موچی یه دسر ژاپنی کلاسیکه که با خمیر برنجی ژلهای مانند درست میشه و داخلش رو با مواد مختلف مثل بستنی یا مارمالاد میوه و … پر میکنند. موچی به کیک برنجی هم معروفه که اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کرده بعنوان دسر یا شیرینی سرو میشه.
در دستور اصلی و کلاسیک ژاپنی موچی، برنج دانه کوتاه رو کوبیده سپس میپزند و خمیر میکنن و بعنوان شیرینی سال نو میخورند. موچی به رنگای مختلف و با مواد داخلی متفاوت و دلخواه درست میشه که این دسر ژاپنی رو جذاب تر میکنه.
توی این مطلب از وی جی ها یه روش ساده و با مواد در دسترس موچی وگان رو درست میکنیم که هم سالمه، بدون گلوتن، وگان و هم خیلی خوشمزست:
مواد لازم برای تهیه خمیر موچی:
- آرد برنج، 6 قاشق غذاخوری
- شکر، ۲ قاشق غذاخوری
- آب، 6 قاشق غذاخوری
- رنگ خوراکی، 5-6 قطره (اختیاری)
- نشاسته ذرت، ¼ پیمانه
مواد داخلی خمیر لوبیا قرمز وگان:
- لوبیا قرمز،1/3 پیمانه
- شکر، 1/3 پیمانه
- آب، به میزان لازم
طرز تهیه موچی ساده و خوشمزه وگان
مواد داخلی موچی وگان:
- لوبیا قرمز خیس خورده رو در قابلمه یا زودپز بپزید.
- آبکش کنید و لوبیا قرمزها رو له کنید.
- با شکر و مقدار خیلی کم آب مخلوط کنید تا خمیری بدست بیاد.
خمیر موچی وگان:
- در یک کاسه، آرد برنج، شکر، آب و رنگ خوراکی رو با هم مخلوط کنید. هم بزنید تا کاملا حل شوند.
- روی کاسه را با پلاستیک یا حوله آشپزخانه بپوشونید.
- ظرف رو 2 دقیقه در مایکرویوو قرار بدید یا روی شعله ملایم آرام هم بزنید.
- خمیر موچی پخته شده رو روی کاغذ روغنی بذارید. یک لایه نازک نشاسته ذرت رو روی خمیر بپاشید.
- خمیر رو به 3 تا 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام رو به شکل دایره ای پهن کنید. (اگر خمیر خیلی داغ بود، چند دقیقه صبر کنید تا به اندازه کافی خنک بشه.)
پر کردن موچی وگان:
- حدود 1 قاشق غذاخوری خمیر لوبیا قرمز رو بردارید و اون در وسط خمیر موچی قرار بدید.
- چهار گوشه خمیر موچی رو جمع کنید و گوشه ها رو به هم بچسبونید.
- کف موچی رو نشاسته ذرت بزنید. موچی های وگان که با مواد پر شده رو به آرامی برس بزنید تا نشاسته ذرت اضافی کنار بره.
- این کار را برای بقیه خمیر و مواد پر شده تکرار کنید.
- موچی های خوشمزه آماده سرو هستن.
- می تونید تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید.
امیدوام که از طرز تهیه موچی ساده و خوشمزه وگان خوشتون اومده باشه حتما نظراتتون رو برامون کامنت کنید.
خیلی عالی بود ، من تو رستوران های تهران دیده بودم ولی جرعت امتحانش رو نداشتم
گفتم یه بار تو خونه درست کنم اگر بد بودش نرم اونجا ضایع بشم👌😂
خیلی خوبه پیشنهاد میدم امتحانش کنید
ممنون از نظر لطفت
خوب بود اگه میشه طرفز تهیه موچی ساکورا رو هم بزارید