروشگاههای مواد غذایی سالم، رستورانهای گیاهی و سایر مکانهایی که به مسافران خدمات میدهند، شاید حتی متعلق به مهاجران یا خارجیها باشد. مکزیک، کلمبیا، ویتنام و آفریقای جنوبی غذاهای گیاهی دوستداشتنی میتونید پیدا کنید.
در ایران هم شهرهایی مثل استانهای شمالی مثل گیلان که بخش اصلی غذاها گیاهی هست (غذاهایی مثل میرزا قاسمی، باقلاقاتوق و…)، شهر تهران که هم رستورانهای گیاهی و فروشگاهای گیاهی به وفور پیدا میشه، بخش جنوبی کشور هم غذاهایی مثل فلافل و سمبوسه و پاکوره مواد کاملا گیاهی دارن.
گزینه سیب زمینی سرخ کرده و قارچ سوخاری برای مواقعی که هیچ غذای وگانی وجود نداره همیشه هست.
-
فقط به غذاهای محلی فکر نکنید.
یکی از 14 نکته کاربردی برای گیاهخواری در سفر اینه که در مورد غذاهای محلی در یک کشور، کمی به خودتون آزادی عمل بدید. اشکالی نداره که در جنوب ایران غذای دریایی نخورید. یاد بگیرید که چه چیزی میتونید داشته باشید و چه چیزی رو نمیتونید بخورید. غذا خوردن بیشتر یک عادت هست که اگر با اراده و هدف ما همراه بشه، می تونه جذاب تر بشه.
-
اقامت در مکانی با آشپزخانه رو انتخاب کنید.
قبل از سفر امکانات هتل و مهمانپذیر رو بسنجید و مکان هایی رو انتخاب کنید که امکان آشپزی کردن وجود داشته باشه به ویژه در سفرهای طولانیمدت، چون اجاره یک سوییت بهتر به نظر میرسه. بعضی هتل ها یا مهمانسراها می تونن آشپزخانه در اختیار شما بذارن. قبلش در این مورد بپرسید.
-
بپذیرید که ممکنه چندین بار در یک رستوران غذا بخورید.
اگر رستورانی رو پیدا کردید که دوست دارید، و با نیازهای ترجیحی آشپزی شما مطابقت دارد، هیچ اشکالی ندارد که دوباره به یک رستوران برگردید. بعد از هر تفریح می تونید برای خوردن غذا به رستوران محبوبتون برگردید. این تجربه رو شخصا من در قشم و رشت و کشورهای امارات و ترکیه داشتم.
با اینکار شما میدونید که چه چیزی در انتظارتونه و نیازی به توضیحات دوباره ندارید.
-
با کارکنان محل اقامت خود در مورد توصیه ها صحبت کنید.
از میزبان از کارکنان هتل خود در مورد رستوران ها یا بازارهای محلی که مناسب برای گیاهخواران باشه بپرسید. بدترین حالت اینه که اون ها در این مورد چیزی نمیدونند، اما بهترین حالت اینه که ممکنه از یک جواهر پنهان مثل یک کافه گیاهخواری در آن نزدیکی مطلع باشند. همیشه بومی ها بهترین راهنما هستند خصوصا وقتی معمولا با افراد مختلف روبرو هستند.
-
به دنبال غذاخوریهای خیابانی باشید.
غذاهای خیابانی رو امتحان کنید، میتونید با غذاهای متنوع حتی غذاهایی که با اون آشنا نیستید شگفت زده بشید! اگر رستوران شما ممکنه فقط یک سالاد ساده یا میوه ای داشته باشه، بزنید به دل خیابون. برای مثال سنبوسه یا فلافل های خیابانی جنوب ایران خیلی خوشمزن. در کشوری مثل هند غذاهای خیابانی هندی مثل بوتا، پارانتا، بهل پوری، پوچکا از گزینه های وجترین هستن.
-
محلی خرید کنید.
مثلا اگر گیاهخوارید با خرید نان از نانوایی، سبزیجات محلی از یک مغازه کوچک و مقداری پنیر محلی مواد یک ساندویچ رو داشته باشید و مشکل کمبود غذای گیاهی رو حل کنید. یکی از لذت های سفر برای من اینه که تو بازار محلی چرخ بزنم و برای شام خرید کنم.
-
وسایل آشپزی ضروری رو در کوله پشتی یا چمدان داشته باشید.
ایده دیگه، داشتن ظروف نگهدارنده غذا، قاشق و چنگال و یک قابلمه کوچک و چاشنی مورد علاقتونه. میتونید هر چیزی رو همراه داشته باشید، یا در طول مسیر اون رو بخرید، تا زمانی که در سفر با موضوع گیاهخواری هستید، آشپزی، نگهداری و خوردن غذا رو راحت کنید. همینطور با مصرف نکردن ظروف یکبار مصرف به محیط زیست کمک می کنید.
سخن آخر
مهم نیست گیاهخوار باشید یا نه، سفر کردن نیاز به آگاهی قبلی در مورد شرایط سفر، آماده سازی ملزومات سفر مثل غذاهای طول سفر، لباس مناسب، وسایل شخصی و … داره. در نتیجه هیچ تفاوتی در کلیت سفر یک گیاهخوار نیست. پس راحت برنامه ریزی و چک لیست خودتون رو با 14 نکته کاربردی برای گیاهخواری در سفر کامل کنید.
یادتون نره روز به روز به تعداد گیاهخواران جهان و کسانی که به هر دلیل وجترین بودن رو به عنوان یک سبک زندگی انتخاب کردن اضافه می شه. این خبر خوبی هست چون مشتری غذاها و محصولات گیاهی بیشتر به افزایش تولید خدمات و محصولات غیر گوشتی و وگن کمک خواهد کرد.
پس با اعتماد به نفس و محکم تر از همیشه به سفر برید و سعی کنید از دیدن دنیا لذت ببرید. یادت نره وی جی ها رو به دوستات معرفی کنی. 🙂
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.