من همیشه طرفدار خورش فسنجان بودم، در اینجا روش پخت خورش فسنجان عدس گیاهی رو بهتون آموزش میدم که یه نمونه خورش فسنجان گیاهی و خیلی خوشمزه و سرشار از آهن و خواص دیگه هست و برای ماههای سرد سال مناسبتره. روش تهیهاش بسیار ساده است.
فسنجان (که به آن فسنجون هم گفته میشه) یک خورش ایرانی و محبوب هست که به طور سنتی با گوشت، رب انار و گردو درست میشه. اما این فسنجان بدون گوشت و مرغ هست و سنتی نیست، بلکه یه خورش فسنجون وگان که با مواد و طعم مشابه، مانند گردو و رب انار تهیه میشه و بسیار خوشمزست.
برای مواقعی که مهمان گیاهخوار دارید و نمیدونید که چی بپزید این فسنجان گیاهی رو درست کنید. در ادامه طرز تهیه فسنجون گیاهی و خوشمزه رو توضیح دادیم پس با وی جی ها همراه باشید:
مواد لازم:
- مغز گردو خام، 1 پیمانه
- رب انار، 6-4 قاشق غذاخوری
- آب، 2 پیمانه
- پیاز بزرگ، 1عدد، ریز خرد شده
- عدس قهوهای یا سبز نپخته، شسته شده، 1 پیمانه
- شربت افرا (یا شکر)، 1-2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، ½ قاشق چایخوری
- پودر دارچین، ½ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه، ¼ قاشق چایخوری
برای سرو:
- برنج، 1 پیمانه
- انار، 1 پیمانه
- جعفری خرد شده تازه، ½ پیمانه
روش پخت خورش فسنجان عدس گیاهی
- مغز گردو رو در غذاساز خیلی ریز خرد کنید بعد برای چند دقیقه تفت بدید، مراقب باشید که نسوزه. کنار بگذارید تا خنک بشه.
- پیاز خرد شده رو با کمی روغن در قابلمه تفت بدید تا شیشهای بشه زردچوبه و نمک و فلفل، پودر دارچین رو اضافه کنید.
- عدس رو به همراه آب اضافه کنید و بگذارید تا آرام بپزه (ابتدا با مقدار آب کمتر شروع کنید و بعد در صورت لزوم اضافه کنید).
- تا زمانی که عدس کاملاً نرم بشه، گاهی اوقات هم بزنید. در صورت لزوم آب بیشتری اضافه کنید تا عدس زیر آب بماند.
- سپس مغز گردوی تفت داده شده، رب انار رو اضافه کنید، بعد شربت افرا یا شکر رو اضافه کنید هم بزنید تا مخلوط بشه. حالا اجازه بدید تا خورش به جوش بیاد.
- سپس حرارت رو کم کرده و صبر کنید تا خورش جا بیوفته یا تا زمانی که غلیظ و رنگش تیره بشه. گاهی اوقات هم بزنید.
- چاشنیها رو در صورت لزوم چک کنید، مقدار شربت افرا یا شکر بیشتر برای شیرینی، نمک برای شوری و رب انار برای رنگ و مزه بیشتر اضافه کنید اگه خیلی غلیظ شد، میتونید آب بیشتری اضافه کنید.
- این خورش خوشمزه رو با برنج پخته شده سرو کنید و با دانه انار و جعفری خرد شده تازه تزیین کنید (اختیاری)، یا به عنوان یک خوراک دلچسب با نان لذت ببرید.
یادت نره:
* یک سالاد سبز طعم عالی این غذای خوشمزه رو تکمیل میکنه.
این چه سمی بود؟
😂
سلام دوست خوبم
باید امتحانش کنی 😉
بسیار لذید و خوشمزه است. نظر افراد غیر گیاهخوار رو هم جلب می کنه.
ممنون از نظر خوبت دوست من 🙂
من تو عدسی رب انار یا نارنج با دارچین میریزم واقعا خوب میشه