با دستور تهیه 7 دتاکس واتر یا آب طعم دار و آب سم زدا با طعمهای میوه، سبزیجات و گیاهان لذیذ برای هر روز هفته، فرآیند آبرسانی به بدن رو راحت کنید! این نوشیدنیهای سمزدایی میتونند به افزایش متابولیسم، کاهش وزن، حذف سموم و درخشندگی پوست شما کمک کنند.
جای تعجب نیست که بسیاری از ما تقریباً به اندازه کافی آب نمینوشیم. با این حال، هیدراته موندن برای رفع خستگی و سردردهای ناخواسته و در عین حال کاهش سموم، کمک به هضم غذا، و به طور کلی برای عملکرد بهینه بدن، مهم هست. اینجاست که این دتاکس واترها برای پاکسازی کبد و پوست به کمک شما میان.
دتاکس واتر با طعم طبیعی نه تنها به شما امکان میده از مواد بیش از حد شیرین و مصنوعی اجتناب کنید، بلکه حاوی مواد مغذی اضافی و مزایای سلامتی (مانند الکترولیت ها، سم زدایی و تقویت سیستم ایمنی) هستند. اونها حتی میتونند با حفظ احساس سیری طولانیتری به کاهش وزن کمک کنند. چندین ترکیب زیر نیز به عنوان نوشیدنیهای آب سمزدایی پاککننده بدن عالی عمل میکنند.
آب طعم دار یا دتاکس واتر برای باشگاه، مهمانی ها، پیک نیک و موارد دیگه هم کاربرد دارن. چند مورد رو با هم مخلوط کرده و در یک ظرف یخ و آب نگهداری کنید تا خنک بشن و به آب طعم بدهند. بهتر از همه، اینجا دستور تهیه 7 دتاکس واتر خوشمزه و محبوب رو براتون آماده کردم تا اونها رو کنار هم داشته باشید و برای 7 روز هفته گزینه در دستتون باشه.
1. دتاکس واتر توت فرنگی، لیمو و ریحان
این ترکیب از مواد تازه، ظریف و شیرین هست و در عین حال خاصیت سم زدایی و ضد التهابی داره. به عنوان مثال، لیموها سرشار از اسید سیتریک، ویتامین C، پلی فنول ها و فلاونوئیدها هستند که فواید سلامتی مختلفی دارند. اونها سرشار از چندین ترکیب گیاهی مفید هستند که میتونند کلسترول رو کاهش دهند.
2. دتاکس واتر هندوانه، هالوپینو، نعناع
این ترکیب شیرین و تند ممکنه کمی عجیب به نظر برسه، اما یکی از دتاکس واترهای مورد علاقه منه. نه تنها طعم فوق العاده ای داره، بلکه تحقیقات نشان می دهد که فلفل هالوپینو و سایر فلفل های تند میتونند با افزایش متابولیسم، افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها باعث کاهش وزن بشن. توجه داشته باشید که هر چه این آب گوارا بیشتر جا بیوفته، تند تر میشه. ولی اگه طرفدار تندی نیستید، به جای فلفل از خیار در این نوشیدنی پاککننده سمزدایی استفاده کنید.
اگرچه هندوانه همیشه حال و هوای تابستانی رو فراهم میکند، گریپ فروت هم مناسبه.
3. دتاکس واتر انبه، نارگیل، و لیمو ترش
با ترکیبی از انبه و نارگیل، این دتاکس واتر استوایی یکی از دستور تهیه های مورد علاقه من با آب طعم دار میوه های تابستونیه. نارگیل به طور ماهرانه ای به این آب طعم میبخشه. همچنین میتوانید انبه رو با آناناس عوض کنید.
لیموترش هم حاوی آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین C هست که کلاژن پوست رو تقویت میکنه. بنابراین، نوشیدن آب لیموترش میتونه پوست شما رو هیدراته و جوان کنه. نوشیدن آب لیمو همچنین فرآیند هضم رو بهبود می بخشه و میتونه با افزایش متابولیسم به کاهش وزن کمک کنه.
