کیک لیمویی یکی از خوشمزهترین کیکها و دسرهایی هست که میتونید برای یه عصرانه اون رو میل کنید. این کیک بدون تخم مرغ درست میشه و برای جایگزین تخم مرغ در کیک از سرکه استفاده شده. به جای شیر سویا از هر شیر گیاهی دیگهای میتونید استفاده کنید مثل شیر بادام، شیر نارگیل و… .
الان که فصل لیمو هست، به هرطریقی که میتونید از این خوشمزهی پرخاصیت و مقوی استفاده کنید! این کیک وگان خوشمزه رو برای دوستان وگان یا گیاهخوارتون درست کنید و خوشحالشون کنید.🤩
مواد لازم برای تهیه کیک لیمویی وگان:
- آرد، 2 و ½ پیمانه (312 گرم) + 2 قاشق غذاخوری
- شکر سفید، 1 و ½ پیمانه (300 گرم)
- جوش شیرین، 1 و ½ قاشق چایخوری
- نمک، ¾ قاشق چایخوری
- شیر سویا (یا سایر شیرهای غیرلبنی)، 1و ½ پیمانه (360 میلی لیتر)
- روغن مایع گیاهی، 1/2پیمانه (120 میلی لیتر)
- سرکه سفید (یا سرکه سیب)، 1 قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل، 1 قاشق چایخوری
- عصاره لیمو، 3 قاشق چایخوری
- پوست لیمو،2 قاشق غذاخوری
برای خامه کشی روی کیک لیمو:
- پودر قند، 4 و ½ پیمانه (540 گرم)
- کره گیاهی، ½ پیمانه (112 گرم)
- عصاره لیمو، 2 قاشق چایخوری
- آب لیمو، 3 و ½ قاشق غذاخوری
برای دیزاین کیک:
- پوست لیموی رنده شده
طرز تهیه کیک لیمویی وگان:
- فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- دو قابلمه کیک رو با روغن اسپری کرده و ته اون رو با کاغذ روغنی بچینید. کنار بذارید
- آرد رو در یه کاسه الک کرده و شکر، جوش شیرین و نمک رو اضافه کنید.
- حالا شیر سویا، روغن، سرکه، وانیل، عصاره لیمو و پوست لیمو رو اضافه کنید.
- با لیسک دستی به مدت کوتاهی هم بزنید تا خوب ترکیب بشه و هیچ توده بزرگی باقی نمونه. (زیاد مخلوط نکنید، تودههای کوچک مشکلی ندارن.)
- خمیر رو بین دو قالب کیک تقسیم کنید و درون فر قرار بدید تا به مدت 30 دقیقه بپزه یا تا زمانی که یک خلال دندان وارد یکی از کیک ها کنید و تمیز بیرون بیاد.
- کیکها رو از داخل قالبها به آرامی برداشته و روی یک قفسه خنک کننده سیمی قرار بدید تا قبل از خامه کشی کاملا خنک بشه.
- با مخلوط کردن پودر قند، کره گیاهی و عصاره لیمو و آب لیمو در مخلوط کن یا میکسر، خامه رو آماده کنید. با سرعت کم شروع کنید، سرعت رو به تدریج افزایش بدید تا غلیظ و یکدست بشه.
- کیکهای خنک شده رو با لیسک و کاردک خامه کشی کنید و با پوست لیموی رنده شده تزئین کنید.
یادت نره:
- از هر روغن گیاهی میتونید استفاده کنید از جمله روغن کانولا و یا روغن زیتون.
- 2 قاشق غذاخوری پوست لیمو از حدود 2 عدد لیمو بدست میاد، اما به اندازه لیموها هم بستگی داره، اگر لیموی بزرگی باشه ممکنه از 1 عدد لیمو 2 قاشق غذاخوری پوست لیمو حاصل بشه.
- ممکنه به همه آب لیمو موجود در دستور احتیاج نداشته باشید. من از همهاش استفاده کردم، اما میزان نیاز شما تا حد زیادی به مارک کره گیاهی که استفاده می کنید بستگی داره. اگه از نوع سفتتری از کره استفاده کنید. (مقدار آب کمتر)، به آبلیمو بیشتری احتیاج خواهید داشت، در حالی که اگه نرمتر باشه، ممکنه به مقدار کمتری نیاز داشته باشید. بنابراین این نیاز به کمی انعطاف پذیری داره.
- این دستور تهیه کیک رو می توان در قالبهای کمی بزرگتر هم تهیه کرد و هیچ تغییری در پختش ایجاد نمیشه. لایهها کمی نازک تر، اما عالی خواهند بود! زمان پخت همان خواهد بود.
- برای اینکه کیک پف کنه خیلی مهمه که آرد رو الک کنید.
امیدوارم که طرز تهیه کیک لیمویی وگان رو دوست داشته باشید.💚
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.