شیرینی قطاب یکی از محبوبترین دسرهای ایرانیه، شیرینیهای سنتی ایرانی پر از گردو و دم کرده هل و گلاب هستند.
این شیرینی خوشمزه مخصوص شهر یزد و از سوغاتیهای این شهره که ما اینجا طرز تهیه قطاب با ماست گیاهی، بدون تخم مرغ و کاملا وگان براتون آماده کردیم.
برای درست کردن قطاب ساده خانگی به این تجهیزات هم نیاز دارید: همزن، آسیاب، وردنه، تخته، کاتر بیسکویت
شما در این مطلب میتونید طرز تهیه قطاب یزدی وگان به روش قنادی رو بخونید تا این شیرینی رو با اون عطر مطبوع، طعم اصیل و سنتیاش در منزل درست کنید.
مواد لازم برای تهیه قطاب یزدی وگان:
- روغن نباتی، ½ پیمانه
- شکر، ½ پیمانه
- ماست گیاهی ساده و شیرین نشده، 1 پیمانه
- مخلوط 1 قاشق غذاخوری پودر جایگزین تخم مرغ با 2 قاشق غذاخوری آب
- آرد کامل، 3 پیمانه
- بیکینگ پودر، 1 قاشق چایخوری
مواد داخلی:
- گردوی آسیاب شده، ½ پیمانه
- هل ½ قاشق چایخوری
- دارچین، 1 قاشق چایخوری
- شکر، ½ پیمانه
- گلاب، 1 قاشق غذاخوری
- پودر قند برای روی قطاب
طرز تهیه قطاب یزدی وگان به روش قنادی:
- ½ پیمانه روغن و ½ پیمانه شکر رو در یک کاسه بزرگ با لیسک مخلوط کنید.
- ماست گیاهی و جایگزین تخم مرغ رو اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید. اینها “مواد خیس” ما هستند.
- در یک کاسه جداگانه آرد کامل و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید. اینها هم “مواد خشک” هستند.
- به آرامی مواد خشک رو به مواد خیس اضافه کنید.
- برای اینکه خمیر قطاب ترد بشه بهتره اگه همزن برقی دارید با سری خمیرزن خمیر رو ترکیب کنید. در غیر این صورت با قاشق چوبی به آرامی مواد خشک رو با مواد مرطوب ترکیب کنید.
- روی خمیر رو بپوشونید و به مدت 45 دقیقه در دمای اتاق استراحت بدید.
- فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- در غذاساز، گردوها رو خرد کنید تا ½ پیمانه گردوی آسیاب شده داشته باشید.
- به گردوهای آسیاب شده، هل، دارچین، ½ پیمانه شکر و گلاب اضافه و ترکیب کنید. فیلینگ گردو رو کنار بذارید.
- پس از آماده شدن خمیر، خمیر رو روی سطحی که به خوبی آرد پاشی شده باز کنید.
- برای برش شکل های دایرهای از یه کاتر کوکی استفاده کنید.
- هر خمیر دایره ای رو کمی بکشید، وسطش ½ قاشق چایخوری فیلینگ گردو اضافه کنید و خمیر رو در قسمت بالایی فشار دبدید تا به شکل توپ دربیاد.
- روی سینی فر با کاغذ روغنی قرار بدید و به مدت 25-30 دقیقه در فر قرار بذارید.
- بذارید تا کمی خنک بشه و پودر قند بپاشید.
نوش جان! از خوردن قطاب یزدی در کنار چای لذت ببرید!
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.