آکوافابا یا آکوفابا چیه؟
آکوافابا یا همون مایع باقیمانده از نخود پخته شده، بهترین جایگزین سفیده تخم مرغ در رژیم گیاهی و وگان هست که مصارف مختلفی در آشپزی و مخصوصا شیرینی و کیک داره. کالری کم و بدون گلوتن بودن از نکات مثبت آکوافاباست.
پس به هیچ عنوان آب نخود رو دور نریزید چون هم خواص زیادی داره و هم جایگزین مناسبی برای تخم مرغ محسوب میشه!
میتونید آکوافاباتون رو به دو روش تهیه کنید:
1) یک قوطی کنسرو نخود رو خالی کرده و مایع اون رو جدا کنید. (برای نخودهای کنسروی)
2) نخود رو برای 24 ساعت بخیسونید چند بار آب اون رو عوض کنید. بعد آبکشی کنید و با آب بشویید. با چند پیمانه آب نخودها رو در زودپز و تحت فشار بپزید. آب نخودها رو جدا کنید و در یخچال بذارید تا خنک بشه. به مدت حداکثر ۲ هفته در ظرفی تمیز و خشک قابل نگهداری هست.
چجوری آکوافابا به شکل فوم در میاد؟
ترفند کف کردن آکوافابا با استفاده از همزن برقی هست! هم زدن اون با همزن دستی مدت زمان زیادی طول می کشه و در تجربه من نتیجه خوبی نداره.
کف کردن آکوافابا به طور کلی 3-6 دقیقه طول میکشه تا به صورت نیمه سفت در بیاد، باید کمی حوصله به خرج بدید و زود ناامید نشید.
یادت نره:
- حتی اگه آب بدست آمده از پخت نخود قهوهای رنگ به نظر برسه، نگران نباشید چون با هم زدن به وسیله همزن، کاملا سفید رنگ و خامهای میشه درست مثل سفیده تخم مرغ.
- آکوافابا به هیچ عنوان طعم و بوی نخود رو نداره از این بابت هیچ جای نگرانی نیست.
- اگر نخود رو در زودپز و تحت فشار نپزید، باید آب بیشتری رو مصرف کنید، در این صورت باید آب نخود رو روی گاز به مدت طولانیتری با حرارت کم قرار بدید تا غلیظ شده و به قوام مناسب برسه.
- باید هنگام هم زدن دقیقا مثل سفیده تخم مرغ بشه در غیر اینصورت شما در بدست آوردن آکوافابای مناسب، موفق نبودهاید.
- هر 425 گرم نخود معمولاً حدود 1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) آکوافابا به شما میده.
- از خواص نخود بدونید که نخود میزان زیادی از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ب6 (از جمله منیزیم، اسید فولیک، ویتامین ث، کلسیم، روی، فسفر و پتاسیم) رو در خودش داره که با این دستور خیلی ساده میتونید از مزایای اون بهره مند بشید.
با فوم نخود یا همون آکوافابا چی میشه درست کرد؟ اینجا چندتا پیشنهاد براتون داریم:
ما همزن برقی نداریم . با مخلوط کن و آبمیوه گیری با غذا ساز میشه ؟
سلام دوست عزیزم من با مخلوط کن امتحان نکردم ولی فکر نمیکنم جواب بده… باید با همزن و دور تند انجام بشه تا خوب به حالت فوم و کفی در بیاد.
اما شما امتحان کن و نتیجه رو بهم بگو 😉
خنک شدنش در یخچال تاثیری در سفت شدنش داره؟ من آب به دست اومده رو در دمای محیط گذاشتم تا خنک بشه و بعد از اینکه کاملا خنک شده بود با دورتند همزن ۱۵ دقیقه زدم اما فقط کف کرد و فومی شکل نشد…
سلام دوست خوبم
آب نخود نباید داغ باشه پس مشکل شما قطعا دمای اون نیست. از اونجا که من از مراحل کار شما اطلاعی ندارم ولی بدونید که نباید آب نخود زیاد باشه و زمانی که شما میخواین هم بزنید تا کف کنه باید آب باقی مونده غلیظ باشه. حدس میزنم مشکلت اینه…
موفق باشی
هر تخم مرغ با چقدر آکوافابا جایگزین میشود؟ مثلا در کیکی که سه تخم مرغ است، چقدر آکوافابا استفاده کنیم؟
درود بر شما هر سه قاشق غذاخوری آکوافابا، معادل یک تخم مرغ هست.