سس تریاکی یکی از چاشنیهای دلچسب برای بسیاری از غذاها و حتی سالادهاست. از این چاشنی برای طعم دادن به مواد غذایی مختلف بسته به سلیقه و ذائقههای مختلف میتونیم استفاده کنیم. سس تریاکی که یه سس ژاپنی هست در اکثر غذاهای آسیایی به کار میره. از موارد استفاده سس تریاکی میشه به طعم دار کردن غذاهایی مانند انواع سبزیجات یا نودل، توفو و… اشاره کرد.
برای اینکه این سس خوشمزه رو تهیه کنید، لازمه که دستور ساده طرز تهیه سس تریاکی ژاپنی و خوشمزه ما رو دنبال کنید.
مواد لازم برای سس تریاکی:
- سس سویا ، ½ پیمانه
- آب، ½ پیمانه
- عسل یا شربت افرا، 1/3 پیمانه
- سرکه برنج یا سرکه سفید، 1 قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه رنده شده (یا پودر زنجبیل)، 2 قاشق چای خوری
- سیر، 6 حبه، له شده یا خرد شده
- نشاسته ذرت (یا نشاسته گندم)، 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس تریاکی ژاپنی و خوشمزه:
- در یک قابلمه کوچک، سس سویا، آب، عسل یا شربت افرا، سرکه، زنجبیل و سیر رو مخلوط کنید.
- مخلوط رو روی حرارت ملایم بذارید و گهگاهی هم بزنید. مراقب باشید تا سرریز نشه.
- در همین حال، در یک کاسه کوچک، نشاسته ذرت و آب رو با هم مخلوط کنید تا یکدست بشه (باعث سفت شدن سس می شه). کنار بذارید.
- هنگامی که سس در حال جوش اومدنه، محلول نشاسته ذرت و آب رو یک بار دیگه هم بزنید و همه رو داخل سس بریزید.
- مخلوط رو در حالی که روی حرارت هست مرتب هم بزنید تا سس غلیظ بشه، حدود 30 ثانیه.
- سس رو از روی حرارت برداشته و بصورت دلخواه استفاده کنید.
- برای استفاده بذارید تا در دمای اتاق یا در یخچال خنک بشه.
یادت نره:
- بهترین زمان برای استفاده بعد از خنک شدنه اما برای مدت 1 تا 2 هفته هم در یخچال میتونید نگهداری کنید.
امیدوارم که دستور تهیه سس تریاکی ژاپنی رو امتحان کنید و از طعم و مزه خوب این سس خانگی، یکی از بهترین انواع سس گیاهی پر طرفدار در غذاهاتون لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.