لوبیا پلو یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی هست که گاهی به عنوان غذای مجلسی و در مهمانیها هم پخته میشه. لوبیا پلو در دسته استانبولی پلو قرار میگیره با این تفاوت که لوبیا سبز هم اضافه میشه. دستور لوبیا پلوی ما دونفره ست ولی اگه تعداد شما بیشتره به نسبت مقدار مواد رو افزایش بدید. بریم که آموزش طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با سویا رو یاد بگیریم.
مواد لازم:
- سویا دانه ریز، 1 پیمانه، در آب خیسانده و بعد از نرم شدن آب اون رو بگیرید.
- برنج، 2 پیمانه
- پیاز، 1 عدد، نگینی خرد شده
- لوبیا سبز، 1 پیمانه، خرد شده، نیم پز شده
- گوجه، 3 عدد، رنده یا پوره شده
- رب گوجه، 3 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی، 1 عدد بزرگ
- نمک و فلفل ادویه پلویی، هل، دارچین، به میزان دلخواه
- روغن گیاهی، به میزان لازم
- آب، 4 پیمانه
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با سویا:
- دو پیمانه برنج رو به همراه آب در قابلمه بریزید تا بجوش بیاد و برنج اماده آبکشی بشه.
- ابتدا پیاز خرد شده و سویا رو در تابه بدون روغن تفت بدید تا آبش تبخیر بشه. (اینجوری روغن کمتری جذب میکنه).
- روغن رو اضافه کنید و خوب تفت بدید تا پیاز شفاف بشه و ادویهها رو اضافه کنید.
- در این مرحله لوبیا سبز که از قبل نیم پز شده رو اضافه کنید.
- رب گوجه رو در مخلوط سرخ کنید و بعد از اینکه خامی رب گرفته شد گوجه فرنگی رنده شده رو بیافزایید.
- مواد رو به خوبی سرخ کنید.
- برنج رو آبکش کنید.
- سیب زمینی رو رنده کنید و کف قابلمه رو روغن بریزید و سیب زمینی ها رو برای ته دیگ کف قابلمه بچینید. این روش خاص من هست برای درست کردن ته دیگ عالی! اگر دوست داشته باشید میتونید سیب زمینی رو ورقه ورقه کف قابلمه بچینید.
- حالا برنج آبکش شده رو با مواد بخوبی مخلوط کنید و به آرومی در قابلمه بریزید.
- در قابلمه رو بذارید تا برنج دم بکشه.
- ابتدا حرارت رو زیاد کنید بعد که به بخار افتاد حرارت رو کم کنید تا برنج آروم بپزه.
- بعد از نیم ساعت لوبیا پلوی خوشمزه و مجلسی شما آمادست.
مخلفات لوبیا پلو:
- لوبیا پلو یا استانبولی پلو رو به همراه سالاد، سبزی خوردن و ترشی نوش جان کنید.
یادت نره:
- این غذا رو میتونی هم بصورت برنج آبکش شده و هم بصورت دمپخت درست کنی که در هر دو صورت خوشمزه میشه ولی برای دمپخت حتما از قابلمه تفلون یا شعله پخش كن استفاده كن تا تهدیگ خوبی به دست بیاری، در غیر این صورت رب گوجه فرنگی میسوزه و تهدیگ سیاه و بدمزه میشه.
- برای تهیه لوبیا پلو بهتره از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنی.
- اگه فقط از گوجه فرنگی استفاده كنی، غذات كمرنگ میشه و احتمال شفتهشدنش زیاده. بنابراین حتما رب گوجه فرنگی رو به غذا اضافه كن، اما اون رو تفت بده تا طعم خوبی بگیره.
- بدیهیه كه استفاده از زعفران غذا رو خوشمزهتر میكنه.
- راز خوشمزه شدن لوبیا پلو به ادویه اون و البته به اندازه نیم پز شدن لوبیا سبز قبل از سرخ کردن بستگی داره. استفاده از ادویه پلویی، دارچین، زیره یا هل عطر عالی به غذا میده. من طعم هل رو خیلی دوست دارم.
- میتونی سیب زمینی ها رو جداگانه سرخ کنی و هنگام سرو لابهلای پلو بریزی.
- قبل از سرخ کردن سویا بهتره اون رو در آب جوش چند دقیقهای بجوشونی و بعد آبکش کنی تا آب اضافه خارج بشه. برای خوشمزه شدنش میتونید یکم دارچین داخل آب جوش بریزید.
امیدوارم که این لوبیا پلوی بدون گوشت رو درست کنید و از خوردن یک غذای کاملا گیاهی و مناسب برای گیاهخواران و افراد وگن لذت ببرید.
پیج ما رو در اینستاگرام دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.