پای سیب یا تارت سیب یکی از انواع پایهای میوه است که ماده اصلیش سیبه. روی اون رو میتونید با خامه زده شده یا بستنی تزیین کنید و یا همونجوری که هست سرو کنید. خمیر این شیرینی از دو قسمت تشکیل شده یه لایه زیرین داره و یه لایه که روی مواد میانی قرار میگیره.
این آموزش یه پای سیب مجلسی و کاملا وگان هست که بسیار ساده درست شده و خیلی خوشمزست. از لحاظ شکل و طعم کاملا شبیه پای سیب قنادی ها و یا حتی بهتره چون توی منزل و با مواد سالم تهیه شده. پس برای طرز تهیه پای سیب وگان خوشمزه دستور زیر رو دنبال کنید:
مواد لازم برای خمیر پای سیب:
- آرد، 2 و ½ پیمانه (312 گرم)
- شکر سفید، 1 قاشق غذاخوری
- نمک، 1 قاشق چایخوری
- کره گیاهی، 1 پیمانه (225 گرم)
- آب یخ، 3 قاشق غذاخوری *
مواد داخلی پای سیب:
- سیب پوست کنده و خرد شده، 6 پیمانه (750 گرم)
- شکر قهوه ای، ½ پیمانه (100 گرم)
- آرد، ¼ پیمانه (31 گرم)
- پودر دارچین، 1 قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی، ½ قاشق چایخوری
- نمک، ¼ قاشق چایخوری
- آب لیمو، 1 قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل، 1 قاشق چایخوری (یا پودر وانیل نصف قاشق چایخوری)
- کره گیاهی، 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای روی خمیر قبل از پخت:
- کره گیاهی ذوب شده
- شکر قهوهای
برای سرو (اختیاری):
طرز تهیه پای سیب وگان خوشمزه:
- خمیر پای رو آماده کنید: آرد، شکر و نمک رو داخل غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید.
- کره گیاهی رو اضافه کرده و به مخلوط خشک اضافه و با دست مخلوط کنید.
- آب یخ رو اضافه کنید و اون رو بصورت یه گلوله خمیری در بیارید. در صورت نیاز، یک یا دو قاشق غذاخوری اضافی آب سرد اضافه کنید.
- گلوله خمیر رو به نصف مساوی برش زده و با دو نیمه خمیر دو گلوله درست کنید.
- گلوله های خمیر رو به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار بدید.
- وقتی خمیر یک ساعت در یخچال موند، یکی از گلولهها رو بیرون بیارید.
- خمیر رو به اندازه ظرف پای خود پهن کنید.
- کف ظرف پای رو اسپری روغن بپاشید و سپس خمیر رو روی ظرف پای خود قرار بدید و اون رو به لبههای ظرف فشار بدید.
- فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- مواد داخلی رو آماده کنید: سیب های پوست کنده و خرد شده رو در یه کاسه بریزید.
- شکر قهوهای، آرد، دارچین، جوز هندی، نمک، آب لیمو و عصاره وانیل رو اضافه کرده و با سیب ها مخلوط کنید تا کاملاً به هم آغشته بشن.
- مواد داخلی رو روی خمیر زیرین پای بریزید و به طور یکنواخت پهن کنید. روی سیب ها رو مقداری کره وگان بریزید.
- گلوله دوم خمیر رو برای پوسته بالایی آماده و پهن کنید و اون رو روی پای قرار بدید.
- خمیرهای اضافی رو در کناره ظرف برش داده و سپس خمیرهای بالایی و پایینی رو در لبه ها به هم بچسبونید. با چنگال اطراف لبه ها رو فشار بدید تا هم شکل بگیره و هم بهتر به هم بچسبه.
- لایه رویی پای رو با کره وگان ذوب شده برس زده و روی اون رو شکر قهوهای بپاشید.
- شکاف هایی رو روی لایه رویی پای ایجاد کنید تا بخارش خارج بشه و سپس ظرف پای رو روی سینی فر قرار بدید و اون رو برای 50-60 دقیقه بپزید.
- مراقب باشید که پای بیش از حد قهوهای نشه و بعد از 40 دقیقه بررسیش کنید.
- قبل از برش دادن و سرو اجازه بدید 2-3 دقیقه خنک بشه.
یادت نره:
- این مهمه که قبل از برش دادن، پای کاملاً خنک بشه. همچنین وقتی خنک میشه برش بسیار راحتتره.
- پای سیب رو میتونی گرم یا سرد سرو کنی. بهتره پای رو خنک کنی و اون رو به همین صورت سرو کنی یا هر برش رو در مایکروویو گرم کنی.
- پای سیب باقیمونده رو میتونی در یه ظرف درپوشدار به مدت 5 روز در یخچال نگهداری کنید. ممکنه خمیر پای کمی تردی خودش رو از دست بده اما هنوز هم خوشمزه است.
- زمان آماده سازی فقط برای آماده سازی و پختنه و شامل زمان سرد شدن خمیر در یخچال نیست.
- اطلاعات تغذیهای فقط مربوط به پای هست و بستنی گیاهی یا خامه وگان رو شامل نمیشه.
- لایه رویی خمیر پای رو میتونید بصورت حصیری درست کنید و روی اون بچینید.
امیدوارم که از خوردن پای سیب مجلسی و خوشمزه لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.