هر کشوری غذای محبوب و مخصوص به خودش رو داره. شاورما یا دونر کباب از غذاهای معروف ترکیه و لبنانی هست که با گوشت قرمز و یا مرغ درست میشه. اما اگه هر کس به هر دلیلی از خوردن گوشت اجتناب میکنه در اینجا طرز تهیه کباب ترکی شاورما گیاهی با قارچ صدفی رو آموزش دادیم که فوقالعاده خوشمزست و مطمئنم که از خوردنش سیر نمیشید.
و اما اگه براتون سوال هست که شاورما چیست؟ شاورما تلفظ عربی واژه ترکی به معنی گرداندن و چرخاندن هست که کباب به این روش درست میشده به اون دونر کباب هم میگن.
شاورمای اصیل معمولاً به همراه سالاد تبوله، فتوش، نان طابون، سس ارده، حمص، شلغم، گوجه فرنگی و خیار سرو میشه. این غذا امروزه به عنوان یه نوع فست فود در سراسر دنیا شناخته شده است.
ساندویچ شاورما خانگی رو بهتره به همراه سس ماست مخصوصش سرو کنید که طرز تهیه اون رو هم آموزش دادیم.
مواد لازم برای تهیه کباب ترکی شاورما گیاهی:
مواد لازم برای تهیه کباب ترکی گیاهی:
- قارچ صدفی، 125 گرم
- پودر پاپریکا دودی، 4 قاشق چایخوری
- آرد سوخاری، 4 قاشق غذاخوری
- پودر پیاز، 4 چای خوری
- پودر سیر، 1 قاشق چایخوری
- نمک، 1 قاشق چای خوری
- ادویه ماسالا، 1 قاشق چایخوری (اختیاری)
- میخک، 2 عدد
- دانه گشنیز، ½ قاشق چای خوری
مواد لازم برای سرو:
- نان پیتا، 2 عدد
- گوجه فرنگی، 1 عدد بزرگ
- کاهوی سالادی
- پیاز، 1 عدد
- ترشی کلم قرمز
مواد لازم برای سس سرو (اختیاری):
- ماست (سویا)، 1 فنجان
- خیار، ½ عدد
- شوید، خشک یا تازه، مقداری
- لیمو،1/2 عدد
- سیر، 1 حبه
- روغن زیتون، 1 قاشق چایخوری
برای تزیین (اختیاری):
- ترشی
- زیتون
طرز تهیه کباب ترکی شاورما گیاهی با قارچ:
- با تهیه سالاد شروع کنید: گوجه فرنگی رو نازک برش حلقه ای بزنید. پیاز و کاهو رو به اندازه 2 ساندویچ خرد کنید. بنا به سلیقه می تونید از کلم قرمز تازه یا ترشی کلم قرمز استفاده کنید.
- بعد، سس ماست رو آماده کنید. یک حبه سیر رو خرد کنید، آب نیمی از لیمو رو اضافه کنید. نصف خیار رو رنده کنید. قبل از اضافه کردن ماست، شوید رو اضافه کنید. همه چیز رو با هم مخلوط کرده، روی سس مقداری روغن زیتون بریزید و تا زمان سرو در یخچال قرار بدید.
- یک تابه رو با مقداری روغن گرم کنید. قارچ ها رو خرد کرده و داخل تابه بریزید.
- اصلا لازم نیست قارچ ها رو بیش از حد بپزید چون میخوایم بافت تردی داشته باشن. همه ادویهها رو یک باره اضافه کنید و اونها رو مخلوط کنید.
- تفت بدید تا زمانی که قهوه ای طلایی بشن، حرارت رو خاموش کنید.
- نان پیتا رو با حرارت کمی ترد و گرم کنید.
- بعد از اینکه گرم شد، اون رو باز کرده و با سالاد بچینید و روی اون رو قارچ صدفی مزه دار شده بریزید.
- با سس ماست مخصوص، ترشی و زیتون کنار غذا سرو کنید!
یادت نره:
- اگر نان پیتا نداری میتونی از نان دلخواه مثل لواش استفاده کنی.
- همه ادویههایی رو که با هم مخلوط کردهای رو میتونی کنار گذاشته و برای غذاهای دیگه هم استفاده کنی.
- اگه پودر پیاز نداری پیاز رو رنده و مقداری سرخ کن.
- بجای روغن میتونی قارچها رو در کره و روغن سرخ کنی.
اینم یک غذای خوشمزه دیگه از غذاهای بدون گوشت ترکیه ای و غذاهای معروف ترکیه استانبول …! امیدوارم که از خوردن این ساندویچ شاورمای سالم، گیاهی و خوشمزه لذت ببری.
خيلي ممنون از رسپى خوبي كه گذاشتين.آيا آرد سوخاري رو همزمان با ادويه ها بايد اضافه كرد؟
سلام دوست عزیز
بله. و میتونید آرد سوخاری رو دلخواه حذف کنید.