4. دتاکس واتر آب پرتقال، انگور و رزماری
این ترکیب از مواد برای تقویت سلامت و هیدراتاسیون شما به عنوان یک نوشیدنی ساده سمزدایی عالیه. انگور سرشار از آنتی اکسیدانه، پرتقال به لطف ویتامین C سیستم ایمنی بدن رو تقویت می کنه و ریحان دارای خواص ضد التهابیه.
همچنین میتونید به جای پرتقال یا انگور از لیمو استفاده کنید. ریحان هم به جای رزماری کاربرد داره.
5. دتاکس واتر کیوی، پشن فروت و نعناع
ترکیب کیوی و پشن فروت یه ترکیب ترش و شیرینه و پشن فروت واقعاً عطر و طعم داره. حتی با اضافه کردن آب گازدار به این ترکیب یه جایگزین عالی به جای نوشابه های مضر داشته باشید. خوردن کیوی همچنین یک راه عالی برای دریافت ویتامین C بیشتر، به علاوه بسیاری دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابیه که میتونه به درخشندگی پوست کمک کنه.
سایر میوه های نرم مانند انبه یا هلو میتونند جایگزین پشن فروت بشن.
6. دتاکس واتر خیار، لیمو و آویشن
این دتاکس واتر ترکیبی با طراوت، ترد و کمی خوش طعمه تا احساس آرامش و شادابی کنید. آویشن اغلب در رایحه درمانی به دلیل خواص آرام بخشش استفاده میشه. حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین ها (مانند ویتامین C، پتاسیم و منگنز) هست که باعث سلامتی می شه. در همین حال، لیموترش یک تقویت ملایم ایمنی ایجاد میکنه.
توجه داشته باشید که نعناع، نعناع فلفلی یا ریحان نیز به جای آویشن در این سم زدایی ساده کاربرد دارن.
7. دتاکس واتر آب سیب، زنجبیل و دارچین
برای روزهایی که چیزی کمی گرمتر و با تم پاییزی ترجیح میدید، این آب سمزدای دارچین، زنجبیل و سیب از چند جهت خوشمزه و مفیده. به عنوان مثال، دارچین ضد التهابه، سیب غنی از آنتی اکسیدانه و زنجبیل برای سلامت روده و سایر فواید مفیده. زنجبیل و دارچین حتی میتونند به کاهش وزن کمک کنند.
برای طعم دهی بیشتر، اول زنجبیل و چوب دارچین رو با آب بجوشونید و اجازه بدید تا سرد بشن و آب مزه بگیره. سپس برش های سیب رو اضافه کنید.
چگونه آب طعم دار درست کنیم؟
هنگامی که ترکیب مواد رو انتخاب کردید، وقتشه که آب طعم دار طبیعی دلخواه تون رو تهیه کنید. به این صورت:
میوه ها و سبزی ها رو داخل پارچ یا لیوان بزرگ بریزید و پنج تا شش فنجان آب روی اون ها اضافه کنید.
بسته به مواد شما، باید اول اونها رو بشویید و برش بدید (مانند خیار، مرکبات، توت فرنگی، کیوی و غیره، اما نه توت های کوچک مانند زغال اخته / تمشک / شاه توت). برای استخراج طعم بیشتر از گیاهان، هنگام اضافه کردن آنها به آب دم کرده میوه، اون ها رو بین انگشتان خود بمالید (یا آنها را در پارچ مخلوط کنید).
اجازه بدید حداقل یکساعت در آب بمونند و آب رو طعم دار کنند.
سپس، برای سرو به صورت اختیاری، چند تکه یخ اضافه کنید، و لذت ببرید!
توصیه میکنم قبل از انتقال آب به یخچال (یا ظرف یخ) دو ساعت اجازه بدید در دمای اتاق طعم بگیره.
نکات و نکاتی در مورد آب سم زدا:
- برای طعم سریعتر: می توانید به آرامی مواد رو به هم بزنید تا طعمشون در آب آزاد بشه، به خصوص با گیاهان تازه و موادی مانند زنجبیل.
