فصل سرماست و فرصت خوبی برای استفاده از کدو حلواییه. یکی از این آموزشها طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان هست که میتونید اون رو در منزل درست کنید و این دسر کدو حلوایی خوشمزه رو بخصوص در شب یلدا در کنار عزیزانتون نوش جان کنید.
با کدو حلوایی خوشمزههایی مثل نان کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی، خورش کدو حلوایی، چیز کیک فنجانی و… میشه درست کرد.
دستور شیرینی پای کدو حلوایی به این صورته که از یک لایه خمیر پایه تشکیل شده و مواد داخلیش با پوره کدو تنبل درست میشه، بسیار ساده، خوشمزه و سبکه و میتونه یه عصرونه پاییزی دلچسب باشه.
مواد لازم:
- آرد، 1 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری (145 گرم)
- شکر، 1 قاشق غذاخوری
- نمک، ½ قاشق چایخوری
- روغن نارگیل (جامد)، ¼ پیمانه (55 گرم)
- آب یخ، 4 قاشق غذاخوری
مواد داخلی:
- کدو حلوایی پخته و پوره شده، 425 گرم
- شیر نارگیل (کنسرو شده، پرچرب)، ¾ پیمانه (180 میلی لیتر)*
- شکر قهوه ای، ¾ پیمانه (150 گرم)*
- شربت افرا، ¼ پیمانه (60 میلی لیتر)
- نشاسته ذرت، ¼ پیمانه (32 گرم)*
- ادویه مخلوط، 3 قاشق چایخوری (شامل: زنجبیل، جوز هندی، دارچین، میخک)
- عصاره وانیل، 1 قاشق چایخوری
- نمک، ½ قاشق چایخوری
برای سرو:
- خامه زده شده وگان
طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان:
خمیر:
- تمام آرد، شکر و نمک رو داخل غذاساز بریزید و با هم ترکیب کنید.
- روغن نارگیل رو اضافه کنید (باید جامد باشه، ذوب نشه) و آنقدر پالس بزنید تا مخلوط خرد بشه.
- آب یخ رو اضافه کنید و با غذاساز هم بزنید تا ترکیب بشه.
- حالا باید مخلوط خمیری بدست اومده باشه و به گلوله تبدیل بشه.
- خمیر رو از داخل غذاساز برداشته، به سطح آرد پاشی شده منتقل کرده و اون رو به صورت یک گلوله بزرگ و گرد دربیارید.
- با استفاده از وردنه، خمیر رو بصورت یک دایره پهن به عرض پای، پهن کنید.
- ظرف پای رو با اسپری روغن بپاشید و سپس خمیر رو با احتیاط بردارید و با دقت اون رو کف ظرف پای پهن کنید.
- اضافه خمیر رو از کنارهها با قیچی برش بدید و کنارههای خمیر رو به لبه طرف بچسبونید.
مواد داخلی:
- کدو حلوایی پخته و پوره شده، شیر نارگیل، شکر قهوه ای، شربت افرا، نشاسته ذرت، ادویه مخلوط، عصاره وانیل و نمک رو به داخل مخلوط کن بریزید و ترکیب کنید تا یکدست بشه. (اگر مخلوط کن ندارید، فقط همه مواد رو در یه کاسه بریزید و از یک لیسک دستی استفاده کنید و اون رو هم بزنید تا یکدست بشه.)
- مواد ترکیب شده رو روی خمیر پای بریزید و با پشت قاشق صافش کنید.
- درون فر قرار بدید تا به مدت 60 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد بپزه.
- برای جلوگیری از قهوه ای شدن بیش از حد، پای رو بعد از 40 دقیقه بیرون بیارید، سپس با فویل روی ظرف رو بپوشونید و برای 20 دقیقه باقیمونده، به فر برگردونید.
- وقتی پای رو از فر خارج میکنید، وسطش کاملاً ژله ای خواهد بود، این خوبه، و وقتی خنک شد سفت میشه.
- ممکنه پای شما بعد از قرار دادن داخل فر کمی تیره باشه، که نگران نباشید در صورت خنک شدن روشن میشه.
- بگذارید تا کمی خنک بشه و سپس درون یخچال قرار بدید تا کاملاً جا بیفته، حداقل حدود 4 ساعت یا در صورت امکان یک شب تا زمانی که کاملاً سرد بشه و خودش رو بگیره.
- با خامه زده شده وگان سرو کنید.
یادت نره:
* پوره کدو حلوایی: بهترین روش برای این کار اینه که کدو حلوایی پوست کنده و خرد شده رو روی کاغذ روغنی سینی فر قرار بدید و در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه (بدون روغن و ادویه) بپزید تا نرم و پخته بشه.
بگذارید خنک بشه و سپس به غذاساز اضافه کنید و به صورت پوره دربیارید. اجازه بدید پوره درون صافی روی یک کاسه بمونه و قبل از استفاده اجازه دهید آب اضافیش تخلیه بشه.
* شیر نارگیل: لازمه که شیر غیرلبنی غنی و خامهای و پرچرب باشه، تا پای شما به قوام مناسبی برسه. اگه شیر گیاهی شما رقیق باشه ممکنه اونطور که میخواید از آب در نیاد.
* شکر قهوه ای: در صورت تمایل میتونید از شکر نارگیل هم استفاده کنید. و به دلخواه میتونید شکر رو هم کمی کاهش بدید.
* شربت افرا: در صورت تمایل میتونید این نوع شربت رو با نوع دیگری تغییر بدید، یا اون رو با 1/4 پیمانه شکر قهوه ای اضافی جایگزین کنید یا برای نسخه کم شیرین اون رو به کلی حذف کنید.
* نشاسته ذرت: این به چسبندگی و ژلهای شدن پای کمک میکنه و در صورتی که بخواید میتونید با نشاسته معمولی جایگزینش کنید.
* نگهداری و انجماد: میتونید پای رو در یخچال (در ظرف درپوش دار) تا یک هفته و همچنین تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.
این شیرینی خوشمزه رو برای عصرونه یا دسر درست کن و لذت ببر. نوش جان💚
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.