با ما باشید تا طرز تهیه بهترین فلافل مدیترانه ای تهیه شده با نخود و سبزی های تازه و ادویه های خوشمزه یاد بگیرید.
فلافل از غذاهای پرطرفدار جنوبی و عربی هست که ما ایرانی ها بهش علاقه داریم. چگونگی طرز تهیه فلافل مثل بیرون سوالی است که برای همه ی طرفداران فلافل پیش می آید. فلافل به طرق مختلفی تهیه میشه ولی ما اینجا دستور تهیه فلافل به سبک مدیترانه ای رو بهتون یاد میدیم که خیلی خوشمزست.
قبل از اینکه گیاهخوار بشم هیچوقت به این غذا بعنوان یه غذای کاملاً گیاهی و وگن فکر نمیکردم. اما الان برام خیلی جالبه که توی دستور اصلی فلافل حتی تخم مرغ هم استفاده نمیشه و شاید برای همین هم اینقدر خوشمزست!
روش مورد علاقه شما واسه لذت بردن از فلافل چیه؟ من دوست دارم اون رو با نان پیتا، پیاز و جعفری خرد شده، گوجه و ترشی لیته بخورم و یه سس فلفل تند هم کنارش!
خب بریم واسه طرز تهیه فلافل مدیترانه ای خوشمزه و دل انگیز:
مواد لازم:
- نخود خشک، 2 پیمانه
- برگ جعفری تازه، 1 پیمانه.
- برگ گشنیز تازه، ¾ پیمانه
- شوید خشک: مقداری (اختیاری)
- پیاز 1 عدد (من معمولاً از پیاز زرد استفاده می کنم، اما پیاز سفید یا قرمز هم مشکلی نداره.)
- سیر، 7 حبه، برای خوش عطر شدنش از سیر تازه استفاده کنید.
- نمک و فلفل، مقدار لازم
- ادویه جات: زیره، تخم گشنیز، و کمی فلفل. (در کنار سبزی های تازه، این ادویه هاست که طعمشو خاص و خوشمزه میکنه.)
- بیکینگ پودر، 1 قاشق غذاخوری
- دانه کنجد، در اینجا اختیاریه،
- 1/2 قاشق غذاخوری جوش شیرین
- 1 قاشق غذاخوری زیره
- 1 قاشق غذاخوری تخم گشنیز
- 2 قاشق غذاخوری دانه کنجد بو داده
- روغن برای سرخ کردن
دستور پخت:
- نخود رو به مدت 24 ساعت خیس کنید. اونها رو در آب زیادی بپوشونید و جوش شیرین رو اضافه کنید تا در نرم شدن اونها کمک کنه. نخودها وقتی خیس بخورن حداقل دو برابر میشن. آب اضافی اونها رو تخلیه کنید.
- نخود خیس خورده، سبزی (جعفری و شوید)، سیر، پیاز و ادویه جات رو با میکسر بخوبی مخلوط کنید. و مواد رو حداقل تا یکساعت داخل یخچال بگذارید.
- بعد از اینکه مخلوط فلافل خیلی سرد شد، بیکینگ پودر و دانه کنجد رو اضافه کنید و هم بزنید.
- با قالب فلافل یا با قاشق مواد رو به شکل توپ در بیارید. (اگه روی سطحش رو صاف نکنید بهتره، که یه بافت زبری داشته باشه.)
- در روغن داغ سرخشون کنید. (روغن رو با حرارت متوسط گرم کنید. وقتی روغن کاملا گرم شد فلافل ها رو توی روغن بندازید و زیرش رو کم کنید تا آروم آروم سرخ بشه.)
- فلافل رو با دقت در روغن ریخته و برای 3-5 دقیقه سرخ کنید تا یک طرفش قهوه ای متوسط یا طلایی بشه. سعی کنید فلافل ها رو با فاصله از هم سرخ کنید که به هم نچسبه و بتونین راحت تر جابجاشون کنید.
یادت نره:
-
- برای خیسوندن نخود، من حدود 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین به آب نخودها اضافه میکنم. (به نرم شدن نخود خشک کمک کنه.)
- به هیچ عنوان از نخودهای کنسروی استفاده نکنید! نخود خشک (که به مدت 24 ساعت در آب خیسانده شده باشه).
- زدن بیکینگ پودر همون چیزیه که به فلافل بافت کرکی و پوک میده (راز پوک و ترد شدن فلافل همینه)
- این خیلی مهمه که مواد فلافل رو توی یه کاسه بریزید و حداقل یک ساعت تا یک روز توی یخچال بذارید استراحت کنه. چون بافتش منسجم تر میشه و فلافل های خیلی بهتری بهتون میده.
- همیشه خوبه که اول یه فلافل رو سرخ کنید تا مطمئن بشید که دمای روغن به حد مطلوب رسیده باشه.
- سرخ کردن روش سنتی پختن فلافل هست و بهترین نتیجه رو بهتون میده.
- ساندویچ فلافل های خوشمزه و ترد و طلایی تون رو با پیاز و جعفری و گوجه و ترشی میل کنید.
- سس فلافل هم دلخواهه ولی معمولا با سس فلفل تند سرو میشه.
امیدوارم از طرز تهیه فلافل مدیترانه ای خوشتون اومده باشه این ساندویچ گیاهی خوشمزه رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
منبع : themediterraneandish.com
فلافل من از هم میپاشه چیکار کنم؟
برای اینکه یک فلافل منسجم داشته باشی این نکات رو رعایت کن:
باید فلافل رو بخوبی بخیسونی (از یک شب قبل)، و بذاری تا حسابی آبش خشک بشه (کاملا بدون آب) و بعد به همراه پیاز و سیر و مواد دیگه خیلی خوب میکس کنی تا بافت نرم تقریبا یکدستی بدست بیاد. (نخود رو نپز)
اگر بافت منسجمی نداشت میتونی مقداری بهش آرد نخود (نه آرد نخودچی) و یا مقداری پودر سوخاری بزنی. ولی در دستور اصلی فلافل نیازی به افزودن آرد نیست.