امروز روش پخت دونات شکری ساده بدون فر رو بهتون آموزش میدیم. پیراشکی یا دونات یه شیرینی خوشمزه و آسونه که میتونین به راحتی در منزل تهیه کنین و از خوردنش لذت ببرین.
دونات پفکی رو به دو روش میتونین تهیه کنید. کافیه مواد رو با هم مخلوط کنید و وقتی خمیرش آماده شد یا در فر و یا به روش سرخ کردن اون رو درست کنید. وقتی آماده شد به دلخواه و مطابق سلیقتون روی اون رو پودر قند یا شکر بریزید و یا اگه دونات شکلاتی میخواید روی اون ها رو با شکلات آب شده تزیین کنید.
اگه تمایل دارید که دوناتتون شبیه به دونات بازاری بشه تمام مراحل رو دقیق اجرا کنید:
مواد لازم برای دونات شکری:
- شیر سویا یا شیرگیاهی دلخواه، 1 پیمانه
- سرکه سیب، 1 قاشق چایخوری (جایگزین تخم مرغ)
- تخم کتان آسیاب شده، 1 قاشق غذاخوری
- آب، 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع، ¼ پیمانه
- شکر، ¼ پیمانه
- عصاره وانیل، 1 قاشق چایخوری
- آرد، 2 پیمانه
- دارچین، 1 قاشق چایخوری
- روغن سرخ کردنی، 3 – 4 پیمانه
- شکر پودر شده یا پودر قند، ½ پیمانه
روش پخت دونات شکری ساده بدون فر:
- در یه کاسه تخم کتان و آب رو با هم مخلوط کنید. اجازه بدید به مدت 15 دقیقه در یخچال بمونه تا غلیظ بشه. (جایگزین تخم مرغ)
- در یه کاسه، شیر سویا و سرکه سیب رو مخلوط کرده و اجازه بدید به مدت 15 دقیقه بمونه.
- در یک کاسه بزرگ، آرد اضافه کنید و با دارچین به خوبی مخلوط کنید. (نیم پیمانه از آرد رو جدا نگه دارید).
- ¼ پیمانه روغن نباتی، عصاره وانیل، شکر و مخلوط کتان رو به کاسه شیر سویا و سرکه سیب اضافه کرده و با هم مخلوط کنید تا کاملا ترکیب بشن.
- مواد مرطوب رو درون مواد خشک بریزید تا یه گلوله خمیر درست بشه.
- روی یک سطح تمیز و خشک، آرد پاشی کنید و خمیر رو به خوبی ورز بدید و اگه خمیر حالت چسبندگی داشت باقی آرد رو اضافه کنید.
- خمیر رو چند بار به سطح کار بکوبید تا بخوبی عمل بیاد. حالا خمیر رو به چند گلوله کوچکتر تقسیم کنید.
- یک سینی رو بردارید و مقداری کف اون رو چرب کنید و سپس با استفاده از قالب مخصوص دونات که وسط آن سوراخ دارد خمیر دونات یک اندازه و یک شکل درست کنید البته این کار رو هم می توان بدون قالب انجام داد فقط ممکن است اندازه و شکل زیبایی نداشته باشد.
- مقداری روغن درون تابه ای بریزید و روی حرارت قرار بدید تا به خوبی داغ بشه و سپس خمیر دونات رو درون تابه قرار بدید و وقتی یک طرف آن سرخ شد اون رو بر گردونید تا طرف دیگه هم بپزه و در آخر کنار بذارید تا روغن اضافی اون کشیده بشه .
- در حالی که هنوز داغ هستند اونها رو در پودر قند بغلتونید تا کاملاً آغشته بشن و روی یه بشقاب تمیز جداگانه قرار بدید. این روند رو تا سرخ شدن همه دونات ها ادامه بدید.
- برای تزیین دونات میتونید ازشکلات تختهای ذوب شده و همچنین از ترافلهای رنگی استفاده کنید.
امیدوارم که از آموزش امروز لذت برده باشید و دوناتهای شکری خوشمزه رو برای خودتون یا مهموناتون درست کنید. نوش جان.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.