در این مطلب از وی جی ها دستور تهیه استیک گیاهی (وگن) آبدار و ترد و خوش طعم رو برای شما عزیزان تهیه کردیم. این استیک گیاهی غنی از پروتئین گیاهیه و بدلیل ادویههایی که در اون استفاده شده خیلی خوش طعم و لذیذه و ظاهر خیلی خوبی هم داره.
پس اگه تازه گیاهخوار شدی و دنبال دستوری برای درست کردن استیک گیاهی هستی این مطلب برای شماست.
با گیاهخواری طعمها و غذاهای جدید رو امتحان میکنیم و یکی از اون غذاها استیک بدون گوشت هست. در این نوع استیک وگان از نخود پخته بعنوان منبع اصلی پروتئین وگان استفاده کردیم و با مخمر مغذی فواید تغذیه ای رو افزایش دادیم.
به این فیله گیاهی ادویه هایی مثل تخم گشنیز و ادویه دودی و… طعم خاصی بخشیدیم و با گلوتن گندم چسبندگی لازم رو ایجاد کردیم.
برای اینکه بدونید طعم گوشت گیاهی چطور هست طبق دستور زیر عمل کنید تا یک استیک گیاهی لذیذ رو داشته باشید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه استیک گیاهی (وگان):
- نخود پخته آبکشی شده، ¾ پیمانه (123 گرم)
- مخمر غذایی (تغذیه ای)، ¼ پیمانه (15 گرم)
- پودر سیر، 1 قاشق چایخوری
- پودر پیاز، 1 قاشق غذاخوری
- زیره، ¼ قاشق غذاخوری
- پودر گشنیز، ¼ قاشق غذاخوری
- پونه کوهی، ½ قاشق چایخوری
- سس سویا، 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی، ½ پیمانه (130 گرم)
- پاپریکا، 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه، ¼ قاشق غذاخوری
- سس خردل، 1 قاشق غذاخوری
- ادویه دودی، ¼ قاشق چایخوری (برای طعم دهندگی)
- سبزی خشک معطر، ½ پیمانه (120 میلی لیتر)
- گلوتن گندم 1 و ¾ پیمانه (263 گرم) *
برای مرینت (سس):
- سس سویا، ¼ پیمانه (60 میلی لیتر)
- پاپریکا، 1 قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای، 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری
- ادویه دودی، 1/8 قاشق چایخوری
برای سرو (اختیاری):
- سیب زمینی پخته شده با خامه ترش وگان
- سس قارچ خامه ای وگان/
طرز تهیه استیک گیاهی (وگان):
- نخود، مخمرهای غذایی، پودر سیر، پودر پیاز، زیره سبز، پودر گشنیز، پونه کوهی، سس سویا، رب گوجه فرنگی، پاپریکا، فلفل سیاه، خردل، ادویه دودی و سبزی خشک معطر رو در غذا ساز ریخته و خوب مخلوط کنید.
- مخلوط رو به یک کاسه منتقل کنید و گلوتن گندم رو اضافه کنید. کمی با قاشق هم بزنید و بعد با دست وارد عمل بشید، تا بصورت یه خمیر در بیاد.
- خمیر رو به مدت حدود 2 دقیقه ورز بدید، خمیر باید از حالت چسبناک و نرم به حالت سفت و کش دار در بیاد تا وقتی اون رو کشیدید، دوباره سرجای خود قرار بگیره.
- به محض اینکه بافتی محکم و کش دار پیدا کرد، اون رو صاف کرده و در 4 قطعه استیک تقریباً مساوی برش بدید.
- استیک ها رو به صورت جداگانه لای ورق آلومینیوم بپیچید و به مدت 20 دقیقه استیک ها رو بخارپز کنید.
- اون ها رو خیلی محکم نپوشونید چون در حین بخار پز شدن وا میرن. می تونید استیک ها رو در یک سینی بخارپز روی یک قابلمه آب جوش یا هر بخاری که بتونین روش بخارپز کنید قرار بدید.
- در حالی که استیک ها بخارپز میشوند، سس مارینت رو با اضافه کردن تمام مواد گفته شده در یک کاسه آماده کرده و هم بزنید.
- فقط کافیه یک مخلوط خوب و صاف باشه.
- بعد از 20 دقیقه بخار دادن، استیک ها رو از لای ورقه باز کنید و درون یک ظرف قرار بدید.
- روی استیکها سس مارینت بریزید و با برس استیکها رو به خوبی به مواد آغشته کنید. (اونها رو چند بار در سس بچرخونید.)
- یک تابه رو با کمی روغن زیتون یا هر روغن گیاهی دیگه ای گرم کنید.
- استیک ها رو سرخ کنید. به طور مرتب اونها رو بچرخونید و هر بار، مقداری سس مارینت روی اونها برس بزنید، تا زمانی که قهوهای طلایی و روی اونها ترد بشه.
- با یک دورچین یا سالاد در کنارش، سیب زمینی پخته یا خامه ترش وگان سروش کنید، یه سس قارچ خامهای هم فوق العاده با این استیکها ترکیب خوشمزهای میشه!
یادت نره:
- درمرحله 3 خمیر رو بیش از حد ورز نده چون باعث میشه فیله گیاهی شما بسیار سفت بشه.
- گلوتن گندم پروتئینیه که در گندم، جو و چاودار یافت میشه. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی میشه. از فروشگاههای لوازم قنادی و برخی فروشگاههای آنلاین میتونی تهیه کنی.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.