خورش شش انداز بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانیه که اصالت این غذای گیاهی متعلق به گیلان هست. خورش فسنجان یکسری ترکیبات ثابت داره که شامل گردو و رب انار و پیاز هست و میشه اون رو با گزینههای مختلفی ترکیب کرد و یه خورش خوشمزه گیاهی داشت. مثلا میشه با پروتئین های گیاهی آماده، قارچ، باقالی، بادمجان، توفو، عدس، قلقلی های گیاهی و … درستش کرد.
میبینید که به راحتی میشه یه خورش فسنجان گیاهخواری داشت و با مواد مختلف اون رو خوشمزش کرد و بهش تنوع داد.
مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان گیاهی با بادمجان:
- بادمجان، 2 عدد
- گردو، 2 پیمانه، آسیاب شده
- رب انار، 3 قاشق غذاخوری
- پیاز، 1 عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان لازم
- روغن گیاهی، 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش فسنجان با بادمجان؛ خورش شش انداز
- برای تهیه خورش شش انداز بادمجان گیلانی ابتدا بادمجان ها رو پوست بکنید و برش عمودی بزنید و در آب نمک قرار بدید تا تلخی اونها گرفته بشه.
- گردو رو به خوبی در میکسر پودر کنید.
- پیاز رو میکس و یا رنده کنید.
- در قابلمه روی حرارت روغن بریزید و پیاز رو اضافه کنید و تفت بدید.
- نمک و فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و با پیازها مخلوط کنید و سرخ کنید.
- در این مرحله گردوی ساییده شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید.
- آب رو اضافه کنید تا به جوش بیاد.
- رب انار رو اضافه کنید و اجازه بدید روی حرارت کم فسنجان بپزه، روغن بندازه و کاملا جا بیوفته.
- در فاصلهای که خورش جا میوفته بادمجان ها رو آبکشی کنید و آبش رو بگیرید و در روغن مخصوص سرخ کردنی سرخ کنید.
- بادمجان های سرخ شده رو داخل خورش بندازید تا خورش هم جا بیوفته و لعاب بندازه.
- خورش فسنجان گیاهی با بادمجان آمادست. در کنار برنج زعفرانی و سالاد دلخواه و زیتون سرو کنید.
یادت نره:
- اگه طعم شیرین دوست نداری میتونی خورش فسنجان بدون شکر درست کنی و ترش یا ملس و یا شیرین بودن رو با نوع رب اناری که داری و شکر تنظیم کنی و این کاملا به ذائقه خودتون بستگی داره.
- در بعضی دستورها علاوه بر رب انار، یک قاشق رب گوجه فرنگی هم به فسنجان اضافه میکنند که رنگ خورش رو تغییر میده و این بستگی به خودتون داره اما من در اینجا فقط رب انار اضافه کردم.
- به طور کلی بعضی از خورش ها مثل خورش سبزی، خورش قیمه گیاهی، خورش فسنجان و …که نیاز به جا افتادن بیشتر و روغن انداختن دارند هر چه مدت زمان بیشتری روی حرارت کم قرار بگیرن خوشمزه تر میشن.
- بادمجان ها رو در مرحله آخر اضافه کن چون اگر زیادی روی حرارت بمونن له میشن و حالت خودشون رو از دست میدن. در مورد قلقلی گیاهی هم همینطور چون باعث وا رفتن و از هم پاشیده شدنش میشه پس حتما در مرحله آخر اضافه کن و زیاد روی حرارت قرار نده.
امیدوارم که طرز تهیه خورش فسنجان بدون گوشت رو دوست داشته باشید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
عالی بود ممنونم از شما برای ترویج فرهنگ گیاهخواری و آشپزی بدون گوشت💚💚💚💚
سپاس از شما برای انرژی مثبتی که دادید