کمتر کسی رو سراغ دارم که عاشق لازانیا نباشه و با شنیدن اسم این پاستای ایتالیایی خوشمزه دهنش آب نیفته! به همین دلیل میخوام طرز تهیه لازانیای ساده وگان رو بهتون آموزش بدم تا درستش کنید و ازخوردنش لذت ببرید. این دستور لازانیا مواد اولیه خیلی زیادی نیاز نداره، بدون محصولات لبنی و پر از سبزیجات تازهست که اون رو خیلی سالم و مقوی میکنه!
این غذای خوشمزه گیاهی فقط به یه سس گوجه فرنگی غنی و لایه لایه با یک سس بشامل وگن خامهای و ورقههای لازانیا اسفناج نیاز داره.
دستور این پاستای ساده و کامل برای مهمونی و دورهمیهای شما عالیه و اگه حتی قصد دارید مهمون گیاهخوارتون رو خوشحال کنید درنگ نکنید و برای درست کردن لازانیای وگان دست بکار بشید:
مواد لازم برای تهیه لازانیای ساده:
مواد لازم برای سس قرمز لازانیا:
- قارچ دکمه ای، 3 بسته (750 گرم)
- سس سویا، 2 قاشق غذاخوری
- گوجه خرد شده، (400 گرم)، 3 پیمانه (اگه طعم دهنده های دیگه مثل ریحان، پونه کوهی یا بقیه سبزیجات معطر بهش اضافه بشه هم عالیه)
- نمک و فلفل (به میزان لازم)
مواد لازم برای سس سفید لازانیا (سس بشامل):
بشامل سس مخصوصی هست که در لازانیا استفاده میشه. بشامل (مخلوطی از سه ماده غذایی از جمله آرد، کره و شیر) نوعی سس فرانسوی سفید رنگه که به علت رنگش معمولا با پنیر پیتزای روی لازانیا اشتباه میگیریم. مواد لازم برای تهیه سس بشامل:
- روغن زیتون، 6 قاشق غذاخوری
- آرد، 5 قاشق غذاخوری
- شیر (شیر سویا یا شیر گیاهی دلخواه) 4 پیمانه (960 میلی لیتر)
- خردل، 2 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه، به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه لازانیا:
- ورق های لازانیا اسفناج (نیمه آماده)، یک بسته
- گوجه فرنگی خرد شده، 1 عدد
- پنیر وگان ورقه ای، 1 بسته
- نمک و فلفل سیاه، به میزان لازم
طرز تهیه لازانیا با فر:
- فر رو از قبل با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- قارچ ها رو ورقه ورقه کرده و سپس با 2 قاشق غذاخوری سس سویا به قابلمه اضافه کنید.
- قارچ ها رو در سس سویا به مدت یک دقیقه تفت بدید. سپس قابلمه رو بپوشونید و روی حرارت متوسط بگذارید تا قارچ ها آب بندازن.
- سپس درب قابلمه رو برداشته و اجازه بدید مقداری از آبش تبخیر بشه.
- وقتی میزان زیادی از آب قارچ ها تبخیر شد، 3 پیمانه گوجه خرد شده یا رنده شده رو اضافه کنید و بذارید با حرارت کم تا خامی گوجه گرفته بشه و بپزه.
- حالا نمک و فلفل سیاه رو اضافه کنید تا مزه دار بشه. مهمه که برای استفاده، سس شما خیلی رقیق نباشه، بنابراین بگذارید کمی پخته و تقریبا غلیظ و بدون آب باشه.
- سس سفید رو آماده کنید.
- روغن رو به یه قابلمه اضافه کنید و اون رو با حرارت متوسط گرم کنید.
- آرد رو در یک کاسه الک کنید.
- وقتی روغن گرم شد آرد رو یک باره اضافه کنید و با هم زدن مداوم آرد رو در روغن تفت بدید و کمی هم بزنید. (اگر در هر نقطه شروع به چسبیدن کرد، گرما رو کم کنید.)
- سپس شیر سویا رو یک باره اضافه کرده و مدام هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسید.
- معمولا بعد از به قل افتادنش درست میشه. (یادتون باشه که سس سفید بعد از اینکه از روی حرارت برداشته شد، کمی غلیظ می شه.)
- وقتی سس سفید به غلظت مناسب رسید، اون رو از روی حرارت برداشته و نمک، فلفل سیاه و 2 قاشق چایخوری خردل اضافه کنید.
- گوجه فرنگی و سس سفید رو با ورقه های لازانیا اسفناج در یک ظرف مستطیلی مناسب به ترتیب بچینید و بعد در فر قرار بدید. (ابتدا با یک لایه سس گوجه فرنگی، سپس یک لایه لازانیا اسفناج، سپس سس گوجه فرنگی و بعد سس سفید، سپس لازانیا اسفناج شروع کرده و تکرار کنید. کار رو با یک لایه سس سفید در قسمت آخر و با یک لایه برش پنیر وگان به پایان برسونید و سپس روی اون رو با گوجه خرد شده و نمک و فلفل سیاه بریزید.)
- درون فر قرار بدید و به مدت 30 دقیقه بدون پوشش، اون رو بپزید. قبل از سرو اجازه بدید حداقل 10 دقیقه خنک بشه.
برای داشتن یه لازانیای خوب:
- حتما به ترتیب قرار دادن لایه ها دقت کنید.
- حتما در انتهای پخت گریل رو روشن کنید و حدود 10 دقیقه از بالا حرارت بدید تا پنیر روی لازانیا طلایی بشه. در این مدت چند بار به فر سر بزنید و مراقب باشید پنیر نسوزه.
- وقتی لازانیا رو از فر در آوردید، بلافاصله سرو نکنید و صبر کنید تا دمای پنیر کمی پایین بیاد.
طرز تهیه لازانیا با مایکروویو:
- در صورت استفاده از ماکروفر، ظرف رو با درپوش آلومینیوم به مدت 5-6 دقیقه با توان 100 درصد در مایکروویو بذارید.
- بعد از اتمام این زمان درپوش ظرف رو بردارید و پنیر رو روی اون بپاشید.
- ظرف رو بدون درپوش روی سه پایه فلزی قرار بدید.
- دستگاه رو به مدت 5-6 دقیقه در حالت ترکیبی مایکروویو و گریل و با توان 60 درصد روشن کنید تا سطح لازانیا کمی طلایی بشه.
- وقتی لازانیا با ماکروفر درست بشه، یکی از علتهای خشک شدن لازانیا اینه که در مایکروویو آب مواد تبخیر میشه پس یا از تکنیک کشیدن فویل روی اون استفاده کنید و یا روی لایه اخر سس سفید رقیق بریزید تا مواد خشک نشه.
امیدوارم که از طرز تهیه لازانیا خوشمزه لذت برده باشید و حتما امتحانش کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.