آش شله قلمکار یکی از معروف ترین آشهای ایرانی هست این آش در سراسر ایران رواج داره و هر منطقه اون رو به شکل خاص خود میپزه، مثلا در طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی از ماش استفاده میکنند یا اهالی جنوب کشور سبزیجات معطر بیشتری در اون میریزند.
آش شله قلمکار به خاطر تعداد زیاد مواد اولیه و مدت زمان پخت طولانی، همیشه جزو غذاهای سخت بوده و بیشتر بهعنوان نذری یا برای سفرههای افطاری تهیه میشه و بخاطر وجود حبوبات و سبزی که در این آش خوشمزه به کار رفته بسیار مغذیه.
در دستور سنتی آش شله قلمکار از گوشت استفاده میشه اما در این مطلب از ویجیها طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گوشت رو آموزش میبینیم که بسیار هم لذیذه.
ترکیبات آش شله قلمکار گیاهی:
- برنج، 1 پیمانه
- بلغور گندم، 1 پیمانه
- ماش، ½ پیمانه
- نخود، ½ پیمانه
- لوبیا چیتی، ¼ پیمانه
- عدس، ½ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی، 1/3 پیمانه
- سبزی آش، 1 پیمانه (مرزه و ترخون برای عطر بیشتر، مقداری)
- پیاز، 3 عدد
- نعناع داغ، به میزان لازم
- کشک وگان، به میزان لازم
- نمک و فلفل، به میزان لازم
طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گوشت:
- ابتدا حبوبات رو از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه.
- حبوبات رو در قابلمه بریزید و به همراه آب بذارید تا نیم پز بشه.
- برنج و گندم رو اضافه کنید.
- مرتبا هم بزنید تا آش ته نگیره.
- سبزی رو اضافه کنید و با حرارت کم بذارید تا آش کاملا جا بیوفته. (هر از چند گاهی هم بزنید).
- پیاز رو خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید و مقداری از پیاز داغ رو به آش اضافه کنید تا خوشمزه بشه.
- آش شله قلمکار گیاهی شما آمادست به همراه پیاز داغ و کشک وگان و نعناع داغ تزیین و نوش جان کنید.
یادت نره:
- برای ترشی میتونی به دلخواه سرکه اضافه کنی.
- برای خوشمزهتر شدن کمی کره گیاهی در آش بریزی.
ما رو در اینستاگرام دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.