بامیه یه نوع شیرینی سرخ شده با شهده که خیلی شبیه به زولبیا و گوشفیل درست میشه. بامیه از شیرینیهای محبوب ماه رمضان هست که عضو جدا نشدنی در سفره افطار روزه داران و خصوصا ما ایرانیها محسوب میشه.
این شیرینی خوشمزه رو میتونین به شیوه خیلی سالم و حتی بدون تخم مرغ در منزل تهیه کنید به شرطی که مراحل زیر رو به ترتیب پیش برید.
خمیر بامیه باید حالت چسبناک داشته باشه برای اینکار یا از تخم مرغ استفاده میکنند و یا از پودر جایگزین تخم مرغ و یا نشاسته ذرت و بیکینگ پودر که ما در این دستور ازش استفاده کردیم. بریم که با هم طرز تهیه شیرینی بامیه بدون تخم مرغ و خیلی خوشمزه رو یاد بگیریم.
ترکیبات بامیه خانگی بدون تخم مرغ:
- آرد سفید، 1 پیمانه
- آب، 1 پیمانه
- وانیل، ¼ قاشق چایخوری
- شکر، 2 قاشق غذاخوری
- کره گیاهی، 30 گرم
- نشاسته ذرت، 2 قاشق غذاخوری (بعنوان جایگزین تخم مرغ)
- بیکینگ پودر، 1 قاشق چایخوری (بعنوان جایگزین تخم مرغ)
مواد لازم برای شهد بامیه:
- آب، 1 پیمانه
- شکر، 1 پیمانه
- زعفران دم کرده، 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- پودر هل، ½ قاشق چایخوری
- آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری
- گلاب، 1/3 پیمانه
طرز تهیه شیرینی بامیه بدون تخم مرغ در خانه:
- ابتدا زعفران رو در مقداری آب جوش دم کنید.
- شکر و آب رو روی حرارت بذارید تا شکر حل بشه.
- به مخلوط، آبلمیو، زعفران و گلاب اضافه کرده و اجازه بدید با حرارت ملایم بجوشه تا کمی غلیظ بشه.
- حدود 10 تا 15 دقیقه بعد از جوشیدن حرارت رو خاموش کنید و بذارید تا شهدش خنک بشه.
- برای تهیه بامیه: در قابلمه دیگهای، آب، 2 قاشق غذاخوری شکر و کره رو اضافه کنید. روی حرارت کم قرار بدید و هم بزنید تا کره ذوب بشه و همه چیز مخلوط بشه.
- وقتی آب شروع کرد به حباب زدن، آرد رو به یکباره بریزید و با کفگیر هم بزنید تا خمیر به صورت یه گلوله در بیاد، حرارت رو کم کنید و ده دقیقه خمیر رو با پشت کفگیر له کنید و مدام هم بزنید.
- بعد از اتمام کار خمیر رو از روی حرارت بردارید و اجازه بدید در دمای اتاق قرار بگیره اما سرد نشه.
- در این حین نشاسته ذرت رو به همراه بیکینگ پودر در مقداری آب حل کنید و به خمیر اضافه کنید. و خوب مخلوط کنید.
- در این مرحله باید یک خمیر چسبناک و با غلظت مناسبی که نه سفت و نه شل باشه.
- خمیر رو به داخل قیف با ماسوره دلخواه بریزید.
- در تابه لبهدار روغن رو بریزید و خمیر رو با اندازه دلخواه از قیف خارج کنید و با چاقو برش بدید و در روغن سرخ کنید.
- بعد از سرخ شدن تمام جهات بامیه اونها رو از روغن خارج کنید و داخل توری گذاشته تا روغن اضافی خارج بشه.
- وقتی همه بامیهها سرخ شدند بامیهها رو به داخل شهد بریزید تا بامیهها به تمام شهد آغشته بشه.
یادت نره:
- حتما روغن بامیه، موقعی که بامیهها رو داخلش میذاری، باید سرد باشه. و از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کن.
- اگه شربت زیادی قوام اومده بود یا شکرک زده بود، یک چهارم لیوان آب جوش اضافه کن و بذار روی حرارت تا به آرومی چند جوش بزنه و بعد حرارت رو خاموش کن.
- طرز تهیه بامیه گرد هم به همین شکل هست. فقط کافیه اندازه رو کوچیک بگیرید.
- شربت باید در دمای محیط خنک بشه بنابراین از یخچال برای خنک کردن استفاده نکن.
- اگه شربت شما اضافه اومد، تا چند ماه داخل ظرف دردار در یخچال و فریزر قابل نگهداری هست.
- باقی مونده روغنی رو که برای سرخ کردن بامیهها استفاده کردی دور بریز و استفاده مجدد نکن چون استفاده از روغنی که به حرارت بالا رسیده خطرناکه.
امیدوارم که از خوردن این دسر خوشمزه لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.