متاسفانه تا این لحظه هیچ درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد. دست کم تا این لحظه! اما دانشمندان میدانند که سیستم ایمنی بدن ما بهترین خط دفاعی در برابر COVID-19 است، یک بیماری عفونی ناشی از ویروس که بر سیستم تنفسی تأثیر میگذارد.
افراد زیادی در اثر COVID-19 جان خود را از دست دادهاند و بسیاری بهبود یافته اند، این نشان میدهد که بدن انسان میتواند با آن مبارزه کند. روزنامه گاردین گزارش میدهد که حدود 84000 نفر از بیش از 219،000 نفر متبلا به ویروس کرونا بهبود یافتهاند. در نتیجه بهترین کار برای مقابله با این ویروس، تقویت سیستم ایمنی بدن است. باید بدونید برای تقویت سیستم ایمنی بدن چه بخوریم!
شما همچنان فاصلهها را رعایت کنید، دستهای خود را بشویید و از ماسک استفاده کنید و ما هم 7 نکته برای مقابله با ویروس کرونا با کمک رژیم غذایی گیاهی را برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شما یاد میدهیم.
چگونه سیستم ایمنی بدن را بالا ببریم؟
1. سبزیجات برگ دار را فراموش نکنید
سبزیجات نقشی مهم در افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن شما دارند. به عنوان مثال کلم بروکلی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است و حتی می توان آن را “یک غذای عالی” دانست. این یک منبع آنتی اکسیدان است که گفته میشود رادیکال های آزاد را خنثی میکند. منظور زباله های تولید شده توسط سلول ها هنگام پردازش بدن غذا و واکنش به محیط اطراف توسط سلول ها است. اگر بدن نتواند رادیکال های آزاد را به طور موثر حذف کند، میتواند باعث استرس اکسیداتیو شود که با بیماریهای قلبی، انواع خاصی از سرطان و بیماری های تنفسی مرتبط است.
همچنین حاوی ویتامین C است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند. از نظر متخصیص رژیم غذایی برای استفاده بهتر از فواید کلم بروکلی، باید آن را تا حد ممکن خام بخورید زیرا کلم بروکلی با ویتامین ها و مواد معدنی فوق العاده مانند ویتامین های A، C و E و بسیاری دیگر از آنتی اکسیدان ها و فیبرها غنی شده است. اسفناج مملو از آنتی اکسیدان ها و بتا کاروتن است که در افزایش توانایی مبارزه با عفونت در سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
کلم پیچ، مارچوبه، نخود فرنگی و جوانه ها نمونه های دیگری از سبزیجات سبز هستند که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنیاند.
2. ویتامین های B را فراموش نکنید
به گفته بسیاری از متخصصان بهداشت، ویتامین های گروه B برای داشتن یک سیستم ایمنی خوب مهم هستند. از نظر متخصصین تغذیه و رژیم غذایی B6 ،B9 و B12 پس از شناسایی پاتوژن، در اولین واکنش بدن شما نقش دارند. آنها این کار را با تأثیر بر تولید و فعالیت سلولهای “کشنده طبیعی” انجام میدهند. سلولهای کشنده طبیعی با منفجر شدن سلولهای آلوده کار میکنند، روندی به نام آپوپتوز.
B6 و B9 را میتوان در سبزیجات سبز برگ و همچنین آجیل و حبوبات نیز یافت. همچنین ویتامین گیاهی B12 شامل مکمل ها، مخمر تغذیه ای غنی شده، غلات غنی شده، قارچ و شیر بدون غیرلبنی غنی شده است.
3. ویتامین C بخورید
سبزیجات سبز تنها غذاهای غنی از ویتامین C نیستند. پرتقال، لیمو، لیمو ترش، کیوی، آووکادو و گوجه فرنگی نیز منابع خوبی هستند.
وقتی بدن شما با عفونت مبارزه می کند، استرس اکسیداتیو را تجربه می کند. استرس اکسیداتیو منجر به تولید رادیکال های آزاد می شود که می توانند دیواره های سلولی را سوراخ کنند و باعث نشت محتویات داخل بافت ها و تشدید التهاب شوند. ویتامین C همراه با ویتامین E که در مغزها و سبزیجات سبز برگ وجود دارد به محافظت از سلول های شما در برابر استرس اکسیداتیو کمک میکند.
4. میان وعده با آجیلها و توت
در زمان پندمی ویروس کرونا، گذراندن تمام این زمانتان در داخل خانه میتواند شما را به سمت غذای ساده و اصطلاحا اسنکها سوق دهد. استفاده گهگاه از این میان وعده های خوشمزه ولی کم فایده اشکالی ندارد ولی سعی کنید آن را با آجیل، توت و خشکبار جایگزین کنید. این بهترین راه برای افزایش ایمنی بدن است. در ادامه به شما میگوییم چرا!
به عنوان مثال فندق سرشار از سلنیوم است. جیلیان کوبالا متخصص تغذیه ثبت شده برای سایت معتبر Healthline مینویسد، “سلنیوم نقش مهمی در سلامت سیستم ایمنی بدن شما دارد. این آنتی اکسیدان به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شما کمک می کند، که باعث کاهش التهاب و افزایش ایمنی می شود. آجیل همچنین منبع خوبی از فیبر و پروتئین است.
