شامی رشتی یکی از خوشمزهترین و معروفترین غذاهای گیلانه که تو ماه رمضان خیلی طرفدار داره. شامی گیلانی یا شامی پوک بطور معمول با گوشت درست میشه اما در این آموزش ما طرز تهیه شامی گیلانی یا شامی رشتی بدون گوشت و بدون تخم مرغ رو بهتون یاد دادیم که بسیار لذیذ و خوشمزست.
شامی رشتی با نخود و لپه درست میشه اما برای سریعتر پختنش میتونید فقط لپه بزنین که اون هم به تنهایی خوبه و خوشمزست. شامی گیلانی برای افطار یا وعده شام هم گزینه ی خیلی خوبی میتونه باشه. با این روش خیلی راحت شامی رشتی بدون تخم مرغ رو درست کنید. جالبه که بدونید انواع غذاهای اصیل ایرانی و کوکو و کتلت رو بدون تخم مرغ هم میشه پخت و از غذای وگان لذت برد.
مواد لازم برای تهیه شامی رشتی:
· نخود، 300 گرم
· لپه، 300 گرم
· پیاز، 1 عدد متوسط
· سیب زمینی، 1 عدد متوسط
· آرد نخود چی یا آرد نخود، 1 پیمانه یا 17 قاشق غذاخوری
· نمک و فلفل و زردچوبه، به میزان لازم
طرز تهیه شامی گیلانی یا شامی رشتی بدون گوشت:
1. نخود و لپه رو از شب قبل بخیسونید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه و آبکش کنید.
2. نخود و لپه رو به همراه پیاز و سیب زمینی و زردچوبه بذارید تا با آب بپزه. (من فقط از لپه استفاده کردم)

در آب بپزید.
3. وقتی نخود و لپه به طور کامل پخت به طوری که بتونین با دو انگشتتون به راحتی له کنید همه مواد رو آبکش کنید بذارید تا آبش گرفته بشه.
4. توی غذاساز یا میکسر بریزید و به خوبی مخلوطش کنید.

در غذاساز بریزید.
5. نمک و آرد نخودچی رو اضافه کنید و به خوبی ورز بدید و برای یک ساعت مواد رو داخل یخچال بذارید.

مواد رو مخلوط کنید.
6. روغن رو در تابه گرم کنید و شامی گیلانی رو به شکل دلخواه که معمولا دوناتی شکل درست میشه فرم بدید.

به هر شکلی که دوست دارید فرم بدید.
7. بذارید هر دو طرف سرخ و طلایی بشه.
8. شامی گیلانی شما آمادست میتونید روی کاغذ روغن گیر یا دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافه گرفته بشه.
نوش جان😊💚
شامی پوک یا شامی رشتی با سبزی خوردن و نان خیلی میچسبه حتما یکبار امتحانش کنید.
ما رو در اینستاگرام دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.