معمولا توی مهمونیها و جشن تولدها از غذاهای فینگر فودی و فست فودی مثل فینگر بادمجان، پیراشکی، سمبوسه، قارچ سوخاری، قارچ شکم پر، سوشی سبزیجات، دلمه، سالاد پاستا، سالاد سیب زمینی و الویه استفاده میشه اما اگه از غذاهای تکراری خسته شدید و یا میخواید به سفره مهمونیتون تنوع بدید یکبار مانتی ترکیه ای رو امتحان کنید.
این کوفته های کوچک به روش سنتی با گوشت چرخ کرده پر میشوند، بنابراین اینجا در این مطلب ما طرز تهیه مانتی ترکی وگان که بدون گوشت و بدون تخم مرغ هست رو با استفاده از یک جایگزین گوشت چرخ کرده آماده کردیم. این بقچههای خمیری خوشمزه با ماست سیر و سس گوجه فرنگی کاراملی و فلفل سرو میشن؛ دلچسب و پر طعم.
مانتی بهترین و خوشمزه ترین غذای راحت در ترکیه است!
طرز تهیه مانتی ساده هست ولی یکی از اون غذاهاییه که تهیه اون به عشق و حوصله زیادی نیاز داره و راهی برای نشان دادن عشق ما به کسی که دوستش داریم هست. به جرات میشه گفت که بعد از اینکه امتحانش کردین این غذا در فهرست غذاهای مورد علاقتون قرار میگیره.
مانتی چیست؟
این غذای کلاسیک در اکثر رستوران های ترکیه پیدا میشه. تکه های کوچک خمیری رو با گوشت چرخ کرده تند و پیازی پر میکنن و بعد لبه هاش رو جمع میکنن تا شکل کوفته بخودش بگیره.
مانتی رو در سوپر مارکتهای ترکیه به شکل خشک و آماده در بسته بندی میتونید پیدا کنید ولی اون طعم سنتی رو ندارند و برای گیاهخوارانی که تخم مرغ استفاده نمیکنن مناسب نیست چون معمولا خمیرش تخم مرغ داره. بنابراین درست کردن مانتی خانگی بهترین گزینه است.
جایگزین های گوشت چرخ کرده:
اینجا از گوشت چرخ کرده وگان استفاده شده، اما جایگزینهای دیگهای مثل سویا و یا حتی قارچ چرخ شده یا خیلی ریز شده هم میتونید استفاده کنید. نکته کلیدی برای آسانتر کردن شکلگیری کوفتهها اینه که از پروتئین چرخ کرده گیاهی با بافتی نرم و خمیر مانند استفاده کنید (یا چرخ شده یا تکههای خیلی ریز) تا شکل دادن گلولههای مانتی براتون راحتتر باشه.
اگه میخواید از پروتئین چرخ کرده سویای خیس خورده استفاده کنید، توصیه میکنم اون با مقداری پوره سیبزمینی آب پز ترکیب کنید تا مواد به هم بچسبه.
مانتی چطور سرو میشه؟
این نوع مانتی به طور سنتی با یک ماست طعم دار شده مثلا با طعم سیر و مقدار زیادی فلفل قرمز و سس کره سرو میشه. من پیشنهاد میکنم از ماست وگان طعم دار شده استفاده کنید.
مواد لازم برای خمیر مانتی:
- آرد سفید، 250 گرم
- آب، 120 میلی لیتر
- روغن زیتون، 3 قاشق غذاخوری
- نمک، ½ قاشق چایخوری
مواد لازم برای مواد داخلی مانتی:
- پروتئین گیاهی چرخ کرده، 100 گرم
- پیاز، 1 عدد
- نمک، ½ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، ½ قاشق چایخوری
- آب عصاره سبزیجات، 1 قاشق چایخوری (اختیاری)
- پاپریکا، ½ قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس گوجه مانتی:
- کره گیاهی، 2 قاشق غذاخوری
- فلفل چیلی، 1 قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی، 1 قاشق غذاخوری
- پاپریکا، ½ قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس ماستی مانتی:
- ماست وگان طعم دار شده، 250 گرم (مخلوط شده با سیر، جعفری خرد شده تازه، فلفل سیاه)
- سیر، خرد شده، 1 حبه بزرگ
طرز تهیه مانتی ترکی وگان:
- برای خمیر مانتی: آرد و نمک رو در یک کاسه مخلوط کرده. آب و روغن رو اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر به دست بیاد. اگه نیاز بود آب بیشتری اضافه کنید. خمیر رو به یک سطح تمیز منتقل کنید و حدود 5 دقیقه ورز بدید تا یکدست بشه. روی اون رو با پارچه بپوشونید و بذارید حداقل 30 دقیقه بمونه.
- برای مواد داخلی: پروتئین چرخ کرده وگان رو به همراه پیاز ریز خرد شده، نمک، فلفل سیاه، عصاره سبزیجات و پاپریکا به یک کاسه بزرگ اضافه کنید. با قاشق چوبی مخلوط کنید تا مخلوط خمیری به دست بیاد.
- خمیر رو به دو قسمت تقسیم کنید و روی سطح کار تمیز رو کمی آرد پاشی کنید. یک تکه خمیر رو پوشونده در حالی که یک تکه رو به صورت دایره باز میکنید، خمیر رو تا جایی که میتونید نازک کنید (با ضخامت حدود 1 تا 2 میلی متر). دایره رو با چاقو یا کاتر پیتزا به شکل مربع برش بدید.
- در مرکز هر مربع مقداری از مواد داخلی پروتئینی رو به اندازه نخود قرار بدید. برای تشکیل مانتی، خمیر رو روی فیلینگ تا بزنید تا شکل هرم مربع شکل بگیره. لبه ها را به هم فشار بدید تا مهر و موم بشن. مانتی رو به یک سینی بزرگ منتقل کنید.
- کره، پوره گوجهفرنگی، پاپریکا و تکههای فلفل چیلی رو در تابهای کوچک روی حرارت ملایم گرم کنید، تا زمانی که فلفلها شروع به رنگ کردن کره کنند.
- ماست وگان و سیر خرد شده رو هم بصورت جدا با هم ترکیب کرده و کنار بذارید.
- یک قابلمه بزرگ آب نمک رو روی حرارت متوسط رو به بالا به جوش بیارید، مانتی رو به قابلمه اضافه کنید و حدود 10-15 دقیقه بپزید تا خمیر نرم بشه. خوب آبکش کنید.
- مانتی رو بین دو بشقاب تقسیم کنید، سپس با قاشق، ماست رو روی مانتی بریزید و هر وعده رو با سس گوجه فرنگی و که درست کرده بودید بریزید.
یادت نره:
- برای طعم بهتر این غذا بهتره تازه سرو بشه بنابراین توصیه میکنم اون رو در روزی که میخواید سرو کنید، درست کنید.
- باقیمانده مانتی رو در ظرف در بسته نگهداری کنید و تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، کافیه در مایکروویو یا چند دقیقه روی اجاق گاز حرارت بدید.
- میتونید با افزودن گیاهان و ادویههای مختلف، این دستور غذا رو مطابق با ذائقه تون تنظیم کنید – جعفری هم با این غذا خوش طعم میشه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.