این روزا اسم چای ماسالا زیاد به گوشمون میخوره اما واقعا چای ماسالا چیست؟ چای ماسالا همونطور که از اسمش پیداست یه چای هندیه که دارای مزایای زیادی برای سلامتیه. این چای با قدمت 5000 ساله ای که داره برای اولین بار در هند درست شد. چای ماسالا یه نوشیدنی تند و معطر با طبع گرم هست که به صورت گرم و یا سرد و معمولا به همراه شیر نوشیده میشه.
در این مطلب طرز تهیه چای ماسالا به روش هندی رو بهتون آموزش میدیم که از ترکیب ادویه، گیاهان و سبزیجات تهیه میشه و مناسب برای عصرانه، در روزهای سرد زمستانی یا رفع خستگی هست.
فواید چای ماسالا:
چای ماسالا برای سلامتی فواید بسیار زیادی داره. اگه میخواید از بدنتان مراقبت کنید این چای رو فراموش نکنید. این نوشیدنی موجب بهبود گوارش، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب بدن میشه، همچنین با از بین بردن رادیکالهای آزاد از سرطان، از بین بردن جوشهای صورت و بیماریهای دیگه جلوگیری میکنه.
ترکیبات چای ماسالا چیست:
- چوب دارچین، 1 عدد کامل
- زنجبیل، 2 قاشق غذاخوری، رنده شده (برای عطر و طعم زنجبیل با شدت کمتر، به جای رنده کردن، برش بدید)
- هل سبز، 6 -8 عدد
- دانههای فلفل سیاه، 1 قاشق چایخوری
- میخک، 3 -4 عدد
- آب، 2 فنجان
- برگ چای سیاه، (خشک یا کیسه ای)، 3 قاشق غذاخوری
- انیسون ستاره ای (بادیان رومی)، 1-2 ستاره (اختیاری)
- شیر (غیر لبنی یا گیاهی)، 2 فنجان (معمولا از شیر جو دوسر، شیر نارگیل و شیر بادام استفاده میشه)
- شیرین کننده طبیعی مثل استویا، شکر، یا شربت افرا برای طعم شیرین تر.
آموزش طرز تهیه چای ماسالا هندی:
طریقه مصرف چای ماسالا خیلی سادست. فقط کافیه به روش زیر عمل کنید:
- چوب دارچین، هل، دانه های فلفل و میخک، انیسون ستاره ای رو در هاون کمی خرد کنید.
- در قهوه جوش یا شیر جوش، ادویه خرد شده، آب و زنجبیل رنده شده (یا ورقه شده)، چای سیاه (خشک یا کیسهای) رو اضافه کنید و روی حرارت بجوشونید. (توجه: برای عطر بیشتر زنجبیل، اون رو رنده کنید) سپس حرارت رو کمی کاهش داده و به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که مایع به یک سوم کاهش پیدا کنه ادامه بدید.
- سپس حرارت رو خاموش کنید (جوشاندن چای رو ادامه ندید، ممکنه تلخ بشه) و اجازه بدید حداقل 10 دقیقه خنک بشه.
- شیر بدون لبنیات (شیر نارگیل) رو اضافه کنید و یک بار دیگه بذارید تا دم بکشه.
- سپس حرارت رو خاموش کرده و اجازه بدید به مدت 5 دقیقه یا بیشتر (با درپوش) بمونه.
- شیرین کننده دلخواه رو برای طعم بهتر اضافه کنید.
- قبل از سرو از صافی ریز رد کنید.
- چای باقیمانده رو با درپوش داخل یخچال میتونید 3-4 روز نگه دارید. و برای استفاده دوباره روی اجاق گاز یا در مایکروویو گرمش کنید.
امیدوارم آموزش طرز تهیه چای ماسالا هندی رو دوست داشته باشید و از نوشیدن این چای هندی و معطر لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.