در این آموزش طرز تهیه کوکی ترد و خامه ای خوشمزه و وگان رو داریم که با رنگ طبیعی اسپیرولینای آبی آماده شده. کوکی انواع زیادی داره مثل کوکی کره ای، کوکی جو دوسر پرک، کوکی ارده، کوکی شکلاتی و … که قبلا آموزشش رو داشتیم.
اکثر دستور پختهای کوکی دارای کره، تخم مرغ و شیر هستند ولی اگه گیاهخوار یا وگان هستید و یا به هر دلیلی از تخم مرغ و لبنیات استفاده نمیکنید، اصلا نگران نباشید چون این کوکی آبی رنگ جذاب علاوه بر سالم بودن به اندازههای کوکیهای آماده قنادی خوشمزه هستن!
در این دستور به جای تخم مرغ و لبنیات از شیر گیاهی، کره گیاهی و نشاسته ذرت استفاده میکنیم. وقتی این مدل کوکی رو امتحان کنید، قطعا شیفته اش میشید!
مزیتی که این دستور داره اینه که از مواد در دسترس تهیه میشه و درست کردنش خیلی راحته. برای رنگ آبی هم از پودر جلبک اسپیرولینا که یک سوپر فود فوق العاده و طبیعی هست استفاده شده و همین باعث میشه کوکی ها رو با خیال راحت نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه کوکی ترد و خامه ای خوشمزه:
- آرد کامل، 1پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
- جوش شیرین، ¼ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر، ½ قاشق چایخوری
- نمک، ½ قاشق چایخوری
مواد تر کوکی اسپرولینا:
- کره گیاهی، نرم شده در دمای محیط، ⅓ پیمانه
- شکر قهوه ای، ½ پیمانه
- شکر، ¼ پیمانه
- نشاسته ذرت، 2 قاشق غذاخوری
- آب ولرم، 3قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل، ¼ قاشق چایخوری
- چیپس شکلات وگان، ½ پیمانه
لایه خامه ای کوکی اسپیرولینا:
- پودر قند، 1 ½ پیمانه
- کره گیاهی، 3 قاشق غذاخوری
- پودر اسپیرولینا آبی، ½ قاشق چای خوری
- شیر سویا (اختیاری)، 1-2 قاشق غذاخوری
- بیسکویت شکلاتی خرد شده، – ½ ¼ پیمانه
طرز تهیه کوکی ترد و خامه ای خوشمزه:
طزر تهیه مواد اصلی کوکی:
- فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی رو با کاغذ روغنی بپوشونید.
- در یک کاسه، آرد، جوش شیرین، بیکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید. کنار بذارید.
- کره گیاهی و شکر رو با همزن برقی اونقدر بزنید تا یکدست و خامهای بشه، (حدود 3 تا 4 دقیقه)
- در یک کاسه دیگه، نشاسته ذرت و آب گرم رو با هم مخلوط کنید. به همراه وانیل به کره و شکر اضافه کنید. 30-60 ثانیه دیگه هم بزنید تا بخوبی ترکیب بشه.
- مواد خشک رو به آرامی به مواد مرطوب اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به آرامی هم بزنید تا یکدست بشن.
- در نهایت هم شکلات چیپسی یا تکه های شکلات رو داخل آن بریزید.
- 2 قاشق غذاخوری گلوله های خمیر کوکی رو بردارید و اون ها به طور مساوی روی سینی فر قرار بدید.
- به مدت 10 تا 12 دقیقه یا تا زمانی که لبه ها فقط قهوه ای طلایی بشن اونها رو بپزید.
- از فر خارج کنید، به مدت 5 دقیقه صبر کنید و بعد کوکی ها رو از روی سینی بردارید و بذارید تا خنک بشن.
طرز تهیه خامه روی کوکی:
- در حینی که کوکی ها سرد می شوند، رویه باترکریم یا خامه کره ای رو درست کنید.
- در یک کاسه با همزن دستی، کره گیاهی، پودر قند، اسپیرولینا آبی و شیر گیاهی (در صورت نیاز) رو اونقدر بزنید تا سبک بشه و پف کنه.
- وقتی کوکی ها کاملاً خنک شدند، مقداری از خامه آبی رو روی هر کوکی بمالید.
- بیسکویت دلخواه خرد شده رو برای تزیین روی خامه قرار بدید. (یا هر دیزاین دلخواه)
یادت نره:
- اگر اسپیرولینا آبی نداری، با هر رنگ خوراکی طبیعی جایگزین کن.
- میتونی خامه رو وسط دو کوکی ها قرار بدی این هم مدل جالبی میشه.
- میتونی به جای خامه آبی، اسپیرولینای سبز رو به مواد کوکی اضافه کنی و کوکی های سبز رنگ داشته باشی.
- برای داشتن طعمی متفاوت، کره بادام زمینی رو به خمیر اضافه کن.
- مواد رو بیش از حد هم نزن چون باعث ایجاد یک کوکی غلیظ می شه. خمیر کوکی را به اندازه ای مخلوط کن که فقط مواد با هم ترکیب بشن.
- پودر اسپیرولینا رو آرام آرام اضافه کن.
- وقتی از فر خارج میکنی اجازه بده کوکی ها خنک بشن چون ممکنه وا بره و پخش بشه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.