خیلی از ما فکر میکنیم برای داشتن یه کیک تولد وگان باید دستور خاصی رو دنبال کرد و یا به دنبال فروشگاه ویژهای برای خریدش بود. اما این طور نیست! با کمی دقت و سلیقه و با مواد در دسترس میتونید یه کیک بدون تخم مرغ و لبنیات بسیار خوشمزه داشته باشید طوریکه بقیه با خوردنش انگشت به دهان بمونن و تفاوت کیک وگان رو با غیر از اون تشخیص ندن.
این دستور هر آنچه از یه کیک شکلاتی خامه ای وگان انتظار داشته باشین رو داره، با مواد در دسترس تهیه میشه و درست کردنش اصلا سخت نیست! با این تفاوت که با شیر سویا و یا شیر آجیلی تهیه میشه که بسیار هم مقویه.
تزیین کیک شکلاتی وگان کاملا به سلیقه خودتون بستگی داره و میتونید روی اون رو با توت فرنگی یا میوههای فصلی مثل پرتقال یا نارنگی تزیین کنید. در کنار چای و یا قهوه میل کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی وگان:
- شیر بادام شیرین نشده، 1 پیمانه
- سرکه سیب 1 ،قاشق غذاخوری
- آرد کامل، ۲ پیمانه
- شکر ،1 و ¾ پیمانه
- پودر کاکائو، ¾ پیمانه
- بیکینگ پودر، ۲ قاشق چایخوری
- جوش شیرین، 1 و ½ قاشق چایخوری
- نمک، 1 قاشق چایخوری
- روغن گیاهی یا نارگیل مایع، ½ پیمانه
- پوره سیب شیرین نشده، 2/3 پیمانه
- عصاره وانیل خالص، 1 قاشق غذاخوری
- آب جوش، 1 پیمانه
مواد لازم برای خامه روی کیک وگان:
- پودر کاکائو، 1 پیمانه
- کره گیاهی، در فضای اتاق نرم شده، 1 و ½ پیمانه
- پودر قند، 4 -5 پیمانه
- عصاره وانیل، 2 قاشق چایخوری
- شیر بادام شیرین نشده، ½ یا ¼ پیمانه
طرز تهیه کیک شکلاتی با خامه شکلاتی وگان:
- فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و دو قالب کیک رو چرب کنید. برای اینکه بعداً کیک ها راحت جدا شوند داخل قالب رو با الک آرد بپاشید.
- 1 پیمانه از شیر بادام و یک قاشق غذاخوری سرکه رو با هم مخلوط کنید وکمی هم بزنید و کنار بگذارید.
- در یک کاسه بزرگ آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک رو اضافه کنید. خوب هم بزنید تا ترکیب بشن.
- حالا روغن، پوره سیب، وانیل و مخلوط شیر و سرکه رو اضافه کنید. با سرعت متوسط با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا خوب مخلوط بشن.
- سرعت رو کم کنید و با احتیاط آب جوش رو بریزید و به هم زدن خمیر کیک ادامه بدید تا یکدست بشه. خمیر در این مرحله بسیار شل به نظر می رسه. همینطور باید باشه.
- خمیر رو به طور مساوی بین قالب های کیک تقسیم کنید. به مدت 30 تا 35 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندانی که در مرکز کیک فرو کرده اید و کیک بهش نچسبیده باشه بپزید.
- بعد از 10 دقیقه از خنک شدن در تابه، کیک ها رو با احتیاط از قالب خارج کنید و قبل از خامه کشی، بذارید کاملا خنک بشن.
روش خامه کشی و درست کردن خامه وگان:
- پودر کاکائو رو به یک کاسه بزرگ اضافه کنید (میتونید از همون کاسه کیک استفاده کنید).
- خوب هم بزنید تا توده ها از بین بروند.
- کره گیاهی نرم شده رو اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا به رنگ کرم در بیاد و خوب ترکیب بشه.
- نیمی از پودر قند و نیمی از شیر بادام رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشن.
- بقیه پودر قند و عصاره وانیل رو اضافه کنید. با شروع از سرعت کم مخلوط کنید و به بالاترین سرعت هم بزنید تا پف کنه و ترکیب خامه ای بدست بیاد.
یادت نره:
- اگر خامه خیلی خشک به نظر می رسه، هر بار یک یا دو قاشق غذاخوری شیر بیشتری اضافه کنید. اگر خامه خیلی خیس و شل به بود و فرم نگرفت، پودر قند بیشتری اضافه کنید تا غلیظ بشه.
- خامه رو با استفاده از یک کفگیر (لیسک) یا فقط یک چاقوی کره روی کیک بمالید.
- برای کاپ کیک، قالب رو تا نیمه پر کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید. در کل دستور پخت تقریباً 24 کیک کوچک به دست میاد.
- دستور رو دو برابر کنید تا کیک 4 لایه درست کنید یا از وسط نصف کنید تا یک کیک گرد 1 لایه درست کنید.
- آلرژی به آجیل دارید؟ می توانید شیر سویا یا شیر دیگه ای رو جایگزین شیر بادام کنید، هر شیر غیر لبنی در اینجا موثر است.
- پوره یا سس سیب دوست ندارید؟ 2 تخم کتان (2 قاشق غذاخوری کتان آسیاب شده + 5 قاشق غذاخوری آب)، آکوافابای هم زده یا پودر جایگزین تخم مرغ دیگه (به اندازه 2 تخم مرغ) جایگزین کنید.
امیدوارم که از خوردن این کیک شکلاتی وگان خوشمزه لذت ببرید.
سلام روزتون بخیر
من معدهم به جوش شیرین حساسه چی میتونم به جاش بزنم؟
سلام دوست گرامی
بدون شک بیکینگ پودر بهترین جایگزین برای جوش شیرین هست.
سلام وقت شما بخیر / در ارتباط با خامه کیک جایگزینش از کره فندق یا طور کل کره مغزیجات هم امکان استفاده هست