لبو طعم لذیذی داره و می توان از اون به طرق مختلف لذت برد! میتونید ازش برای تهیه حمص لبو، سالاد الویه لبو، ترشی لبو، استفاده کنید و حتی به اسموتی و آبمیوهها اضافه میشه. با این حال، روش مطلق مورد علاقه من برای لذت بردن از لبو، تهیه یک سس پاستا فوق العاده خوشمزه است!
این سس پاستا لبو صورتی که با بادام هندی خامهای، آب لیمو، پیاز سرخ شده و سیر ترکیب شده، خوش طعم و لذیذه که با پاستا سرو میشه! همچنین به طور طبیعی بدون گلوتن و بدون روغن اضافه است.
این غذا رو میتونید برای مراسمات خاص مثل شب یلدا یا روز عشق و ولنتاین به شکل قالبی درست کنید و سفرهتون رو با رنگ زیبایی که داره مزین کنید.
علاوه بر طعم عالی و رنگ جذاب این غذا، پاستای لبو از خواص آنتی اکسیدانی برخورداره و برای پوست و مو و قلب و ارگانهای بدن مفیده و خاصیت ضد سرطانی داره. پس با ویجیها همراه باشید:
مواد لازم برای تهیه پاستای لبو وگان با طعمی لذیذ:
- پاستا پروانه ای، 1 بسته
- لبو بزرگ پوست کنده، 1 عدد
- بادام هندی خام (یا تخمه آفتابگردان خام)، ½ پیمانه
- آب سبزیجات یا آب (برای تفت دادن)، ½ پیمانه
- پیاز زرد متوسط خلالی شده، 1 عدد
- سیر متوسط، 3 حبه
- شیر بادام شیرین نشده، 1 پیمانه
- آب لیمو، 3 قاشق غذاخوری
- نمک، ½ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، ¼ قاشق چایخوری
- پوست لیمو، 1 قاشق چایخوری
- اسفناج تازه، 3 -4 پیمانه
- پیازچه خرد شده، 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پاستای لبو وگان با طعمی لذیذ:
- فر رو با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- ساقهها و سبزیها رو از چغندر جدا کنید. چغندر رو با کاغذ روغنی یا فویل روی سینی فر قرار بدید و به مدت 50 تا 60 دقیقه یا تا زمانی که چغندر نرم بشه بپزید.
- بادام هندی خام رو در یک قابلمه با آب بپزید و بعد از 10 دقیقه آبکش کنید و کنار بذارید.
- در حالی که چغندر در حال پختنه، پیازها رو به همراه روغن در یک تابه بزرگ روی حرارت متوسط تفت بدید تا نرم و شفاف بشن.
- سیر خلال شده رو اضافه کنید و بذارید 3 دقیقه بپزه.
- چغندر پخته شده رو از فر خارج کنید و بذارید خنک بشه. پوستش رو با چاقو جدا کنید.
- پاستا رو بپزید تا نرم بشه و بعد آبکش کنید و کنار بگذارید. در حالی که پاستا در حال پختن هست، سس چغندر رو درست کنید.
- چغندر پخته و پوست کنده، بادام هندی آبپز، پیاز و سیر تفت داده شده، آب لیمو، شیر بادام، نمک و فلفل سیاه رو در مخلوط کن بریزید. آنقدر هم بزنید تا سس یکدست و خامه ای بدست بیاد.
- سس رو در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید.
- پوست ۱ عدد لیمو، ۳ تا ۴ مشت اسفناج تازه و پاستای پخته شده رو با سس چغندر به تابه اضافه کنید. هم بزنید تا پاستا داخل سس آغشته بشن. بچشید و در صورت لزوم نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید. قبل از سرو با پیازچه خرد شده تزئین کنید.
یادت نره:
- بادام هندی رو خیس کنید (به مدت 1 ساعت) یا بجوشونید (به مدت 10 دقیقه) تا مغزها نرم بشن. انجام این کار باعث میشه آجیلها راحتتر مخلوط بشن و هضم اونها راحتتر خواهد بود.
- قبل از آبگیری لیمو، پوست اون رو بگیرید.
- باقیمانده سس رو به مدت 3-4 روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید یا میتونید اون رو به مدت 2-3 ماه در فریزر قرار بدید.
- به جای اسفناج میتونید از برگ ریحان تازه استفاده کنید.
امیدوارم که از خوردن این پاستا لبوی صورتی خوشمزه لذت ببرید.
امشب برای شام درست کردم؛ عالی شد! خیلیم خوشرنگ و خوشگل شد دلم نمیومد بخورم :))
نوش جان