توت منبع خوبی از ویتامین C است و همچنین حاوی آنتی اکسیدان و فیبر محلول است. گریگوری فروند، استاد دانشگاه کالج پزشکی دانشگاه ایلینوی به Science Daily گفت: “فیبرهای محلول شخصیت سلولهای ایمنی را تغییر می دهد. آنها از سلولهای التهابی، عصبی به سلولهای ضد التهاب و شفابخش تبدیل میشوند که به بهبود ما کمک میکنند تا سریعتر از شر عفونت خلاص شویم.
طبق گزارش وبسایت معتبر Very Well Health، تقریباً یک پیمانه توت که می تواند شامل تمشک، توت فرنگی، شاه توت و توت معمولی باشد، می تواند بین 0.3 تا 1.1 گرم فیبر محلول داشته باشد.
5. غذاهای سرشار از ویتامین D را انتخاب کنید
وقتی در داخل خانه می مانید، احتمال قرار گرفتن در معرض آفتاب را کاهش می دهید و بنابراین به میزان زیادی ویتامین D را جذب نمی کنید، زیرا برخی از سلول های ایمنی بدن برای از بین بردن عوامل بیماری زا به این ویتامین نیاز دارند.
قارچ منبع خوبی از ویتامین D است. تصور می شود که قارچ از یک مولکول به نام پروویتامین D2 ویتامین D را از طریق نور خورشید تولید می کند.
انواع قارچ مانند قارچ دکمهای یا قارچ صدفی از بهترین منابع ویتامین D محسوب می شوند. همچنین می توانید این ویتامین را از طریق شیر بدون لبنیات غنی شده ، توفو ، آب پرتقال و مکمل های ویتامین دی هم دریافت کنید.
6. اضافه کردن سیر را به غذای خود فراموش نکنید
روزهای در خانه ماندن ممکن است بیشتر علاقمند به آشپزی باشید. پس زمان خوبی است تا اضافه کردن سیر به دستور غذاییتان را امتحان کنید. این ماده نه تنها عطر و طعم خوبی به غذایتان میبخشد، بلکه برای سلامت شما نیز مفید است چراکه سیر قرن ها است به عنوان یک ماده غذایی با خواص فراوان دارویی استفاده میشود.
سیر حاوی ترکیباتی است که به سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا با میکروب ها مبارزه کند. هنگام خرد شدن یا جویدن، ترکیبی به نام آلیین به آلیسین تبدیل میشود. آلیسین به سیر طعم و بوی خاص سیر را به وجود میآورد زیرا حاوی گوگرد است.
آلیسین ناپایدار است بنابراین به سرعت به سایر ترکیبات حاوی گوگرد تبدیل می شود که خواص دارویی سیر را به بدن می دهد. ثابت شده است که این ترکیبات هنگام مقابله با ویروس ها خصوصا ویروس هایی که باعث سرماخوردگی یا آنفولانزا میشوند برای مبارزه با بیماری برخی از انواع گلبول های سفید بدن افزایش میدهند.
7. غذاهای دارای حبوبات بخورید.
خوشبختانه اکثر دستورهای غذاهای گیاهی حاوی میزان مناسبی از حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود و … است. خب ما برای شما خبر خوبی داریم.
حبوبات مانند عدس و نخود حاوی آهن هستند که به گفته کالینز با افزایش تعداد رادیکال های آزاد، به از بین بردن عوامل بیماری زا کمک میکند. این ماده همچنین واکنشهای آنزیمی را برای سلولهای ایمنی بدن برای شناسایی و هدف قرار دادن عوامل بیماری زا تنظیم میکند. حبوبات همچنین حاوی ویتامین های گروه B، منیزیم و روی هستند که به حفظ یکپارچگی پوست و غشاهای مخاطی کمک میکند.
لوبیا مانند لوبیا قرمز، چشم بلبلی و انواع دیگر آن منبع خوبی از پروتئین است. پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت بدن و مبارزه با عفونت های ویروسی و باکتریایی حیاتی است. نیروگاه های سیستم ایمنی بدن مانند آنتی بادی ها و سلولهای سیستم ایمنی بدن برای عملکرد بهتر به پروتئین نیاز دارد.
خط آخر
نوع رژیم غذایی شما کمترین ارتباط را با سلامت شما خواهد داشت. از این جهت که مهمترین بخش از سلامت بدن مربوط به منوی غذایی شماست و نه رژیمی که انتخاب میکنید. اگر روزانه غذاهایی را مصرف کنید که کمترین مواد معدنی و ویتامینها را به شما میدهد پس به زودی با مشکلات سلامتی روبرو خواهید شد. انتخاب یک منوی غذایی سالم و مغذی بهترین گزینه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و نهایتا سلامت کلی شما میباشد.
7 نکته برای مقابله با ویروس کرونا با کمک رژیم غذایی گیاهی را به یاد داشته باشید و آن را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.