نوعی تارت فرانسوی شبیه به پای هست که مواد داخلیش با انواع گوشت و سبزیجات، پنیر و تخم مرغ و خامه پر میشه اما در این دستور طرز تهیه کیش لورن یا پای کیش وگان رو آموزش میدیم که با سبزیجاتی مثل اسفناج و قارچ پر شده و فاقد تخم مرغه و با شیر گیاهی درست میشه. این غذا شبیه به پای اسفناج با کمی تغییراته!
این غذا رو حتی میتونید در مهمانیها بعنوان پیش غذای عالی و یا صبحانه لاکچری برای مهمونتون درست کنید. بریم که با هم دستور تهیه این غذای گیاهی فرانسوی و خوشمزه رو ببینیم:
مواد لازم:
- آرد، 1 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری (145 گرم)
- نمک، ½ قاشق چایخوری
- شکر، 1 قاشق غذاخوری
- روغن نارگیل (جامد)، ¼ پیمانه (55 گرم)
- آب یخ، 4 قاشق غذاخوری
مواد داخلی:
- توفو سفت (400 گرم)
- نشاسته ذرت، 1 قاشق غذاخوری
- مخمر تغذیه ای، 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، ¼ قاشق چایخوری
- پودر پیاز، ½ قاشق چایخوری (اختیاری)
- پودر سیر، ½ قاشق چایخوری
- نمک، ¾ قاشق چایخوری
- شیر سویا، 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری
- پیاز، 1 متوسط، خرد شده
- سیر، خرد شده، 1 قاشق چایخوری
- قارچ دکمهای (حلقه شده) ، 2 و ½ پیمانه (240 گرم)
- بیبی اسفناج (خرد شده)، 3 پیمانه (90 گرم)
طرز تهیه کیش لورن یا پای کیش وگان:
- خمیر پای رو آماده کنید: آرد، نمک و شکر رو به یک غذاساز اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. روغن نارگیل رو اضافه کرده و اون رو مخلوط کنید. آب یخ رو اضافه کرده و به صورت گلوله خمیر دربیارید.
- گلولهی خمیر رو روی سطح آرد پاشی قرار داده و اون رو به صورت دایره بزرگی پهن کنید.
- اون رو با احتیاط بلند کرده و خمیر رو داخل ظرف پهن کنید و تا کناره های ظرف بیارید. (هرگونه خمیر اضافی که از کنارههای ظرف آویزان شده رو با قیچی برش بدید).
- خمیر پای رو در یخچال قرار بدید و در این حین مواد داخلیش رو درست کنید.
- فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- مواد داخلی رو آماده کنید: توفو، نشاسته ذرت، مخمر تغذیه ای، زردچوبه، پودر پیاز، پودر سیر، نمک رو داخل غذاساز اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. شیر سویا رو اضافه کرده و مجدداً پردازش کنید تا یکدست بشه. کنار بذارید.
- روغن زیتون رو به همراه پیاز خرد شده و سیر له شده به قابلمه اضافه کرده و تفت بدید تا پیاز نرم و شفاف بشه.
- قارچ های خرد شده رو اضافه کرده و با پیازها تفت بدید تا قارچ ها نرم بشن.
- بیبی اسفناج خرد شده رو اضافه کرده و تفت بدید تا کاملاً نرم بشه.
- حالا مخلوط توفو رو از غذاساز اضافه کنید و اون رو با قارچ و اسفناج مخلوط کنید.
- مواد داخلی رو به داخل خمیر پای بریزید و روی اون رو به طور یکنواخت صاف کنید.
- پای کیش رو داخل فر قرار بدید و به مدت 40 دقیقه بدون درپوش بپزید تا روی اون سفت و طلایی بشه.
- قبل از برش و سرو اجازه بدید تا 10 دقیقه خنک بشه.
- کیش لورن رو میتونید گرم یا سرد سرو کنید.
یادت نره:
* باقیمانده غذای خود رو داخل یخچال بذارید و ظرف 3-4 روز ازش لذت ببرید این غذا هم گرم و هم سرد سرو میشه بنابراین اگه مستقیماً از یخچال سرو کنید هم کاملاً خوشمزه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.