طرز تهیه پنیر گیاهی با دال عدس یا هر پنیر گیاهی دیگه ای خیلی سادهاس و به راحتی میتونید اون رو در منزل تهیه کنید. مثل پنیر گیاهی سویا، پنیر خامهای با بادام هندی، پنیر چدار نخود و … . که هر کدوم خواص ویژهای دارن و سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامینهای مختلفن.
پنیر گیاهی بین گیاهخواران و افراد وگان یا افرادی که به لاکتوز حساسیت دارن بدلیل اینکه جایگزین خوبی برای پنیرهای لبنی هست خیلی پرطرفداره.
پنیر گیاهی یکی از مواد غذایی سالم و مقوی که هر گیاهخواری باید اون رو توی منوی غذایی هفتگیش جا بده. بدلیل اینکه تهیه پنیرهای وگان کارخونهای ممکنه مشکل باشه و همه بهش دسترسی نداشته باشن، دستور تهیه پنیر گیاهی دال عدس رو براتون آماده کردیم.
مواد لازم برای تهیه پنیر گیاهی با دال عدس:
- عدس قرمز یا دال عدس خیس خورده، ¾ پیمانه
- آب جوش، 1 و ½ پیمانه
- نمک، 1 قاشق چایخوری
- زیره یا سیاهدانه (اختیاری)
- پودر سیر، آبلیمو، مخمرتغذیه ای برای طعم دهی بیشتر اختیاری (به میزان کم، نصف قاشق چایخوری)
طرز تهیه پنیر گیاهی با دال عدس
- دال عدس ها رو در آبکش با آب سرد بشویید و بعد بمدت 4 ساعت داخل آب بخیسونید.
- آبکش کنید و بعد مخلوط عدس و آب جوش رو داخل مخلوط کن بریزید و با سرعت بالا مخلوط کنید تا کاملاً یکدست بشه.
- مخلوط دال عدس رو در یک قابلمه بریزید. اگه مخلوط سفت و کم آبه آب اضافه کنید و نمک و مواد اختیاری رو هم بریزید و هم بزنید.
- روی حرارت متوسط به مدت 6 تا 8 دقیقه مدام هم بزنید تا مخلوط تقریبا غلیظ بشه و آبدار نباشه. (ته نگیره)
- خمیر توفو دال عدس رو در یک ظرف شیشه ای یا سرامیکی لبه دار به شکل دلخواه بریزید (ظرف نیازی به روغن زدن نیست).
- توفو دال عدس رو بدون درپوش حداقل یکساعت در یخچال بذارید تا سفت بشه و خودش رو بگیره. برای سفت تر شدن پنیر گیاهی دال عدس، حداقل به مدت 8 ساعت یا یک شب در یخچال قرار بدید.
- با یک چاقوی کره خوری یا چاقویی که لبه اش گرد باشه دور لبه ظرف بکشید تا کناره های ظرف جدا بشه.
- توفو رو روی بشقاب برگردونید. به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید.
- به همین صورت قابل مصرفه یا میتونید اون رو آرد سوخاری بزنید و سرخ کنید یا در فر بذارید تا سوخاری بشه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.