این یکی از بهترین دستور پخت کیک موز خامهای هست که میتونم بهتون بگم. برای کوچولوهاتون یا برای یه عصرونه و دورهمی با دوستانتون درست کنید و ازش لذت ببرید.
این کیک رو میتونید تا حداکثر برای 6 نفر درست کنین ولی اگه برای افراد بیشتری میخواید درستش کنید مقدار مواد رو دو برابر کنید. بافت این کیک فشردس و انتظار بافت اسفنجی از این مدل کیک های میوه ای نداشته باشید.
با همین دستور، میشه کیک لایه ایش کنید یا بصورت کاپ کیک های خوشگل بپزید.
هیچ کس فکرش رو هم نمیکنه که این کیک با شیرین کننده طبیعی عسل یا شربت افرا درست شده، پس ارزش غذایی بالاتری داره.
مواد لازم برای تهیه کیک موز خامهای:
- روغن نارگیل ذوب شده یا روغن زیتون یا روغن گیاهی، 1/3 پیمانه
- عسل یا شربت افرا، (برای شیرینی) 1/2 پیمانه
- تخم مرغ بزرگ، ۲ عدد
- موز پوره شده، ۱ پیمانه (حدودا ۲ موز بزرگ)
- شیر دلخواه یا آب، 1/2 پیمانه
- بیکینگ پودر، ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین، 1/2 قاشق چایخوری
- عصاره وانیل، ۱ قاشق چایخوری
- نمک، 1/2 قاشق چایخوری
- دارچین، 1/2 قاشق چای خوری
- آرد، 2 پیمانه سرخالی
- کاملاً اختیاری: 1/2 پیمانه ترکیب گردو خرد شده، چیپس شکلات، کشمش، میوه خشک خرد شده، برش های موز تازه … یا هر ترکیب دیگه ای که دوست دارید.
مواد لازم برای خامه پنیری روی کیک
- پنیر خامه ای، ۲۰۰ گرم، نرم شده در دمای اتاق
- کره گیاهی، ۲ قاشق غذاخوری، نرم شده در دمای اتاق
- شکر،۱ پیمانه
- عصاره وانیل (یا نوک قاشق پودر وانیل)، ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت کیک موز خامهای
- فر رو از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب کیک رو چرب کنید. (اگه قالبتون نچسب نیست آرد هم بپاشید)
- در یک کاسه بزرگ، روغن و عسل را با هم بزنید تا خوب مخلوط بشه.
- تخم مرغ ها رو اضافه کنید (زرده و سفیده رو جدا کنید و هر کدوم رو جدا با همزن خوب بزنید سفیده باید حسابی پف کنه).
- بعد از اون موزهای پوره شده و شیر رو اضافه کنید و هم بزنید. (اگر روغن نارگیل شما در تماس با مواد سرد سفت شد، کاسه را به مدت چند دقیقه جایی مانند بالای اجاق گاز یا یک جای نسبتاً گرم استراحت بدید.)
- بیکینگ پودر، جوش شیرین، وانیل، نمک و دارچین را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند. آرد رو الک کنید و اضافه کنید و تا جایی هم بزنید تا آردتون کاملا مخلوط بشه و خمیر نرمی بدست بیاد. (گلوله های آرد باقی نمونه).
- حالا میتونید ترکیب دلخواه گردو و چیپس شکلات یا هر چیزی که تمایل دارید رو به مواد اضافه کنید.
- خمیر را داخل قالب چرب شده بریزید. پخت ۳۰ تا ۳۴ دقیقه یا تا وقتی که یه خلال دندان رو وسط کیک میبرید و چیزی بهش نچسبیده باشه ینی اینکه کیکتون پخته. ظرف کیک رو در یه جای خنک قرار بدید و بگذارید کیک قبل از خامه زدن کاملاً خنک بشه.
طرز تهیه خامه روی کیک:
- در یک کاسه متوسط، پنیر خامه ای و کره نرم شده رو با همزن خوب بزنید.
- پودر قند و وانیل رو اضافه کرده و با یک قاشق هم بزنید تا ترکیب بشه (چون اگه با همزن برقی اینکار رو بکنید پودر قند به همه جا پرواز میکنه)، این کار رو تا وقتی که خوب پف کنه ادامه بدید.
- بعد از اینکه کیک خنک شد، خامه پنیری رو روی قسمت بالای کیک پخش کنید.
- کیک خوشمزه شما آماده سرو هست. این کیک رو میتونید تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
خبر خوب اینه که این کیک رو میشه بصورت وگان هم درست کرد:
به جای عسل از شربت افرا استفاده کنید. تخم مرغ رو با تخم کتان جایگزین کنید و شیر غیر لبنی (من از شیر بادام استفاده میکنم) یا آب رو انتخاب کنید. محصولات وگان رو برای رویه خامه ای کیک جایگزین کنید یا از دستور تهیه رویه خامه ای وگان مورد علاقتون استفاده کنید.
یادت نره:
- برای اینکه کیکتون بیشتر پف کنه همونطور که گفتم زرده و سفیده رو جدا بزنید. و سفیده باید پف کنه و حالت خامهای پیدا کنه.
- وقتی تمام مواد رو مخلوط کردید به هیچ وجه با همزن برقی نزنید چون پف کیک میخوابه. (بهتره فقط تخم مرغها رو با همزن برقی هم بزنید).
- مواد رو فقط از یک جهت هم بزنید. این هم یه فوت دیگه.
- غلظت مواد چشمی هست نه خیلی شل و نه خیلی سفت باید باشه.
- اگه دوست دارید کشمش اضافه کنید کشمشها رو به آرد کمی آغشته کنید بعد داخل مایع کیکتون بریزید این باعث میشه کشمش ها ته نشین نشه.
- اگه وانیل رو زیاد بزنید طعم تلخی میده.
منبع: cookieandkate.com
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.