باباغنوش یا باباگانوش یه پیش غذای لبنانیه که در سوریه و اردن و کشورهای عربی خاورمیانه محبوبیت زیادی داره و به دلیل ترکیبات گیاهی که داره بین گیاهخواران هم طرفدار پیدا کرده.
باباغنوش اصل (Baba ghanoush) یه دیپ یا پیش غذای گیاهی سریع و خوشمزه برای مواقعی هست که مثلا نیاز به یک شام گیاهی سریع در تایم کم دارید.
بابا غنوش یا باباگانوش یا به قولی دیگه بابا غنوج ، میان وعده ایه که بی شباهت به حمص نیست با این تفاوت که قسمت اصلیش بادمجان کبابیه. یه جورایی می تونه شبیه به میرزا قاسمی خودمون باشه ولی کمی متفاوت تر. بابا غنوش از بین غذاهای ملل غذاهای عربی عطر و طعم خوبی داره و با ذائقه ما ایرانی ها سازگاره.
مطمئنم که از درست کردنش پشیمون نمیشی و تبدیل به دستور غذایی وجترین محبوب شما خواهد شد! اگر دنبال غذا با بادمجان کبابی هستی، این رسپی یه طعم جدید دودی و عالی داره. برای آموزش طرز تهیه بابا غنوش عربی با ویجیها همراه شو:
مواد لازم برای تهیه باباگانوش یا باباغنوش لبنانی:
- بادمجان دلمه ای، حدود 2 عدد بادمجان کوچک تا متوسط
- سیر 2 حبه متوسط، له شده یا خرد شده
- آب لیمو، 2 قاشق غذاخوری (در صورت لزوم بیشتر)
- ارده، ¼ پیمانه
- روغن زیتون، ⅓ پیمانه (به علاوه مقداری برای برس کشیدن بادمجان و تزئین غذا)
- جعفری تازه خرد شده، 2 قاشق غذاخوری (به علاوه مقداری برای تزئین)
- نمک، به مقدار لازم
- زیره آسیاب شده، ¼ قاشق چایخوری
- کمی پاپریکا دودی، برای تزئین
- پیشنهادات سرو: نان پیتای گرم شده یا برشته شده، خلال هویج، خلال فلفل دلمه ای، برش های خیار و غیره.
طرز تهیه باباگانوش یا باباغنوش لبنانی:
- فر رو گرم کنید و سینی رو با کاغذ روغنی بپوشونید.
- بادمجان ها رو از طول نصف کنید و روی اون رو قلم مو کمی با روغن زیتون بمالید. بادمجان ها رو در سینی فر قرار بدید طوری که پوستش رو به سینی باشه.
بادمجان ها رو برش طولی بدید.
- بادمجان رو تا جایی که گوشتش بپزه و نرم بشه در فر بپزید بعد خارج کنید و بذارید سرد بشه و بعد با قاشق گوشت رو از پوست جدا کنید.
گوشت بادمجان رو جدا کنید.
- بادمجان ها رو داخل کاسه بریزید. سیر و آب لیمو رو به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه.
- ارده رو به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست بشه. در حین هم زدن، به آرامی روغن زیتون رو بریزید. به هم زدن ادامه بدید تا مخلوط رنگ پریده و خامه ای بشه.
مواد رو با هم بخوبی مخلوط کنید.
- جعفری، نمک و زیره رو هم اضافه کنید. اگر میخواهید باباگانوش ترش تری داشته باشید، اون رو با نمک آب لیمو بیشتری مزه دار کنید.
- باباگانوش رو به ظرف سرو بریزید و روی آن کمی روغن زیتون بریزید. در آخر، جعفری و پاپریکا دودی رو روی آن بپاشید. نوش جان.
یادت نره:
- انتخاب بادمجان: بادمجان های قلمی معمولا حاوی دانه های بیشتری هستن که می تونن بافتی آزاردهنده ایجاد کنن. بنابراین، بهتره از بادمجان دلمه ای استفاده کنید.
- بادمجان هایی رو انتخاب کنید که براق و صاف باشن (بدون قسمت های نرم) و نسبت به اندازشون احساس سنگینی کنید.
- برای تهیه باباگنوش سعی کنید بادمجان تازه انتخاب کنید. بادمجان خیلی رسیده ممکنه کمی تلخ باشه.
توصیه های نگهداری: باقیمانده باباگانوش رو می شه در ظرف دربسته در یخچال حدود 4 روز نگهداری کرد. باباغنوش رو میتونید هم بصورت سرد هم گرم در دمای اتاق سرو کنید. این دیگه سلیقه ایه!
راستی بابا غنوش در کشورهای خاورمیانه مثل ترکیه، سوریه، عراق، لبنان، مصر و … به روش های خاص خودشون درست میشه که همه تقریبا همین دستور رو دارن. اینم یک غذای دیگه از غذاهای بدون گوشت خارجی! امیدوارم که از آموزش طرز تهیه بابا غنوش لبنانی لذت برده باشید و حتما امتحانش کنید.
اینستاگرام و کانال تلگرام گیاهخواران رو دنبال کن!
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.