یکی از غذاهای محبوب ایرانی خورش قورمه سبزی هست. برای همین این بار رفتم سراغ آموزش دستور تهیه خورش سبزی گیاهی با قارچ تا کسایی که گیاهخوار هستن هم بتونند از خوردن این خورش خوشمزه لذت ببرند.
تمام طعم قورمه سبزی گیاهی با قارچ به سبزی موجود در اونه پس نگران تغییر طعمش نباشید. از مزایای درست کردن خورش قورمه سبزی بدون گوشت طعم خوب و مدت زمان کم برای آماده شدنش هست و مطمئنم که از مزش خوشتون میاد.
پس اگه بدنبال غذاهای رژیمی گیاهخواری یا یه غذای گیاهی و مجلسی برای مهمان گیاهخوارتون هستید با وی جی ها همراه باشید.
مواد لازم:
- سبزی خورشی، 500 گرم
- لوبیا قرمز، 1 پیمانه
- پیاز بزرگ زرد یا سفید، 1 عدد
- قارچ، خرد شده، ½ پیمانه
- لیمو عمانی، 2 عدد
- رب انار، 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه، به میزان لازم
- روغن، به میزان لازم
- آب، 3 تا 4 لیوان
دستور تهیه خورش سبزی گیاهی با قارچ:
- لوبیا قرمز رو بشویید و چند ساعت قبل در آب بخیسانید، چند بار آبش رو عوض کنید، بعد آبکشی کنید.
- سبزیها رو در تابه جدا سرخ کنید. (تا حد ممکن سرخ کنید تا رنگش تیره بشه).
- پیاز رو نگینی ریز خرد کنید و در زودپز با مقداری روغن تفت بدید. بعد از اینکه شفاف شد نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
- سبزی سرخ شده و لوبیا رو به پیازها اضافه کنید و دو عدد لیمو عمانی که با چنگال سوراخ کردید رو در زودپز یا قابلمه بیاندازید.
- 3 لیوان آب به مخلوط اضافه کنید و درب زودپز یا قابلمه رو ببندید تا سبزی و لوبیا پخته بشه. (حدودا 40-45 دقیقه برای زودپز).
- بعد از پخته شدن لوبیا و سبزی، رب انار رو اضافه کنید و میزان چاشنیها رو بچشید.
- حالا قارچ رو اضافه کنید و درب شیشهای زودپز یا قابلمه رو بگذارید و زیر شعله و کم کنید تا خورش جا بیوفته.
- وقتی خورش به غلظت مناسب رسید و روغنش جدا شد آماده ی سرو کردن هست.
یادت نره:
- سبزی استفاده شده در خورش سبزی حتما باید خیلی خوب خرد شده باشه و اگر ریز نباشه هر چقدر هم بجوشه غلیظ نمی شه و لعاب نمی اندازه.
- سبزی خرد شده رو حتما به خوبی سرخ کنید تا خورشت آبکی نشه و آب نندازه.
- در آخر برای جا افتادن و جدا شدن روغن خورش، میتونید 3 قالب یخ در اون بندازید تا به خورشتون شوک وارد بشه.
- سبزی که برای قورمه سبزی انتخاب می کنید باید اسفناج و مخصوصا تره هم داشته باشه تا خورشت شما رو غلیظ کنه.
- در هنگام شروع پخت قورمه سبزی حتما آب کافی به خورشت افزوده تا مجبور نشید در وسط آشپزی آب به خورشت اضافه کنید، چون از لعابدار شدن خورشت جلوگیری میکنه و اگر مجبور شدید آب بریزید سعی کنید از آب جوشیده استفاده کنید.
- در انتهای پخت اگه حس کردید که خورشتون آب زیادی داره و آبکی شده، درب قابلمه رو بردارید و اون رو روی حرارت بگذارید تا آب اضافی تبخیر بشه و خورش غلیظ و لعاب دار بشه.
امیدوارم که از درست کردن این خورش گیاهی خوشمزه و آسان لذت برده باشید. نوش جان♥
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.