اگر بدنبال دستور پخت پیتزا کدو سبز گیاهی یا طرز تهیه خمیر پیتزا هستید کاملاً جای درستی اومدید. در اینجا دستور یه پیتزای بدون گوشت و خوشمزه رو بهتون آموزش میدم. کی میگه پیتزای گیاهی بد مزست یا وجود نداره؟ تنوعش خیلی بیشتر از پیتزای گوشته!
این دستورالعمل ثابت میکنه که اینطور نیست.
من عاشق کدو سبز هستم چون هم خواصش زیاده و هم تنوع غذایی بالایی داره، غذاهایی که با کدو سبز میشه پخت: گراتن کدو سبز، کوکوی کدو سبز و … . این پیتزا رو درست کنین عاشقش میشین:
مواد خمیر پیتزا:
- آرد سفید، 1 پیمانه
- مخمر فوری، 1 قاشق چایخوری
- فلفل سفید، 1 قاشق چایخوری
- نمک، 1 قاشق چایخوری
- شکر، 1 قاشق غذا خوری
- آب ولرم، 1/2 پیمانه (مقدار آب بستگی به میزان نیاز داره، ممکنه کمی بیشتر یا کمتر باشه)
- روغن زیتون یا روغن نباتی، 1 الی 2 قاشق غذاخوری
- ماء الشعیر یا دلستر کلاسیک (که بودنش دلخواهه و میزانش متغیره)
مواد سس پیتزا:
- گوجه فرنگی رنده شده، 1 لیوان
- جعفری، تازه و خرد شده،1 قاشق غذاخوری
- شکر، 1 قاشق چایخوری
- چاشنی ایتالیایی، 1 قاشق چای خوری، (دلخواه)
- ریحان، خشک شده، 1 قاشق چای خوری
- پودر سیر، 1/2 قاشق چایخوری
- فلفل، 1/4 قاشق چای خوری
- نمک، به میزان لازم
تاپینگ یا مواد روی پیتزا:
- روغن زیتون، 1 قاشق چایخوری
- کدو سبز، خرد شده، 1 فنجان
- قارچ، تازه و خرد شده، 1 فنجان
- فلفل سبز یا قرمز، خرد شده خرد شده، 1/2 فنجان
- پیاز، خرد شده، 1/4 فنجان
- پنیر موزارلا، رنده شده، 1 و 1/4 فنجان
- کره، آب شده
حالا بریم سراغ طرز تهیه خمیر پیتزا که یکی از ارکان بسی مهم پیتزاست.
- اول از همه آرد رو توی کاسه بریزید، توی یه ظرف جدا، مخمر رو با شکر و کمی آب ولرم مخلوط کنید تا عمل بیاد.
- بعد به آرد اضافه و مخلوط کنید نمک و فلفل سفید رو به مواد اضافه کنین و هم بزنید تا مواد بطور یکنواخت مخلوط بشه.
- کم کم آب و مقداری ماء الشعیر و روغن زیتون رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که حالت خمیری پیدا کنه (حواستون باشه آب رو نباید یکدفعه اضافه کنید چون خمیر شل میشه و نیاز میشه دوباره آرد اضافه کنید).
- حالا شروع کنید به ورز دادن تا جایی ورز بدید که خمیر به دستتون نچسبه (حدود پنج دقیقه کافیه).
- کف کاسه رو چرب کنید و خمیر رو داخلش بگذارید و روی ظرف رو یک دستمال مرطوب بگذارید و ظرف رو به یک جای گرم منتقل کنید و اجازه بدید بین نیم تا یکساعت خمیر استراحت و پف کنه. (به اصطلاح ور بیاد).
- وقتی که دوباره ورزش دادین و آماده شد خمیر رو کف سینی که آرد پاشی کردین پهن کنید و اون رو به شکل دایره یا مستطیل فرم بدید و یکم لبه ها رو ضخیم تر کنید.
نکته:
- هر جا حس کردین خمیر سفته مقدار خیلی کم آب بهش اضافه کنید. اگر خمیر به دستتون میچسبه بهتره بجای آرد پاشی با روغن انگشتاتون رو چرب کنید و ورز بدید، چون اگه آرد زیاد باشه خمیرتون سنگین می شه.
- ماء الشعیر کمک میکنه که خمیر پیتزاتون پوک بشه و حالت ترد پیدا کنه. میتونید بجای آب از ماء الشعیر استفاده کنید. یا نصف آب نصف ماء الشعیر.
طرز تهیه سس و مراحل پخت پیتزا:
- به سادگی همه مواد رو مخلوط کنید و رو شعله حرارت بدید و هم بزنید بعد از 5 الی 7 دقیقه از روی شعله بر دارید. (تا جایی که مواد به خورد هم بره و غلیط تر بشه و گوجه ها یکم بپزه).
- فر را از قبل روشن کنید تا گرم بشه.
- کدو سبزها و قارچ رو جداگونه با روغن خیلی کم تفت بدید.
- سس و کره آب شده رو روی خمیر یکنواخت بریزید.
- به ترتیب پنیر و بعد مواد رو روی خمیر بچینید. (قارچ هارو مرحله آخر بگذارید چون آبدارتره.)
- پیتزا رو داخل فر قرار بدید تا بپزه و خمیر برشته بشه. چند دقیقه آخر شعله بالا رو روشن کنید تا روی مواد هم گریل بشه. پیتزای خوشمزه شما آمادست. نوش جان♥
امیدوارم که دستور پخت پیتزا کدو سبز گیاهی براتون مفید بوده باشه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.