مربای هویج از پر طرفدارترین مرباها در سفرههای صبحانه ایرانیه. مربای هویج هم خوش رنگه و هم خوش طعمه و خیلی هم راحت و سریع آماده میشه.
مربای هویج رو به روشها و شکلهای مختلف درست میکنند میتونید بسته به سلیقه مربای هویج نگینی، رنده، به شکل گل رز و یا پوره شده داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج:
- هویج ، 750 گرم
- شکر دانهریز، 2 و ⅓ پیمانه (450 گرم)
- لیمو 2 عدد ( پوست 1 عدد لیمو (رنده شده) و آب 2 عدد لیمو)
طرز تهیه مربای هویج خوشمزه و راحت:
- هویج رو پوست بگیرید و رنده کنید. (50 گرم از هویج ها رو) کنار بگذار.
- بقیه هویج ها رو پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید.
- در قابلمه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید تا فقط روی اونها رو بپوشونه و به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که نرم بشن بپزید، سپس آبکش کنید.
- هویجهای پخته شده رو با مخلوط کن یا گوشت کوب برقی پوره کنید. در صورت لزوم، هویج های پوره رو از صافی رد کنید تا آب اضافی اون ها بیرون بیاد.
- 2 پیمانه (400 گرم) هویج پوره شده رو وزن کرده و بقیه رو کنار بذارید. (در موارد دیگه مثل اضافه کردن داخل سوپها، خورشها و …استفاده کنید).
- پوره هویج، هویج رنده شده و شکر رو در قابلمه بزرگی بریزید. شکر دانه ریز رو اضافه کرده و در حالی که مدام هم میزنید، به مدت پنج دقیقه بجوشونید. اگر کف کرد کف اون رو با قاشق بردارید.
- اجازه بدید کمی خنک بشه، سپس پوست لیمو و آب اون رو هم بزنید و اضافه کنید.
- داخل شیشههای تمیز و خشک شده بریزید و در اون رو محکم ببندید.
- در جای خشک و خنک نگهداری بشه و تا یک سال استفاده کنید.
یادت نره:
- این دستور 4 فنجان/ 2 پیمانه مربا به شما میده.
- وقتی که شکر و هویج رنده شده رو به قابلمه اضافه میکنید، با افزودن ½ قاشق چای خوری پودر دارچین، جوز هندی و میخک به اون عطر و طعم بیشتری بدید.
- با اضافه کردن 2 قاشق چای خوری گلاب و 1 قاشق چای خوری هل آسیاب شده به اون عطر و طعم ایرانی ببخشین 5 دقیقه دیگه بپزیدش و بعد زیرش رو خاموش کنید.
- با اضافه کردن پوست پرتقال به داخل مربای هویج مربای هویج با طعم پرتقال داشته باشید. (البته قبل از اضافه کردن پوست پرتقال قسمتهای سفید رو جدا کنید و کمی اونها رو بجوشونید و بعد در آب سرد قرار بدید و چند بار آبش رو عوض کنید تا تلخی اون گرفته بشه).
- مربای هویج رو روی پنکیک، نان تست، وافل، بستنی، پای، کوکی، اوتمیل و غیره امتحان کنید …
فوت و فنهای مربای هویج:
- اگه میخواید مربا رو به مدت طولانی تری نگهداری کنید قبل از اینکه مربا رو داخل ظرف بریزید ظرفش رو با آب گرم استرلیزه و کاملا خشک کنید.
- برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج اون رو روی حرارت کم قرار بدید تا پخته بشه.
- بسته به ذائقهتون میتونید میزان شکر رو کمی کمتر کنید.
- نکته دیگری که باعث میشه مربای بهتری داشته باشید این هست که اون رو در ظرف تفلون، مسی یا لعابی بپزید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.