کالباس یا ژامبون یکی از خوشمرهترین خوراکیها برای آماده کردن سالاد یا فست فود هست. اما خیلی وقت ها دوست داریم کالباس یا ژامبون گیاهی رو خودمون داخل منزل درست کنیم. چون هم سالم تر هست و هم میتونید مواد داخلش رو به دلخواه کم یا زیاد کنید.
اگر شما هم دوست دارید کالباس خانگی خوشمزه و خوش طعم درست کنید، در ادامه همراه ما تا طرز تهیه کالباس یا ژامبون گیاهی در خانه با پنیر توفو و آرد گندم رو بهتون یاد بدم.
مواد تشکیل دهنده کالباس یا ژامبون گیاهی:
- پنیر توفوی سفت، بدون آب و آبکشی شده، 340 گرم
- آب عصاره سبزیجات، 2 پیمانه
- رب گوجه فرنگی، 3 قاشق غذاخوری
- مخمر تغذیه ای، 2 قاشق غذاخوری
- سس سویا، 2 قاشق چایخوری
- ادویه دودی یا اسانس دود مایع، 2 قاشق چایخوری
- ادویه مخلوط، 2 قاشق چایخوری (ترکیب جوز هندی، آویشن، رزماری، فلفل سفید، مرزنجوش)
- پودر پیاز، 2 قاشق چایخوری
- پودر سیر، 2 قاشق چایخوری
- نمک، 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، 1 قاشق چایخوری
- جعفری خشک (اختیاری)، ½ قاشق چایخوری
- پاپریکا، ¼ قاشق چایخوری
- زردچوبه، ¼ قاشق چایخوری
- گلوتن حیاتی گندم ، 3 پیمانه
- آرد نخود، ¼ پیمانه
طرز تهیه کالباس یا ژامبون گیاهی:
- آب رو در قابلمه بزرگی بجوشونید.
- تمام مواد (بجز آرد نخود و گلوتن گندم) رو در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا یکدست بشه. کنار بگذارید.
- در یک کاسه بزرگ، گلوتن حیاتی گندم به همراه آرد نخود رو اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- مواد مخلوط رو به آرامی به آردها اضافه کنید و با استفاده از لیسک یا قاشق چوبی همه رو مخلوط کنید تا خمیر تشکیل بشه.
- یک سطح کار تمیز رو آردپاشی کنید (ما از آرد نخود استفاده کردیم) و خمیر رو به مدت 3-4 دقیقه ورز بدید.
- ممکنه خمیر چسبناک به نظر بیاد، اما باید اینجوری باشه چون اگه خیلی خشک باشه، نتیجه خوبی بهمون نمیده.
- خمیر رو یکدست کنید و داخل یک تکه کاغذ روغنی و سپس فویل آلومینیومی بذارید و سر و تهش رو شکلات پیچ کنید. مراقب باشید خیلی سفت نپیچید چون خمیر بعد از پخت حجمش بیشتر میشه.
- اون رو داخل سبد بخار قرار داده و به مدت 1 ساعت بخارپز کنید.
- فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- وقتی که خمیر بخارپز شد، اون رو از سبد بخارپز خارج کرده و با همان فویل به سینی فر منتقل کنید. داخل فر قرار بدید و به مدت 30 دقیقه بپزید.
- کالباس گیاهی رو از فر خارج کنید و بگذارید قبل از برش کاملاً سرد بشه. در این مرحله فویل و کاغذ روغنی رو با دقت باز کنید تا سریعتر خنک بشه.
- بعد از اینکه سرد شد، با یک چاقوی تیز به آرامی برشهای نازک بزنید.
- کالباس یا ژامبون گیاهی رو داخل نان ساندویچ و با ترکیبات دلخواه سرو کنید.
- باقیمانده کالباس رو تا دو هفته در یه ظرف درپوش دار در یخچال نگهداری کنید.
امیدوارم که طرز تهیه کالباس یا ژامبون گیاهی در خانه رو دوست داشته باشید و از خوردنش لذت ببرید.
کالباس یا ژامبون گیاهی رو میتونید بصورت ساندویچ یا در غذاهای مختلف مثل الویه گیاهی،اسنک، سالاد ماکارونی و… سرو کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.