میخوام یک دستور خیلی ساده برای طرز تهیه سوسیس گیاهی خانگی رو به شما آموزش بدم. دستور سوسیس ایتالیایی ما بدون گوشت و تخم مرغ و خیلی سالم و خوشمزست. داخلش خیلی نرم و خوش طعمه و بیرونش کمی ترد.
علاوه بر اینکه این دستور تهیه سوسیس هیچ گوشتی نداره، بدون گلوتن، بدون لبنیات، کم چرب و در واقع وگان هست و در صورت تمایل میتونید اون رو بدون آجیل هم تهیه کنید. سوسیسهای بدون گوشت رو میشه با استفاده از سویا، توفو، ذرت یا مخلوط پنیر و نان، آرد و سایر مواد خوراکی، آماده کرد؛ بنابراین گیاهخوارها و وگانها مجبور نیستن به دلیل رژیم غذایی منتخبشون، این وعده غذایی رو از فهرستشون حذف کنند.
با ما همراه باشید تا با هم طرز تهیه سوسیس گیاهی خانگی رو یاد بگیریم.
مواد تشکیل دهنده سوسیس گیاهی:
- لوبیای سفید، خیسانده و آبکشی شده، ½ و 1پیمانه (270 گرم) *
- جو دو سر (در صورت لزوم بدون گلوتن)، 1پیمانه (90 گرم)
- مغز گردو،1/2 پیمانه (60 گرم) *
- پیاز متوسط (60 گرم) خرد شده، 1 عدد
- سیر خرد شده، 3 حبه
- مخلوط تخم چیا، 3 عدد (3 قاشق غذاخوری دانه چیا آسیاب شده + ¼ پیمانه آب)
- رب گوجه فرنگی، 1 قاشق غذاخوری
- سس سویا، ½ قاشق غذاخوری
- پودر پیاز، 2 قاشق چایخوری
- ادویه دودی، 2 قاشق چایخوری (یا اسانس دود)
- چاشنی ایتالیایی، 1 قاشق چایخوری (ترکیب پودر ریحان، پونه کوهی، رزماری، مریم گلی، آویشن)
- نمک دریایی، ¾ قاشق چایخوری
- زیره آسیاب شده، ½ قاشق چایخوری
- فلفل، یک نوک انگشت
- فلفل سیاه، مقدار لازم
طرز تهیه سوسیس گیاهی:
- در یک کاسه کوچک، دانههای چیا آسیاب شده رو با ¼ پیمانه آب مخلوط کرده و مخلوط رو کنار بگذارید. 5 دقیقه بعد غلیظ میشه.
- در این فاصله، لوبیای سفید پخته شده رو آبکشی کنید و اجازه بدید تا کاملا خشک بشه.
- جو دوسر و گردو رو در دستگاه غذاساز یا مخلوطکن خرد کنید (باید مقداری بافتدار باشه نباید خیلی ریز و پودر بشه).
- بقیه مواد رو به غذاساز یا میکسر اضافه کنید و باز هم مخلوط کنید.
- مقداری از مواد رو بردارید و با دست به شکل سوسیس فرم بدید (اگه خیلی چسبناک بود مقداری آرد جو اضافه کنید.)
- سوسیس های فرم داده شده رو در کاغذ روغنی بپیچید و در یک بشقاب پهن به مدت 20 دقیقه در فریزر قرار بدید تا خودش رو بگیره.
- هر سوسیس رول شده در کاغذ روغنی رو در فویل بپیچید و سر و تهش رو شکلات پیچ کنید.
- بعد اونها رو برای 35 دقیقه بخار پز کنید. عکسها رو مرحله به مرحله ببینید. (فویلها رو دور نندازید و برای دفعه های بعد از اونها استفاده کنید.)
- هم میتونید بلافاصله سرو کنید و هم در ماهیتابه یا گریل سرخ کنید.
- تابه رو از قبل گرم کنید، با برس مقدار کمی روغن به هر سوسیس آغشته کنید.
- برای مدت 7 تا 10 دقیقه در تابه همه جهاتش رو سرخ کنید.
- سوسیس گیاهی ما آمادست. میتونید اون رو به عنوان ساندویچ هات داگ یا کباب سوسیس سرو کنید. سس خردل یا سس باربیکیو رو فراموش نکنید. خیلی خوشمزش میکنه!
یادت نره
- لوبیا: میتونید از کنسرو لوبیا که از قبل پخته شده استفاده کنید یا لوبیا رو تا زمانی که نرم بشه بپزید.
- گردو: میتونید از آجیل های دلخواه یا دانه هایی مثل تخمه آفتابگردان استفاده کنید.
- مخلوط تخم چیا یا تخم کتان: (3 قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده با 1/4 پیمانه آب) نیز میتونه خوب باشه اما به احتمال زیاد باید کمی آرد جو دوسر اضافه کنید زیرا دانههای چیا آب بیشتری جذب میکنند.
- جو دوسر: میتونید از بلغور گندم سیاه به جای جو دوسر هم استفاده کنید.
- برای ایجاد عطر و طعم دودی چند قطره دود مایع یا ادویه دودی اضافه کنید.
- سوسیس و کالباسهای باقی مونده را در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید (حداکثر تا 6 روز)
امیدوارم این سوسیس گیاهی مقوی رو در خانه تهیه کنید و از خوردن یک فست فود سالم و خوشمزه لذت ببرید.
سلام اگه نخوایم از اسانس دودی استفاده کنیم مزه ش طبیعی نمیشه اخه میخام طبیعی و سالم باشه
سلام دوست خوبم.
کاملا سلیقه ای هست و می تونید استفاده نکنید.
سلام. وقت بخیر
می تونیم لوبیاهای دیگه رو مثل قرمز یا چیتی جایگزین لوبیا سفید کنیم یا ترکیبی استفاده کنیم؟
سلام دوست خوبم
بله محدودیتی نداری
سلام ممنون از دستور پخت
سلام علیکم
لوبیا پخته 270 گرم یا نپخته 270 گرم؟
بلغور گندم معمولی به جای گندم سیاه میشه استفاده کرد؟
سلام دوست عزیز، برای لوبیای خیس خورده و آبکشی شده هست.
و بله اصل دستور با جو دو سر هست به جاش میتونید از بلغور گندم معمولی هم استفاده کنید.