فصل بهار موقع برگهای تازه انگور هست و دلمه خیلی میچسبه. دلمه یکی از لذیذترین غذاهاست که به صورتهای مختلفی درست میشه که معروفترینش دلمه برگ مو هست.
در این آموزش طرز تهیه دلمه برگ مو گیاهی و خوشمزه رو بهتون مرحله به مرحله آموزش میدیم. امیدوارم که درست کنید و از طعم عالی اون لذت ببرید.
برای تهیه دلمه با برگ انگور بدون گوشت به دو مرحله نیاز هست یکی مواد داخلی و برگ مو که مواد داخلش گذاشته و پیچیده میشه. و دیگری سس یا چاشنی دلمه هست که همراه با دلمهها پخته میشه و به دلمه طعم میده. که چاشنی هم به چند صورته و انتخابش دلخواهه.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو گیاهی:
- برگ مو یا برگ انگور، به میزان لازم
- پیاز متوسط، 2عدد
- سویا، 1 پیمانه
- لپه، 1 پیمانه
- سبزی دلمه، (مرزه، جعفری،نعناع و ترخون) به یک نسبت با جعفری کمی بیشتر، ساطوری شده، 2 پیمانه
- برنج، 1 پیمانه
- کشمش، 1 پیمانه
- نمک و زردچوبه، به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه چاشنی دلمه:
- آبجوش + رب انار + شیره انگور
- آبلیمو + شکر یا شیره+ آبجوش
- تمبر هندی + آبجوش
به دلخواه یکی از این ترکیبات رو انتخاب کنید ما در اینجا از سس رب انار و شیره انگور استفاده کردیم که طعمی ملس داره.
طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت:
- لپه، برنج و سویا رو از قبل بخیسونید.
- پیاز رو نگینی خرد کنید و با سویای آب کشیده شده به همراه کمی روغن سرخ کنید.
- کشمش رو اضافه کنید و زردچوبه و نمک بزنید.
- برنج و لپه و سبزیهای خرد شده رو بریزید و به همراه کمی آب با درب بسته اجازه بدید تا بپزه. (برنج و لپه رو خیلی نپزید و برنج رو کمی دون بردارید. مراقب باشید لپه ها له نشه).
- حرارت رو خاموش کرده و مخلوط رو کنار بذارید.
- برگ موهای تازه رو تمیز بشویید و آبکشی کنید.
- کف قابلمه رو چرب کنید و دو ردیف با چند برگ درشت بچینید.
- برای پیچیدن دلمه ها ابتدا دو برگ مو رو به پشت کنار هم قرار بدید و قسمتی از اون دو برگ رو روی هم بذارید.
- یه قاشق از مواد رو روی برگ قرار بدید و محکم بپیچید و در قابلمه کنار هم قرار بدید. (مطابق عکس)
- برای پیچیدن ابتدا دو کناره رو به وسط بیارید و بعد ته برگ رو جمع کنید و حالا خیلی محکم رول کنید تا مواد بیرون نریزه.
- بعد از اینکه تمام برگها رو داخل قابلمه بصورت دلمه چیدید، سس یا چاشنی رو بصور یکنواخت روی دلمه ها بریزید.
- یک بشقاب و یک جسم سنگین مثل سنگ رو روی دلمه ها بذارید تا دلمه ها کمی فشرده بشه و از هم وا نره.
- قابلمه رو روی حرارت متوسط قرار بدید تا بپزه.
- در آخر زیر شعله رو کم میکنیم که ته نگیره و آرام بپزه.
امیدوارم که آموزش طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت رو دوست داشته باشید.
امیدوارم از دستور دلمه با برگ انگور خانگی لذت برده باشید و حتما امتحانش کنید. در کنار دلمه با برگ انگور میتونید یه سالاد فصل یا سالاد دلخواهتون رو میل کنید. نوش جان.
ما رو در اینستاگرام دنبال کنید.
عجب دلمه ی خوبی بود ممنونم
نوش جان 💚