حلوا یکی از سنتی ترین دسرهای ایرانیه که معمولا در ماه رمضان و مراسم مذهبی پخته میشه. حلوای ایرانی یک خمیر شیرین و متراکمه که از آرد گندم بو داده شده، روغن یا کره تهیه شده و با شکر، زعفران، هل و شربت گلاب مخلوط میشه و طعم و بوی مطبوعی بهش میبخشه.
حلوا در اصل یه دسر عربیه که به معنای واقعی کلمه به معنای “شیرین” هست، اما به بسیاری از اقوام مانند هند، فارس، یونان، یهود و ترک راه پیدا کرده است. در هر منطقه متفاوت تهیه و سرو میشه.
حلوا انواع مختلف داره مثل حلوای هویج، حلوای پسته، حلوای زنجبیلی، حلوای گردو، حلوای کدو حلوایی و حلوای آرد گندم و … که به همراه چای ایرانی خیلی میچسبه.
آنچه برای طرز تهیه حلوای زعفرانی و مجلسی تنها شما نیاز دارید آرد گندم، روغن و کره، شکر، آب، زعفران و گلاب هست.
چطور حلوا رو تزیین کنیم؟
تزیین حلوا به شکلهای مختلف انجام میشه مثلا میتونید حلوا رو توی یه بشقاب سرو کرد و با لبهی قاشق روی اون نقش ایجاد کرد. و یا داخل قیف بریزید و با ماسورههای مختلف شکوفه بزنید.
ما ایرانیها معمولا حلوا رو با پسته خام بدون نمک (پودر شده یا خرد شده) یا با پودر نارگیل تزئین میکنیم. بادام و گلبرگهای خشک گل محمدی هم قطعاً بخشی از تزیین هستند.
مواد لازم برای تهیه حلوا زعفرانی مجلسی:
مواد لازم برای شهد:
- آب، 250 میلی لیتر
- شکر سفید، 170گرم
- گلاب، 100 میلی لیتری
- هل، 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کشیده، 2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای حلوا:
- آرد گندم ساده الک شده، 150 گرم
- روغن نباتی، 80 گرم
- کره، 20 گرم
مواد لازم برای چاشنی:
- گل محمدی خشک شده
- بادام خرد شده
- پسته خرد شده
طرز تهیه حلوای زعفرانی و مجلسی:
- شکر و آب رو در قابلمه ای متوسط مخلوط کرده و حرارت بدید تا آروم به جوش بیاد.
- زعفران، هل و گلاب رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید کنار بذارید تا خنک بشه.
- یک تابه یا قابلمه نچسب رو روی حرارت متوسط و کم قرار بدید و آرد گندم رو به مدت 10-15 دقیقه به آرامی بو بدید، تا زمانی که بوی برشته شدنش رو حس کنید. مرتب هم بزنید چون آرد به سرعت می سوزه و طعم نامطبوعی ایجاد میکنه. (آرد باید کمی تغییر رنگ بده.)
- قبل از اضافه کردن روغن و کره، آرد رو الک کنید تا آرد گلوله نباشه.
- روغن و کره رو مخلوط کنید، حدود 10 دقیقه به طور مداوم با حرارت ملایم هم بزنید.
- در حین هم زدن، شربت رو به تدریج و با استفاده از ملاقه داخل قابلمه بریزید تا شربت کاملاً جذب شده و کاملاً ترکیب بشه.
- هم بزنید تا حلوای شما شروع به شکل گرفتن کنه و به صورت یه خمیر صاف دربیاد.
- حلوای زعفرانی رو به ظرف مخصوص سرو کم عمقی منتقل کرده و سطحش رو با پشت قاشق روغنی صاف کنید و شکل بدید. و یا با قیف و ماسوره شکوفه بزنید.
- حلواتون رو با بادام، پسته و گلبرگ تزئین کرده و با چای سیاه ایرانی ویا دمنوش مورد علاقتون سرو کنید.
یادت نره:
- موقع اضافه کردن شربت به حلوا، شربت باید ولرم باشه.
- می تونید حلوا رو در ظرف در پوشدار و در یخچال نگهداری کنید.
- بهتره حلوا رو نهایتا تا یک روز مصرف کنید.
امیدوارم که از طرز تهیه حلوای زعفرانی با آرد سفید لذت برده باشید و اون رو در شادیهاتون میل کنید. این دستور غذایی رو میتونید تو لیست غذاهای سفره افطاری ماه رمضان هم قرار بدید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.