کباب کوبیده یکی از انواع غذاهای مجلسی ایرانیه که معمولا با گوشت تهیه میشه اما در این جا ما کباب کوبیده دودی گیاهی با سس بادام زمینی رو بهتون آموزش میدیم که بسیار سالم و خوشمزست و برای گیاهخواران یا بیمارانی که ممنوعیت خوردن گوشت رو دارن کاملا مناسبه.
در این دستورالعمل کباب کوبیده وگان، از آرد گندم، سس سویا و ترکیبات دیگه درست میشه و با سس بادام زمینی و لیمو و سالاد و سبزیجات تازه خوشمزگیش رو چند برابر میکنیم.
بریم که با هم این غذای گیاهی کبابی رو یاد بگیریم:
مواد لازم برای کباب کوبیده بدون گوشت:
- کره بادام زمینی، 2 قاشق غذاخوری
- سس سویا، 4 قاشق غذاخوری
- شربت افرا یا شیرین کننده طبیعی، 2 قاشق غذاخوری
- آرد گندم، 1 پیمانه
- پودر سیر، 1 قاشق چایخوری
- پودر پیاز، 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا، 1 قاشق چایخوری
- آویشن خشک شده، 1 قاشق چایخوری
- مخمر تغذیه ای، 2 قاشق غذاخوری
- ادویه دودی یا اسانس دود، ½ قاشق چایخوری
- روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی، 1 قاشق غذاخوری
- گشنیز تازه، برای تزیین
- لیمو، برای سرو کردن
کباب کوبیده دودی گیاهی با سس بادام زمینی
- فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- روی سینی فر رو کاغذ روغنی بچینید و کنار بذارید.
- کره بادام زمینی، 2 قاشق غذاخوری سس سویا، شربت افرا رو در یه کاسه کوچک هم بزنید تا خوب ترکیب بشن. سس بادام زمینی رو کنار بذارید تا آماده سرو بشه.
- آرد گندم، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، آویشن و مخمر تغذیه ای رو در یه کاسه بزرگ قرار بدید و هم بزنید تا ترکیب بشن.
- در یک کاسه دیگه، ادویه دودی، روغن زیتون، رب گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری سس سویا و آب رو هم بزنید تا ترکیب بشن.
- مخلوط مرطوب رو در مخلوط خشک بریزید. هنگام ریختن به آرامی هم بزنید، تا جایی که به گوشت چرخ کرده شبیه بشه. خمیر رو به مدت 2 دقیقه در ظرف ورز بدید. اصلاً نباید به دستتون بچسبه.
- خمیر رو به صورت یه گلوله بزرگ دربیارید و اون رو به چند تکه کوچکتر تقسیم کنید. هر تکه رو صاف کنید و شبیه به کباب کوبیده شکل بدید. این کار رو برای تکههای دیگه تکرار کنید.
- کباب ها رو روی سینی فر آماده قرار بدید و به مدت 10 دقیقه بپزید.
- حالا اونها رو برداشته و بذارید کمی خنک بشه.
- سیخ های چوبی رو با آب خیس کنید و هر کباب رو به سیخ بکشید. اون ها رو دوباره روی سینی قرار داده و دوباره به فر برگردونید و هر طرف رو به مدت 2 دقیقه بپزید.
- همراه با سس بادام زمینی و لیموی تازه و سبزیجات در کنارش سرو کنید.
امیدوارم که از خوردن کباب کوبیده وگان لذت ببرید.
یه جایگزین مناسب میتونین برا مخمر تغذیه ای بگین
برای این غذا استفاده از مخمرتغذیهای اختیاری هست. مخمر تغذیه ای طعمش رو بهتر میکنه (یه طعم پنیری داره) و البته خواص زیادی داره.