خورش قلیه یکی از غذاهای خوشمزه و تند و اصیل ایرانی هست که در جنوب کشور طبخ میشه و طرفدارای زیادی داره. در آموزش امروز روش پخت خورش قلیه بامیه گیاهی رو آموزش میدیم که هم خوشمزست و هم یه خورشت گیاهی و مجلسی هست و از غذاهاییه که حتی میتونین برای مهمان گیاهخوارتون بپزید و حسابی خوشحالش کنید.
راز خوشمزگی خورش قلیه در تمبر هندی و سبزی اونه اگه از سبزی تازه استفاده کنید خوشمزگیش چند برابر میشه. (حتما ریز خوردش کنید که خورشتون بهتر جا بیوفته). ضمن اینکه اضافه کردن سیر به این غذا طعم و عطر و اصالت میده پس به هیچ عنوان حذفش نکنید. بامیه رو از قبل بشویید و سرخ کنید تا تقریبا نرم بشه.
قلیه بامیه با چلو ساده و زعفرانی سرو میشه و در کنارش میتونید ترشی و سالاد شیرازی یا سالاد دلخواهتون رو نوش جان کنید.
مواد لازم:
- پیاز، 1عدد بزرگ
- سبزی قلیه، (گشنیز و شنبلیله به نسبت چهار و یک، ریز خرد شده)
- تمبر هندی، آب شده، 1 پیمانه
- لیمو عمانی، 2 عدد
- سیر، رنده شده، 5 حبه
- گوجه، رنده شده، 2 عدد
- بامیه، 300 گرم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه خورشتی، به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا سبزی ها رو شسته و آبکشی و خیلی ریز خرد کنید.
- پیاز رو خرد کنید و در قابلمه با روغن تفت بدید تا کاراملی بشه.
- نمک و ادویه ها رو به پیاز اضافه کنید و خوب سرخ کنید.
- سبزی ها رو اضافه کنید و سرخشون کنید.
- تمبر هندی را در ½ لیوان آب جوش خیس کنید و در صافی ریخته، شیره اون رو بگیرید.
- سیر، گوجه، تمبر هندی و لیمو عمانی رو اضافه کنید.
- خورش رو با دو لیوان آب بگذارید خوب بپزه و جا بیوفته.
- یک ربع آخر بامیه های سرخ شده رو اضافه کنید.
- بعد از نیم ساعت که خورشت جا افتاد. قلیه ماهی شما آماده سرو شدن و نوش جان کردنه.
یادت نره:
- چون در اصل این خورش تند هست اگر تمایل داشتید فلفل بیشتری اضافه کنید و یا به همراه سبزی ها فلفل سبز تند بکوبید و اضافه کنید.
- لیمو عمانی رو با چنگال سوراخ کنید و داخل خورش بیاندازید.
- سبزی این غذا نباید خیلی زیاد سرخ بشه چون شنبلیله اگه زیاد سرخ بشه طعم تلخی میگیره.
- در صورتی که خورش لعاب نداشت یک قاشق آرد رو با مقدار کمی آب سرد مخلوط کنید و به خورش اضافه کنید بعد بگذارید تا جا بیوفته.
روش پخت خورش قلیه بامیه گیاهی رو دوست داشتید؟ حتما نظرتون رو با ما در میان بگذارید.
شما میتونید دستورهای غذایی رو در پیج اینستاگرام ما هم دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.