- برای استفاده از مرکبات: مغز سفید میتونه به مرور زمان باعث تلخ شدن آب بشه، بنابراین بهتره ظرف 4 تا 5 ساعت از اون لذت ببرید، حتی میتونید گوشت میوه رو از قسمت سفید رنگ جدا کنید تا دوام مزه بیشتری بدون طعم تلخی داشته باشید.
- برای افزایش طعم: بدانید هر چه مدت زمان بیشتری نوشیدنی های سم زدا رو استراحت بدید، طعمش قوی تر می شه.
- در صورت امکان از مواد ارگانیک استفاده کنید: برای کاهش دادن مواد شیمیایی/ آفت کش هایی که استفاده میشه.
- میوه های مختلف: میوه های نرم تر مثل توت فرنگی، هلو و غیره رو به برش های ضخیم تری برش بدید. در حالی که میوههای سفتتر، مانند سیب/گلابی، زمانی که به صورت نازک برش داده میشوند، بهترین عملکرد رو دارند تا به آزاد شدن طعمشون در آب طعم دار کمک کنند.
- با گل ها آزمایش کنید: برای افزایش طعم و مزه در آبهای سم زدا، میتونید گلهای خوراکی مانند گل محمدی، اسطوخودوس و گل پنیرک و غیره رو آزمایش کنید.
- برای تقویت بیشتر طعم: میتونید روغنهای ضروری طبیعی و خوراکی مانند روغن لیمو، روغن پرتقال، گلاب یا حتی عصارههایی مانند عصاره وانیل رو آزمایش کنید.
بهترین مواد برای افزودن به دستور العمل های آب سم زدا چیست؟
مواد با طعم قوی تر، مانند خیار و مرکبات (لیمو، لیموترش، پرتقال و غیره)، در دستور تهیه آب سم زدا بهترین عملکرد رو دارند. در همین حال، گیاهان تازه هم دارای طعم عالی هستند.
در مقایسه، میوه های لطیفو نرم مانند انواع توت ها بسیار سریعتر تجزیه میشن. به عنوان مثال، تمشک/شاه توت حتی میتونه مقداری بافت در آب میوه ایجاد کند، مگر اینکه هنگام سرو صاف بشه.
توصیههای نگهداری
- با توجه به تمام مواد تازه ای که داخل آب قرار دارند، بهتره این نوشیدنی طعم دار رو در عرض 1 روز مصرف کنید. با این حال، میتونید مواد جامد رو صاف کرده و آب رو برای 2-3 روز دیگه در یخچال نگهداری کنید.
- برخی از ترکیبات طعم دهنده (مانند دارچین) به طور طبیعی سه روز بدون صاف کردن دوام خواهند داشت.
آیا می تونم از آب گازدار استفاده کنم؟
- اگه می خواید عادت نوشابه رو کنار بذارید، استفاده از آب گازدار راه حلی خوبیه!
چه مدت باید دتاکس واتر رو گذاشت تا طعم بگیره؟
- من حداقل نیم ساعت رو برای طعمی بسیار لطیف توصیه کرده ام، اگرچه دوست دارم تا حد امکان 60 دقیقه صبر کنم.
با این حال، این میتونه به مواد مورد استفاده بستگی داشته باشه. به عنوان مثال، مرکبات، خربزه، خیار و گیاهان نرم تر (مانند نعناع) به سرعت طعم میدن. در مقایسه، زنجبیل، سیب و گیاهان سفت تر مانند رزماری و آویشن به زمان بیشتری (چند ساعت) نیاز دارند.
آیا میتونم از میوه دوباره استفاده کنم؟
- بله، من اغلب صبح یک پارچ کوچک رو مخلوط می کنم و یک یا حتی دو بار در طول روز اون رو دوباره پر میکنم. در حالی که طعم اون با هر بار پر کردن از بین میره.
آیا میتونم میوه رو بعد از آن بخورم؟
اگر خیلی خیس یا بی مزه نباشه، بله؛ اگرچه احتمالاً طعم آبکی خواهد داشت. از طرف دیگه، می تونید با میوه اون و افزودن مواد خوراکی مثل شیر گیاهی و شیرین کننده اسموتی درست کنید. که به کاهش زباله هم کمک شده باشه.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.