چه شما میزبان یک مهمانی باشین و چه قرار باشه که یه غذای مختصر برای مهمانی آماده کنین، با درست کردن این کلوچه وگان خوشمزه خانگی با آکوافابا (یه جایگزین تخم مرغ) راه رو اشتباه نمیرین. این کلوچه ها خیلی خوشمزه و خوش طعم هستن و خیلی راحت درست میشن. علاوه بر این، از اونجایی که این شیرینی فانتزی فاقد هرگونه تخم مرغ و کره هست، مطمئن باشین که همه از خوردن اون ها لذت میبرن. وجترین باشین یا نباشین، این دستور عالیه! پس بریم که با هم یک کلوچه خوشمزه درست کنیم.
مواد لازم برای تهیه کلوچه وگان:
- کره گیاهی، (نرم شده در دمای اتاق)، ½ پیمانه
- شکر، 2/3 پیمانه
- عصاره وانیل، 1 قاشق چایخوری
- آکوافابا (آب نخود همزده)، 3 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر، ¾ قاشق چایخوری
- نمک، ¼ قاشق چایخوری
- آرد، 1 و 2/3 پیمانه
- آرد بادام، 2/3 پیمانه
- نشاسته ذرت، 1/3 پیمانه
- شیر بادام شیرین نشده، 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای روکش:
- کره گیاهی، ½ پیمانه (نرم شده در دمای اتاق)
- پودر قند الک شده، 1 و ½ الی 2 پیمانه
- عصاره وانیل، ¼ قاشق چایخوری
- شیر بادام شیرین نشده، 1 -2 قاشق غذاخوری
- رنگ غذا (اختیاری)
طرز تهیه کلوچه و کوکی خانگی وگان با آکوافابا
- فر رو با دمای 176 درجه سانتیگراد گرم کنید و روی سینی فر رو با کاغذ روغنی بچینید.
- کره وگان نرم شده (ذوب نشده یا سرد نباشه) رو به یک کاسه بزرگ اضافه کرده و بزنید تا کاملا خامه ای و یکدست بشه – حدود 1 دقیقه.
- شکر رو اضافه کنید و با سرعت متوسط مخلوط کنید تا نرم و سبک بشه – حدود 1 دقیقه.
- سپس آب نخود همزده یا همان آکوافابا (یا جایگزین های دیگه تخم مرغ) و وانیل رو اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
- بیکینگ پودر و نمک رو اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سپس مخلوط آرد، آرد بادام و نشاسته ذرت رو اضافه کرده و کم کم مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب بشن.
- شیر بادام رو اضافه کرده و یک بار دیگه هم بزنید.
- در این مرحله خمیر باید غلیظ، قابل فرم گیری باشه (عکس رو ببینید). اگر خیلی نرم بود، آرد، آرد بادام و نشاسته ذرت رو اضافه کنید تا خمیر غلیظ و قالب پذیری تشکیل بشه. اگر خیلی غلیظ بود، با کمی شیر بادام رقیقش کنید.
- خمیر رو به یخچال منتقل کرده و به مدت 15 دقیقه استراحت بدید. بعد از سرد شدن، 1/2 قاشق غذاخوری از خمیر رو به آرامی به شکل گلوله یا شکل دلخواه در بیارید.
- قبل از فشار دادن خمیر، کلوچه ها رو در آرد فرو ببرید یا روی اون ها رو آرد بپاشید.
- به ترتیب با فاصله روی سینی فر بذارید و کمی فشارش بدید تا پهن و گرد بشه.
- کوکی ها رو به مدت 10-12 دقیقه بپزید تا زمانی که لبه های کلوچه کمی خشک بشن. قبل از سرو به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا روی صفحه پخت خنک بشن.
- برای تهیه روکش، کره وگان نرم شده رو در یه کاسه خوب هم بزنید تا نرم بشه – حدود 1 دقیقه.
- سپس پودر قند رو به مقدار کم الک کرده و مخلوط کنید. در حدود علامت 1 پیمانه ،
- عصاره وانیل رو اضافه کرده و مخلوط کنید.
- پودر قند رو تا زمانی که روکش کوکی به غلظت مناسب برسه اضافه کنید. اگه روکش شل تری رو ترجیح میدین، کمی شیر بادام اضافه کنید تا رقیق بشه. اگر خیلی رقیق شد، پودر قند بیشتری اضافه کنید. اگر خیلی سفت و غلیظ شد، شیر بادام بیشتری اضافه کنید. در این مرحله رنگ غذا رو هم اضافه کنید.
- کوکی ها رو با روکش و ترافل و مواد دلخواه تزیین کنید.
یادت نره:
- توصیه میشه برای تهیه این دستور حتما از کره گیاهی استفاده کنید. روغن نارگیل امتحان شد و نتیجه خوبی نداشت.
- نشاسته ذرت به پف کردن کوکی و بافت نرمش کمک میکنه. اون رو به هیچ وجه حذف نکنید.
- میتونید خمیر کلوچه رو از قبل درست کنید و تا 2-3 روز قبل در یخچال قرار بدید. قبل از اسکوپ و پخت اجازه بدید خمیر 30 دقیقه در دمای اتاق بمونه. باید نرم و قابل قالب زدن باشه.
- اطلاعات تغذیه ای این کلوچه خانگی نرم و خوشمزه، یک تخمین تقریبیه که بدون روکش محاسبه شده.
- نگهداری: به محض خنک شدن، کوکی های باقیمانده رو به مدت 3-4 روز در یخچال یا حداکثر 1 ماه در فریزر نگهداری کنید.
امیدوارم که از طرز تهیه کلوچه و کوکی خانگی وگان با آکوافابا خوشمزه لذت برده باشید و حتما امتحانش کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.