خوبی غذاهای گیاهی به سالمتر بودن و هضم راحتتر و پختن آسانتر اونهاست. پس در این مطلب روش پخت خورش بامیه با لپه و قارچ رو براتون میگذارم که فوق العاده خوشمزه و کاملا گیاهی و بدون گوشت هست.
خورش بامیه یکی از انواع خورشهای خوشمزه و معروف ایرانی هست. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور عزیزمونه ولی به خاطر طعم فوق العادهاش تقریبا در تمام کشور طبخ میشه.
خورش بامیه جنوبی به صورتهای مختلفی طبخ میشه که ما در اینجا با لپه درستش میکنیم که ترکیب خیلی خوبی داره. میتونین این غذای فوق العاده خوش طعم رو برای مهمان گیاهخوارتون هم درست کرده و کلی خوشحالش کنید.
مواد لازم:
- بامیه، 300 گرم
- لپه، 1 پیمانه، خیس خورده و آبکشی شده
- پیاز، 1 عدد بزرگ، نگینی خرد شده
- قارچ، 4 عدد
- رب گوجه، 3-4 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی، 2 عدد
- سیب زمینی، 1 عدد، خلالی خرد شده
- ادویه خورشی، دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل، به میزان لازم
- روغن گیاهی، به میزان لازم
روش پخت خورش بامیه گیاهی با لپه و قارچ:
- بامیه ها رو از قبل در آب خیلی کم بپزید یا بخار پز کنید تا جایی که کمی نرم شوند و رنگشون تغییر کنه.
- پیاز رو در مقدار کمی روغن تفت بدید تا شیشه ای بشه.
- نمک و زردچوبه و ادویه ها رو اضافه کنید و تفت بدید تا جایی که پیازها طلایی بشه.
- لپهها رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی لپه گرفته بشه.
- حالا رب گوجه رو اضافه کنید و تفتش بدید تا همراه مواد سرخ بشه.
- قارچ های ورقه شده و یا اگه قارچ ها کوچک هستند پوستشون رو گرفته و بطور کامل در خورش بیاندازید.
- آب رو اضافه کنید لیمو عمانی ها رو هم داخل خورش بیاندازید و درب قابلمه رو ببندید تا لپه ها بپزه و خورش جا بیوفته. (نباید خیلی آب خورش زیاد باشه حدود 2 الی 3 پیمانه)
- در حین اینکه خورش میپزه، سیب زمینی ها رو در ماهیتابه بگذارید و روی اون ها مقدار خیلی کم آب بریزید تا نیم پز بشه.
- حالا آبکشی و خشکشون کنید و در روغن خیلی کم در ماهیتابه سرخشون کنید.
- وقتی خورش تقریبا غلیظ شد و لپه ها هم پخت بامیه ها رو اضافه کنید و کمی خورش رو روی حرارت کم بگذارید و بعد زیر شعله رو خاموش کنید.
- خورش بامیه گیاهی خوشمزه شما آمادست. با سیب زمینی سرخ شده و برنج زعفرونی و سالاد نوش جان کنید.
یادت نره:
- نکته مهم در پخت خورش بامیه این هست که نباید بگذاری که بامیه ها له شوند و خورش لیز و زیادی پرلعاب بشه. برای همین بامیهها رو در آخر اضافه میکنیم.
- اجازه بده که خورش بامیه روی حرارت ملایم بپزه و به آرامی جا بیفته، چون اگه خورش بامیه با حرارت بالا بپزه این حرارت زیاد باعث وا رفتن بامیهها میشه و خورش رو لزج میکنه.
- یکی دیگه از رازهای خوشمزگی خورشت بامیه اینه که نباید اون رو زیاد هم زد. زیاد هم زدن خورش بامیه هم باعث وا رفتن خورش و لزج شدن اون می شه و هم ظاهر زیبای خورش رو از بین میبره.
- برای خوشمزهتر و خوش رنگ شدن خورشت بامیه، علاوه بر اینکه رب گوجه فرنگی رو تفت میدی کمی هم بهش زعفران اضافه کن.
- دُم بامیه ها رو خیلی کوتاه نکن که مواد داخل بامیه بیرون نیاد که باعث لزجی بامیه میشه.
- برای پخت خورش بامیه توجه داشته باش که بامیه ها خیلی درشت و بزرگ نباشند، بامیه های درشت اکثرا خشک هستند و مزه ی خوبی ندارند بامیه اگر قلمی و ریز و همچنین سرخ شده تر باشه خورشت خوشمزه تر میشه.
- این خورش نباید خیلی آبکی باشه؛ پس بهتره از اضافه کردن آب زیاد خودداری کنی. به جای استفاده از آب در خورش بهتره از آب گوجه ی رنده شده استفاده کنی که باعث خوشمزهتر شدن خورش میشه.
- توجه داشته باش برای اینکه خورش بامیه عطر بیشتری داشته باشه، درب قابلمه رو ببندی.
امیدوارم که از این آموزش لذت برده باشید و این خورش گیاهی مجلسی رو درست و نوش جان کنید.😋
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.