مک اند چیز چیست؟ مک اند چیز همون ترکیب ماکارونی شکلی (فرمی) با پنیر هست که بسیار هم خوشمزست و مورد علاقه بچههاست. ما در این دستور بجای پنیر از ترکیبات گیاهی خوشمزه استفاده میکنیم که یه سس خامه ای وگان بدست میاد.
موقع سرو میتونید به اون سبزیجات دیگهای مثل کلم بروکلی، نخود فرنگی، مارچوبه و… هم اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه مک اند چیز:
- کدو حلوایی پوست کنده و خرد شده، 5پیمانه (750 گرم)
- روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری
- سیر خرد شده، 1 قاشق غذاخوری
- پاپریکا دودی، ½ قاشق چایخوری
- نمک دریایی، ¼ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، ¼ قاشق چایخوری
- پاپریکای دودی، ¼ قاشق چایخوری
سس پنیر بادام هندی:
- بادام هندی خام، 1 پیمانه (150 گرم) (برای بافت خامهای تر)
- مخمر تغذیه ای، 3 قاشق غذاخوری (برای طعم پنیری)
- پودر سیر، 1 قاشق چایخوری
- پودر پیاز، 1 قاشق چایخوری (دلخواه)
- خردل، 1 قاشق غذاخوری
- آب لیمو، 1 قاشق غذاخوری
- آب عصاره سبزیجات، 2 پیمانه (480 میلی لیتر)
ماکارونی:
- ماکارونی نپخته (500 گرم)
برای سرو:
- جعفری خرد شده تازه
- فلفل سیاه
طرز تهیه مک اند چیز (ماکارونی و پنیر) وگان:
- فر رو با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- کدو حلوایی پوست کنده و مکعب شده رو به همراه روغن زیتون، سیر له شده، پاپریکای دودی، نمک دریا، فلفل سیاه در یه کاسه خوب مخلوط کنید.
- کدو حلوایی های مرینت شده رو روی سینی فر پخش کنید و به مدت 35 دقیقه در فر تفت بدید تا طلایی بشه.
- در حالی که کدو حلوایی میپزه، بادام هندی خام، مخمر غذایی، پودر سیر، پودر پیاز، خردل، آب لیمو و 1 پیمانه آب سبزیجات رو به داخل مخلوط کن اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست بشه. کنار بذارید.
- 15 دقیقه قبل از اینکه کدو تفت داده بشه، ماکارونی رو بپزید و آبکش کنید.
- وقتی کدو تنبل تفت داده شد، اون رو به ظرف مخلوط کن روی سس بادام هندی اضافه کنید. باقیمانده آب سبزیجات رو اضافه کرده و مخلوط کنید تا سس صاف و یکدستی ایجاد بشه.
- ماکارونی پخته شده رو در قابلمه بریزید، روی اون رو سس بریزید و به آرامی هم بزنید تا ماکارونی بخوبی به سس آغشته بشه. چند دقیقه روی حرارت کم تا متوسط هم بزنید تا همه چیز با هم به آرامی گرم بشه.
- با جعفری خرد شده تازه و فلفل سیاه آسیاب شده سرو کنید.
یادت نره:
* در این دستور از ماکارونی لوله ای استفاده شده، شما از هر شکل ماکارونی که دوست دارید (مثل پنه) میتونید استفاده کنید.
* اگه میخواید مقداری سبزیجات به اون اضافه کنید، سبزیجات سبز مثل کلم بروکلی یا نخود فرنگی، گل کلم، فلفل دلمه ای تفت داده، مارچوبه یا کدو سبز هم افزودنی های خوبی خواهند بود. فقط سبزیجات پخته شده رو در زمان آخر روی ماکارونی و سس بریزید.
* اگه میخواید بدون گلوتن باشه از ماکارونی بدون گلوتن استفاده کنید.
* باقی مانده غذا به مدت 4 تا 5 روز در یخچال نگهداری می شه و قبل از مصرف اون رو در مایکرو یا روی گاز گرم کنید.
*در صورت غلیظ شدن سس، میتونید هنگام گرم شدن مجدد به اون شیر غیر لبنی اضافه کنید.
*برای سس میتونید از خامه بادام هندی هم استفاده کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.