طرز پخت جامبالایا وگان اسپانیایی بسیار راحته! این یه غذای گیاهی فوق العاده خوشمزه و مقوی هست که به جای گوشت، با لوبیا درست میشه. جامبالایا ریشه در غذاهای اسپانیایی و فرانسوی داره.
دستور العمل اصلیش وگان نیست و با مقداری گوشت یا غذاهای دریایی، سبزیجات و برنج تهیه میشه، اما من یک نسخه گیاهی با استفاده از نخود و لوبیا به جای پروتئین حیوانی تهیه کردهام.
جامبالایا یک غذای گیاهی فوق العاده مغذی هست زیرا حاوی سبزیجات، پروتئین (حبوبات) و یک منبع سالم کربوهیدرات (برنج) و همچنین به دلیل ادویههایی که استفاده کردهام بسیار خوشمزه است.
مواد لازم:
- روغن زیتون، 1 -2 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده، 1عدد
- سیر، خرد شده، 2 حبه
- فلفل دلمه ای قرمز، خرد شده ½ عدد
- فلفل دلمه ای سبز، خرد شده، ½ عدد
- هویج، پوست کنده و رنده شده، عدد1
- گوجه فرنگی خرد شده (400 گرم)، 2عدد
- سس سویا، 2 قاشق غذاخوری
- پونه کوهی خشک، 2 قاشق چایخوری
- آویشن خشک شده، (یا پودر آویشن) 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر، 1 قاشق چایخوری
- پودر پیاز، 1 قاشق چایخوری
- پودر زیره، 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا، 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه آسیاب شده، نوک قاشق چایخوری
- 1 پیمانه برنج نپخته (200 گرم)، من از برنج سفید دانه کوتاه استفاده کردم.
- آب یا عصاره سبزیجات، 2 پیمانه
- نخود پخته، 1 پیمانه (180 گرم)
- لوبیا پخته، 1 پیمانه (180 گرم)
- جعفری تازه خرد شده، برای تزیین (اختیاری)
طرز تهیه:
- در یک قابلمه روغن رو اضافه کنید و پیاز رو در روغن کم سرخ کنید.
- حالا سبزیجات رو اضافه کنید و برای مدت 5 دقیقه روی حرارت متوسط تا زیاد بپزید.
- گوجه فرنگی های خرد شده رو اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر بپزید.
- سیر، سس سویا و ادویه ها رو اضافه کرده و هم بزنید. سپس برنج و آب یا آب سبزیجات رو اضافه کرده و جوش بیاورید.
- به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که برنج پخته شود با حرارت متوسط در قابلمه رو ببندید تا آب برنج تموم بشه و بپزه.
- بعد ازینکه آب برنج تمام شد؛ نخود و لوبیا رو اضافه کرده، مخلوط کنید (در صورت تمایل بگذارید برنج دم بکشه.)
- بعد از اینکه برنج کاملا پخته شد، با مقداری جعفری تازه خرد شده سرو کنید (اختیاری).
یادت نره:
- از هر نوع سبزیجات، ادویه یا حبوباتی که دوست دارید استفاده کنید.
- اگر برنج خیلی خشک هست، آب بیشتری (آب یا آب سبزیجات) اضافه کنید.
- اگر سویا نمی خورید به جای سس سویا، نمک اضافه کنید.
- دستور العمل اصلی با برنج دانه بلند درست می شه، اما من با آنچه در دست داشتم استفاده کردم. از هر نوع برنجی که ترجیح میدید استفاده کنید.
امیدوارم طرز پخت جامبالایا وگان اسپانیایی رو دوست داشته باشید. جامبالایا رو در کنار سالاد و ترشی میل کنید. نوش جان♥
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.