امروز با طرز تهیه شله زرد خوشمزه و خانگی به سراغتان آمدیم. شله زرد یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین دسرهای ایرانیه که نوعی پودینگ هم به شمار میره. مواد اصلی پودینگ برنج زعفران ایرانی برنج، زعفران و گلاب است و معمولا از برنج شکسته معطر استفاده میشه و از دارچین و آجیل برای تزیین شله زرد استفاده میشه، این برای متعادل سازی طبیعت سرد برنج است.
شله زرد یه انتخاب عالی برای نذری است. در بسیاری از مراسم مذهبی، شله زرد پذیرایی میشه و در ماه رمضان در اکثر سفرههای افطار به چشم میخوره.
شله زرد میتونه تقویت کننده روحیه و انرژی باشه و درست کردنش خیلی راحت و آسونه.
مواد لازم برای شله زرد:
· برنج، 1 پیمانه
· آب، 6 پیمانه
· شکر، 2 پیمانه
· کره گیاهی، 50 گرم
· گلاب، ½ پیمانه
· زعفران، دم کرده، 1/4 پیمانه
· خلال بادام، خیس خورده، ¼ پیمانه (اختیاری)
· پودر هل، ¼ قاشق چایخوری
برای چاشنی شله زرد:
· پودر دارچین
· خلال بادام و پسته
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و خانگی:
1. برای شروع ابتدا برنج را خوب بشویید و حداقل سه ساعت در آب گرم خیس کنید، بعد از سه ساعت آب آن را خالی کنید. .سپس اون رو به همراه آب در قابلمه روی حرارت متوسط قرار بدید و بذارید تا پخته تا نرم بشه.
2. شکر رو اضافه کرده و روی حرارت متوسط نگه دارید.
3. زعفران دم کرده و کره رو اضافه کرده و روی حرارت نگه دارید. مرتبا هم بزنید تا ته نگیره و نسوزه. در صورت تمایل میتونید هل رو در این مرحله اضافه کنید.
4. حالا در صورت لزوم اگر خیلی غلیظ بود آب اضافه کنید یا اگر خیلی آب دار است اجازه بدید آب اضافی بخار بشه.
5. وقتی که غلظتش به حد مناسب رسید، گلاب اضافه کرده و اون رو برای چند دقیقه روی حرارت نگه دارید. در این زمان می توانید خلال بادام خیس خورده رو نیز اضافه کنید.
6. از روی حرارت بردارید در ظرف سرو بریزید و با دارچین و آجیل تزئین کنید.
7. هم بصورت گرم و هم بصورت سرد و خنک میتونید میل کنید. نوش جان
این دسر شیرین و دلپذیر رو میتونید در کنار یک استکان چای داغ، انواع دمنوش یا چای ماسالا میل کنید و لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.