در این دستور پخت همبرگر گیاهی کینوا، سعی داریم یه وجی برگر ترد و خوشمزه رو درست کنیم. این برگر گیاهی یک بافت گوشتی فوق العاده با لبههای کمی ترد، طعم تند، رنگ مایل به قرمز زیبا داره. چه چیزی دوست داشتنیتر از این؟ یه برگر بدون تخم مرغ و فاقد گلوتن و کاملا وگن! کینوا بکار رفته در این دستور علاوه بر پروتئین و مواد مغذی که در اون وجود داره باعث چسبندگی بیشتر برگرتون میشه. بذر کتان هم امگا 3 به این غذا میده و اون هم باعث چسبندگی برگر میشه. به این برگر، لبو و رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم تا رنگ قرمز طبیعی بهش ببخشه.
باقیمانده مواد وجی برگر رو حتما بصورت دایرههای پهن فریزر کنید و برای زمانی که وقت کافی ندارید اونها رو در بیارید و سرخ کنید تا یه شام یا ناهار سریع و خوشمزه داشته باشید.🍔
مواد لازم:
- بذر کتان، آسیاب شده 1 قاشق غذاخوری + آب، 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون بکر، 2 قاشق چایخوری
- موسیر، 1 عدد متوسط ، خرد شده (1/3 پیمانه)
- سیر، 2 حبه خرد شده
- زیره آسیاب شده، 2 قاشق چایخوری
- گشنیز آسیاب شده، 2 قاشق چای خوری
- سس سویا، 1 قاشق غذاخوری
- سرکه بالزامیک، 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی یا سس گوجه فرنگی، 1 قاشق غذاخوری
- لبو رنده شده، 1 قاشق غذاخوری (اختیاری ، برای رنگ)
- گردو، ¼ پیمانه
- لوبیای سیاه پخته شده، 1 پیمانه (جایگزینش لوبیا قرمز)
- کینوا قرمز پخته شده، ¾ پیمانه
- نمک دریایی، ¼ قاشق چای خوری و فلفل سیاه تازه
طرز تهیه:
- فر رو تا حرارت 180 درجه گرم کنید.
- در یک کاسه کوچک، بذر کتان آسیاب شده و آب رو با هم خوب هم بزنید و کنار بگذارید.
- در یک تابه متوسط روغن رو گرم کنید. موسیر، سیر، و نمک و فلفل رو اضافه کرده و چند دقیقه تفت بدید تا شفاف بشه.
- زیره و گشنیز رو اضافه کرده، هم بزنید و 30 ثانیه بیشتر بپزیدشون.
- سس سویا، سرکه بالزامیک، رب گوجه فرنگی، لبوی رنده شده، گردو و ½ پیمانه لوبیا و ½ قاشق چای خوری نمک رو اضافه کنید. چند دقیقه دیگر هم بزنید و بپزید و حرارت رو خاموش کنید.
- بگذارید کمی خنک بشه، محتویات داخل ظرف رو داخل غذاساز بریزید.
- مخلوط آب و بذر کتان رو اضافه کنید تا همه چیز ترکیب بشه اما پوره نشه.
- مخلوط رو به یک کاسه منتقل کرده و نصف پیمانه لوبیای باقیمانده رو هم بزنید (با ورز دادن کمی اونها رو خرد کنید).
- 2/4 پیمانه کینوا رو اضافه کنید. (در این مرحله میتونید چاشنی ها رو بچشید و تنظیم کنید).
- ورز بدید تا همه مواد کاملاً منسجم بشوند سپس به 4 قسمت تقسیم کنید و به صورت گلوله در بیارید.
- 4 گلوله رو روی یک بشقاب قرار دهید و ¼ کینوا باقی مانده رو روی اونها بپاشید. اونها رو به آرامی بچرخانید تا کینوا در خارج از گلولهها قرار بگیره.
- سپس هر کدام رو در کف دست فشار دهید تا شکل برگر بشه. روی کاغذ روغنی (روی بشقاب) قرار داده و به مدت 20 دقیقه در فریزر یا یخچال قرار بدید.
- برگرها رو به همراه کاغذ روغنیشان روی سینی فر بگذارید و روی اون رو کمی روغن زیتون بپاشید و حدود 15 دقیقه بپزید.
- برگرها رو برگردونید و برای 10-12 دقیقه دیگه بپزید تا لایه بیرونی گریل بشه.
- بگذارید کمی خنک بشه و با مواد دلخواه و نان همبرگر سرو کنید. (سس، خیارشور، گوجه، کاهو، پیاز حلقه، سیب زمینی سرخ شده و…)
یادت نره:
✻ در مرحله آخر مقداری از کینوا رو به لایه بیرونی میچسبونیم اینکار باعث ترد شدن بیشتر وجی برگر میشه.
✻ برای چسبندگی بیشتر میتونید از خرده نان تست استفاده کنید.
امیدوارم که دستور پخت همبرگر گیاهی کینوا رو دوست داشته باشید و از خوردنش لذت ببرید.💚
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.